راهکاری برای احیای بخش عربی نمایشگاه کتاب تهران
دبیر علمی جایزه کتاب سال با اشاره به عدم حضور برخی ناشران عربی در نمایشگاه کتاب تهران به دلیل سیاستهای خصمانه دولتشان علیه ایران گفت: باید به توسعه نمایندگیهای ناشران عربی در ایران بیاندیشیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمد علی مهدوی راد دبیر علمی جایزه کتاب سال در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به بخش بین المللی نمایشگاه کتاب تهران گفت: در مجموع در بخش ناشران عربی در سنجش با سال گذشته کتاب کمتر آمده است، ناشرانی که با نمایشگاه ایران مرتبط اند، کتابهای ما و سلیقه مخاطبان ایرانی را میشناسند، از این رو برخی ناشران سنتی مثل دارالکتب علمیه اصلاً نیامده اند، خودشان می دانستند با توجه به قیمت کتاب در وضعیت فعلی کتاب های سنتی بازار ندارد، البته برخی دیگر از ناشران سنتی مثل موسسات تاریخ و دارالفکر آمده اند.
وی ادامه داد: بخش عربی نمایشگاه کتاب تهران امسال از جهتی حایز اهمیت است، به ویژه برای مسئولان ما که در این وضعیت گرانی کتاب، و آن اینکه برخی از ناشران عربی اصلا کتاب های قدیمی خود را نیاورده اند چون می دانند که کسی نمی خرد، برای نمونه دارالقلم یکی از بهترین ناشران سوری 100 عنوان کتاب جدید آورده بود که همه فروش رفت.
مهدوی راد تصریح کرد: برخی از ناشران عربی امسال به دلیل اینکه تصور می کردند که 20 تا 30 عنوان کتابشان مخاطب ایرانی داشته باشد، اصلا نیامدند، بنابراین می توان تدبیری کرد که برخی از ناشران نمایندگی اینگونه ناشران را بر عهده بگیرند، تا نمایشگاه پررونق تر شود. برای نمونه مرکز الهزاره تقریبا 6 نشر را نمایندگی می کند. در وضعیت اقتصادی فعلی بهترین راه این است، که برخی ناشران شیعه یا غیر شیعهای که تعامل درستی با ایران دارند، با ناشران بزرگ ایرانی وارد قرارداد شده تا کتاب های ناشران دیگر را نیز به ایران بیاورند، برای نمونه ناشران اردن، تونس و مغرب اصلا به ایران نمیآیند، چند تایی که آمدهاند هم با وجود اینکه از فروششان راضی هستند،به دلیل اینکه از سوی دولت هایشان منع می شوند، پس از یک دوره حضور دیگر نمیآیند.یکی از این ناشران صریحا به من گفت من به کشورم بازگردم من را اذیت میکنند.اگر ما بتوانیم نمایندگیهای ناشران عربی را توسعه بخشیم بخش عربی نمایشگاه کتاب تهران احیا خواهد شد.
انتهای پیام/