روایت معلم سختکوش قمی؛ از تحصیل در نهضت سوادآموزی تا کسب مدال پرافتخار معلمی


روایت معلم سختکوش قمی؛ از تحصیل در نهضت سوادآموزی تا کسب مدال پرافتخار معلمی

خدیجه فلاح معلمی با ۲۳ سال سابقه خدمت باوجود محرومیت و دوری چند ساله از تحصیل اما با غنیمت شمردن فرصت، مراحل تحصیلی را با علاقه و پشتکار و مشقت‌های خاص خود یکی پس از دیگری گذراند و عنوان نخبه سوادآموزی را نصیب خود کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، یادگیری را با تصویر خوانی و ورق زدن و نگاه به تصاویر خاطرانگیز کتاب اول دبستان آن‌ هم با همراهی دوستان هم‌محله‌ای خود آغاز کرد، از همان دوران ابتدای تحصیل، دستان ظریف و کوچک دخترانه‌اش با تاروپودهای قالی و کارهای سخت خانه‌داری مأنوس شده بود و همانند هم‌دوره‌ای‌هایش امکان تحصیل در محیط مدرسه، پشت میز و کلاس درس برایش فراهم نبود و روزها را با حسرت یادگیری و علم‌آموزی با توکل و توسل سپری می‌کرد.

با دلی پاک، معصوم و استغاثه‌های کودکانه به درگاه الهی توانست جواز حضور در نهضت سوادآموزی را بعد از گذشت سه سال از سن قانونی ورود به دبستان دریافت کند و در ساعت‌های استراحت و به‌دوراز چشم اطرافیان و بدون حتی کوچک‌ترین خللی به کارهای روزمره، به تحصیل علم مشغول شود تا جایی که دوران ابتدایی را با سختی بسیار و در مدت‌زمانی محدود سپری کرد.

پرورش در دامن پرمهر پدر و مادری مؤمن و معتقد و زندگی در شرایط مشقت باری که آن را معیار و محک آزمون بندگی می‌دانستند، به ایمان قلبی و شکوفایی انگیزه و اشتیاقی وصف‌ناپذیر در وجودش منجر می‌شود، تا جایی که برای ادامه مسیر علم‌آموزی با حمایت‌های بی‌دریغ پدرانه و همراهی‌های دلگرم‌کننده مادرش روبه‌رو شده و از آن‌ پس عزم خود را برای دستیابی به موقعیتی قابل‌تحسین جزم کرد و موفق به کسب عنوان نخبه سوادآموزی و مقام پرافتخار معلمی شد.

خدیجه فلاح معلمی با 23 سال سابقه خدمت با وجود محرومیت و دوری چند ساله از تحصیل اما با غنیمت شمردن فرصت، مراحل تحصیلی را باعلاقه و پشتکار و مشقت‌های خاص خود یکی پس از دیگری گذراند و عنوان نخبه سوادآموزی را نصیب خود کرد. در همین رابطه و به‌منظور گرامیداشت این مقام و هفته معلم به گفت‌وگو با این معلم نمونه و نخبه سوادآموزی پرداختیم.

خدیجه فلاح با اشاره به فراهم نبودن شرایط تحصیل در سال‌های ابتدایی خود اظهار داشت: به دلیل عدم اقدام و مراجعه به‌موقع پذیرش در مدرسه و شرایط سخت زندگی چند سالی از بحث علم‌آموزی فاصله گرفتم و ساعت‌های فراغت را با دوستان هم‌محله‌ای خود که امکان تحصیل داشتند با تصویرخوانی کتاب و ورق زدن صفحاتش خاطره‌سازی می‌کردیم.

برطرف کردن مشکلات اجتماعی درگرو جلب محبت اعضای خانواده است

وی ادامه می‌دهد: شرایط تا جایی بود که با همان سن اندک تنها ورد و دعای شبانه‌روزیم به کسب علم و تحصیل دانش تبدیل شد، تا زمانی که پس از مدتی متوجه پذیرش نهضت سوادآموزی در مسجد محل شده و با میل و اشتیاقی بی‌مثال در کنار قالی‌بافی و کارهای خانه برای دستیابی به تنها آرزوی دوران کودکی‌ام تلاش کردم و برخلاف انتظار اطرافیان دوره ابتدایی و راهنمایی نیز با موفقیت سپری شد.

این نخبه سوادآموزی علاقه، پشتکار و تلاش را عامل موفقیت خود دانست و تصریح کرد: بعد از گذشت مدتی با شرکت در آزمون ورودی نهضت کار تدریس در این حوزه را با علاقه بسیار در پیش گرفتم و همزمان با تدریس به ادامه تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی مشغول شدم و با تمام قوا به این مهم که یادگیری معطوف به زمان خاصی نبوده و برای کسب علم هیچ‌گاه دیر نیست پی بردم.

از نگاه این مربی پرورشی ریشه بسیاری از ناهنجاری‌های موجود را باید در دل خانواده‌ها جست، چرا که به دلیل حضور بیشتر دانش‌آموز در خانه، والدین فراتر از یک معلم و مربی با رفتار و کرداری سنجیده در آینده فرزندانشان می‌توانند نقشی کلیدی برجای بگذارند، بر اساس مطالعات روانشناسی رفع مشکلات اجتماعی در گرو مطالعه در زمینهٔ شناخت روحیات و جلب محبت بین اعضای خانواده خواهد بود.

معلمانی چون خدیجه فلاح که ثانیه به ثانیه عمر خویش را باهمت و تلاش و پشتکار و لمس سختی‌های بسیار روزمره سپری کردند و با کسب مدال پرافتخار معلمی، یک نمونه بارز استقامت برای شاگردان و حتی همکاران خود مبدل شدند و تنها دغدغه و تکلیف خود را در رفع مشکلات و کشف استعدادهای نهفته دانش آموزان می‌دانند الگوی فاخری برای این حرفه مقدس به شمار می‌روند.

گزارش از الهام پناهی فر

انتهای پیام

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon