اصفهان| به‌روزرسانی قوانین به نفع تولید داخلی است


اصفهان| به‌روزرسانی قوانین به نفع تولید داخلی است

شریان حیاتی اقتصاد تمامی کشورها به جریان تولید متصل است در این میان ممکن است برخی کشورها به واسطه برخورداری از مزایا و امکانات نسبی بتوانند به صورت اسمی تولید خود را افزایش دهند اما آن چه ملاک است رونق بر اساس قیمت‌های حقیقی و تورم است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، رونق تولید یکی از اساسی‌ترین مولفه‌های اقتصاد کشور به شمار می‌رود و این موضوعی است که امروزه بسیاری از اقشار و طیف‌های اجتماعی بر آن تاکید دارند. همچنین تاکید مقام معظم رهبری بر موضوعات اقتصادی، موید واقعیت‌ها، اقتضائات و الزاماتی است که کشور به آن نیازمند است و تحقق آن راهگشای بسیاری از موانع، نارسایی‌ها و مشکلات می‌شود.

پیش از این و در سال‌های قبل رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی تاکید کرده بودند، اما آن نتیجه مطلوب حاصل نشد. بنابراین امسال با فراخوان «رونق تولید»، آحاد ملت هم خطاب قرار گرفته‌ شدند تا با حمایت از تولیدات فرزندان خودشان، چرخ اقتصاد و زندگی خانواده ایرانی را به حرکت درآورند به‌امید اینکه نگاه‌ مسئولان هم از دروازه‌های ورودی گمرک، به دستان توانمند جوانان کشورمان دوخته شود.

بدون شک یکی از مهره‌های مهم «اقتصاد مقاومتی» حمایت ملت و دولت به خرید و مصرف کالاهای ایرانی و داخلی است مسئله حمایت از تولید ملی و رونق تولید، موضوع کوچکی نیست. زیرا امروز مبحث اقتصاد، موضوع اول کشور است و رویکرد کشور باید اقتصاد مقاومتی باشد که در تکانه‌ها و شرایط بحرانی خاص آسیب نبینیم.

خرید کالاهای داخلی و استفاده از تولیدات داخل باعث افزایش اشتغال و همچنین حمایت و تقویت اقتصاد کشور می‌شود. این امر علاوه بر اینکه سبب به حرکت درآمدن چرخه تولید می‌شود، جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز خواهد شد. خرید و مصرف تولیدات داخلی زمینه را برای صادرات این کالاها به خارج از کشور نیز فراهم می‌شود و باعث شکوفایی اقتصاد و تولید داخلی و معرفی بیشتر محصولات ایرانی در جهان خواهد شد.

توسعه صادرات غیرنفتی با تحقق رونق تولید کشور

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تحقق رونق تولید باعث می‌شود صادرات غیرنفتی را توسعه دهیم و با صادرات غیرنفتی، ارزی که وارد کشور می‌شود پشتوانه‌ای است برای پول ملی و ارزش پول ملی افزایش پیدا می‌کند.

حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی پیرامون اینکه در سال‌های گذشته با مشخص شدن شعار سال، مسئولان تنها به بنر زدن، همایش برگزار کردن و غیره اکتفا می‌کردند و پایان سال هم گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای شعار‌ها، تولید و اشغال و اقتصاد مقاومتی داده نمی‌شد اظهار داشت: باید خروجی یک سال فعالیت دولت، مجلس و دیگر ارگان‌ها مشخص شود تا فعالیت‌ها به صورت هدفمند در راستای شعار سال انجام گیرد.

وی افزود: دولت در این سال‌هایی که در رکود به سر می‌بریم باید حمایت جدی‌تری را از تولید و اشتغال داشته باشد، سخت‌گیری‌های سازمان مالیاتی، بانک‌ها و تامین اجتماعی را در مسیر تولید کمتر کند، اگر این حمایت‌ها بیشتر شود، مسائلی که رهبر معظم انقلاب به آنها اشاره کردند مانند ارزش پول ملی، اشتغال و رونق اقتصادی برطرف می‌شود.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس بیان کرد: علاوه بر این مردم نیز باید همت کنند و محکم‌تر به کالای خارجی نه بگویند چرا که با خرید کالای ایرانی فرزندان آنها مشغول به‌کار می‌شوند و حتی تحقق این شعار فشار‌ها و تهدید‌ها را کمتر می‌کند و بهانه را از دست کسانی که کالاهای بی‌کیفیت وارد کشور می‌کنند می‌گیرد.

واردات کالاهای خارجی ضربه مهلک بر پیکره رونق تولید داخلی

وی واردات بی‌رویه و بی‌‌توجهی به تولیدات داخلی را عمده‌ترین مشکلات پیشروی تولید در کشور دانست و گفت: توجه به اقتصاد مقاومتی و منویات رهبر معظم انقلاب کلید رشد تولیدات ملی و در نهایت بهبود وضعیت اقتصادی کشور است.

موسوی لارگانی با اشاره به اینکه مسئله قاچاق کالا یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری است، افزود: ایشان بارها در جلسات متعدد به مسئولان هشدارهایی داده‌اند اما تاکنون در مبارزه به کالاهای قاچاق سهل‌انگاری شده است زیرا جلوگیری از قاچاق کالا به داخل کشور؛ تولید را رونق می‌دهد.

وی با بیان اینکه رونق تولید، حمایت از اشتغال و اقتصاد مقاومتی است اظهار کرد: حمایت از تولیدکنندگان داخلی باید در عمل دیده شود تا رشد اقتصادی همسو با کشورهای پیشرفته برای ما هم رخ دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیرامون اینکه مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر با صراحت به دولتمردان،‌ مجلسی‌ها و قوه قضاییه فرمودند که تنها راه برای نجات کشور اکتفا به داشته‌های خودمان است گفت: متأسفانه در این سال‌ها جز شعار تنها کارهایی مانند برگزاری همایش‌ها یا نوشتن کتاب در حوزه اقتصاد مقاومتی انجام شد که آثار و نتیجه‌ای نداشته است.

عدم رشد تولید ملی در سایه سنگین واردات به کشور

وی پیرامون اینکه در شرایط فعلی تولید ملی در سایه سنگین واردات به کشور اجازه رشد ندارد اظهار داشت: واردات کالاهای خارجی مشابه داخل بیشترین لطمه را به تولیدکنندگان داخلی وارد کرده است.

موسوی لارگانی عبور از مشکلات پیشروی تولیدکنندگان را لازمه رشد اقتصادی دانست و افزود: تأمین اعتبارات مورد نیاز برای تولید داخل مهمترین چالش فعلی اقتصاد کشور است و برنامه‌ریزی مشخص و مدون از سوی دولت برای حمایت از تولید ملی می‌تواند حرکت در مدار اقتصاد مقاومتی را تضمین کند.

وی بیان کرد: زمانی که کالاها ارزان‌تر از تولید داخل عرضه شود، مصرف کنندگان خرید کالاهای خارجی را ترجیح می‌دهند که همین امر بخش تولیدی کشور را با مشکل روبه‌رو می‌کند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس گفت: برخی از کالاها باید وارد شود چرا که توان تولید آن در کشور وجود ندارد اما با اعمال قوانین از ورود این کالاها از مبادی غیررسمی جلوگیری شود.

وی افزود: دولت وظیفه ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال را دارد اما اگر ما می‌خواهیم که برای فرزندان خود اشتغالی پایدار ایجاد کنیم باید به دنبال مصرف کالاهای ایرانی برویم که تنها راه چرخش چرخ صنعت مصرف تولیدات داخلی و رونق تولید است.

رونق تولید شاه کلید برطرف کردن مشکلات اقتصادی کشور

یک فعال اقتصادی گفت: ایجاد فضای رقابتی در حمایت از کالای ایرانی سبب ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی و تولید می‌شود.

مصطفی روناسی تولید را شاه‌کلید برطرف کردن مشکلات کشور دانست و اظهار داشت: دولتمردان باید بر تولید ملی متمرکز شوند، پرداخت بیمه بیکاری هر ماه برای دولت هزینه‌های زیادی در بردارد، چنانچه دولت این رقم را به عنوان وام به تولیدکننده می‌داد اشتغال ایجاد و بیکاری برطرف می‌شد.

وی افزود: تولید بالا به نفع طبقه متوسط است، برای جذب سرمایه‌های مردم و سرمایه‌گذاران در بخش تولید و اشتغال باید فضای کسب و کار، بروکراسی اداری، برخورد بانک‌ها و سازمان تأمین اجتماعی و مراحل سخت ثبت شرکت‌ها را بهبود دهیم تا تولید و اشتغال رونق یابد.

نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی استان اصفهان بیان کرد: حذف کالای قاچاق اصلی‌ترین عامل در رونق تولید و حمایت از کالای ایرانی است؛ زیرا سبب افزایش اشتغال می‌شود.

وی رقابت‌پذیری در بازار آزاد را در رونق تولید و ایجاد اشتغال‌ حائز اهمیت دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در این زمینه کاهش هزینه تمام‌ شده است، از سوی دیگر نیز ارتقای توان رقابت‌پذیری می‌تواند عامل مهمی در افزایش بهره‌وری در تولید به‌شمار رود.

روناسی اظهار داشت: سرمایه انسانی و مهارت‌آموزی به ارتقای توانمندی نیروی کار منجر می‌شود. همچنین برای اینکه بتوانیم تولیدی داشته باشیم که توانایی رقابت با دنیا را داشته باشد نیازمند دسترسی به فنّاوری و دانش روز هستیم که در نهایت این مسئله تأکید بر داشتن روابط خارجی دارد.

وی پیرامون اینکه فضای کسب و کار حاکم بر استان اصفهان سنگین‌تر از استان‌های دیگر است، بیان کرد: شاخص کسب و کار در اصفهان نامناسب‌تر از استان‌های دیگر بوده بنابراین بیکاری استان هم از متوسط کشوری بسیار بالاتر است.

این فعال اقتصادی افزود: بی‌شک دسترسی به رونق اقتصادی پایدار و عبور از تورم‌های دو رقمی راهی جز حمایت از تولید مولد و سرمایه‌گذاری در صنعت، حمل و نقل، کشاورزی، گردشگری و نجات واحدهای تولیدی مشکل‌دار نخواهد داشت.

به‌روزرسانی قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز به نفع تولیدات داخلی

دبیر اتاق تعاون استان اصفهان گفت: مجلس باید قوانین موجود را به نفع تولیدات داخلی بررسی کند و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به‌روزرسانی کند.

محمد طاهری اظهار داشت: سال‌های گذشته رهبر انقلاب اسلامی اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند که بهترین نسخه برای نجات اقتصاد محسوب می‌شود و اگر از رونق تولید حمایت گردد در حقیقت اقتصاد مقاومتی پیاده‌سازی شده است.

وی پیرامون اینکه نگاه به امکانات داخلی با نگاه به بازارهای جهانی و حضور و رقابت در این بازارها در اقتصاد مقاومتی وجود دارد، اظهار داشت: امروزه تولیدکنندگان در تلاش هستند که بازارهای خارج از کشور را به دست بیاورند در حالی که می‌توان بازار 70 یا 80 میلیونی در داخل کشور را تأمین و در دست گرفت و صادرات نیز انجام داد و این امر منوط به رونق تولیدات داخلی است.

دبیر و عضو هیئت رئیسه اتاق تعاون استان اصفهان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی راهکارهای لازم برای تحقق شعار سال را مطرح کرده‌اند، افزود: برای تحقق شعار سال نیاز به یک عزم و اراده ملی داریم یعنی مردم، دولت و قوای دیگر، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران به صورت جدی به میدان بیایند.

وی با بیان اینکه دولت باید واردات را مدیریت کند، گفت: دولت می‌تواند با برنامه‌ای دقیق، اجرایی و کارشناسی شده واردات را کنترل کرده و بر تولید داخلی نظارت جدی داشته و به دنبال رفع موانع و مشکلات تولید باشد، به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی واردات بی‌رویه مثل سیل ویرانگر طومار تولیدات داخلی را در هم می‌پیچید.

طاهری با اشاره به لزوم همراهی دیگر قوا با دولت بیان کرد: مجلس باید قوانین موجود را به نفع تولیدات داخلی بررسی کند؛ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بروز رسانی کند و دستگاه‌های نظارتی بر تولیدات داخلی نظارت داشته باشند تا تولیدات بدون کیفیت در کشور توزیع نشود، چرا که تولید کالا با کیفیت پایین، اعتماد مردم را از بین می‌برد و در صورت صادرات این گونه کالاها، بازارهای خارجی به راحتی از دست می‌رود.

وی افزود: سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان با تعصب وطنی تولیدات را کیفیت ببخشند و با بالا بردن بهره‌وری، توجه به سلیقه مردم، کاهش قیمت کالا و به کارگیری طراحی خوب را در نظر داشته باشند و زمینه را برای جذب مشتری و اعتماد مردم جلب کنند؛ اگر کالای ایرانی کیفیت نداشته باشد و گران باشد بدون شک استقبال نمی‌شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon