بحران کاغذ چرخ مطبوعات محلی آذربایجان غربی را متوقف کرد
در حال حاضر صاحبان نشریات آذربایجان غربی به دلیل گرانی کاغذ با کمبود بیسابقه آن مواجه هستند و همین امر سبب شده تا کار انتشار روزنامهها و هفته نامههای محلی به حداقل رسیده و نامنظم منتشر شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، اختلال های ناشی از بازار ارز و رانتهای فراوان در حوزه واردات کاغذ به انتشار مطبوعات آذربایجان غربی هم رحم نکرده و تأثیر به سزایی در رکود کسب وکارهای مرتبط به آن داشته و سبب شده همه مطبوعاتی های این استان انتشار نشریه خود را به حداقل رسانده و حتی از نشر آن خودداری کنند که این موضوع ضربه بدی به فعالان این عرصه زده است.
چالش بزرگ روبه روی مطبوعات محلی نبود توازن میان هزینهها و درآمدها است، افزایش چشمگیر قیمت کاغذ سبب شده روزنامه به هفته نامه تبدیل شود سال 98 را میتوان از سختترین سالهای مطبوعات آذربایجان غربی نامید.
مطبوعات محلی نیازمند دریافت به موقع یارانه کاغذ هستند
مدیر روزنامه محلی آبشار با اشاره به تأثیرات فراوان افزایش قیمت کاغذ در چگونگی انتشار آن اظهار داشت: از شروع التهابات ارزی و افزایش سرسامآور قیمت کاغذ نشریات محلی در آذربایجان غربی نیز تحت الشعاع قیمتها قرار گرفته و نتوانستهاند خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.
حیدر نویدی گفت: از سال 97 تمامی هزینههای چاپ افزون بر 4 برابر شده بنابراین ناچار شدهایم تیراژ روزنامه را کمتر کنیم تا کاغذ کمتری مصرف شود.
وی تصریح کرد: کاهش تیراژ یک نشریه به معنی کاهش تعداد مخاطبان است بنابراین دولت باید چارهای بیاندشید تا نشریات محلی بتوانند ادامه حیات دهند که این کار با حمایت یارانهای از طریق اتحادیهها و تشکلهای مطبوعاتی حمایت مستقیم شوند.
نشریات محلی قربانی نخست بحران کاغذ
مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه آراز آذربایجان به عنوان نخستین روزنامه آذربایجان غربی نیز در اینباره اظهار داشت: گویا کاغذ نیز جزو کالاهای تحریمی قرار دارد بنابراین هزینه وارد کردن آن نیز چندین برابر شده و هم اینک تمامی مطبوعات از تهیه مطلوب آن عاجز هستند و حتی گرانی کاغذ برخی از مطبوعات را به توقف کامل واداشته است.
ابراهیم آقازاده گفت: میزان تیراژ روزنامه آراز آذربایجان از نیمه دوم سال 97 به نصف کاهش یافته بنابراین گرانی کاغذ تأثیر بی سابقهای در وضعیت انتشار آن در پی داشته است.
بحران کاغذ چرخ مطبوعات محلی آذربایجان غربی را متوقف کرد
مدیر مسئول دو هفتهنامه خط مردم نیز در این باره نیز اظهار داشت: بعضاً چندین برابر شدن هزینهها سبب شده نشریه خط مردم از اسفند ماه سال 97 هیچ انتشاری نداشته باشد.
مریم رسولی تصریح کرد: این نشریه فاقد هرگونه یارانه و آگهی دولتی است و گرانی کاغذ وضعیت انتشار آن را بسیار سختتر از گذشته کرده است.
وی افزود: هیچگونه حمایت عملی از مطبوعات آذربایجان غربی وجود ندارد در حالیکه در اوضاع بحرانی کنونی انتشار نشریات صد در صد نیازمند کمک دولت است.
جانشین مدیرمسئول نشریه شهامت نیز در این باره اظهار داشت: مطبوعات محلی ثبت و ضبط وقایع و رویدادهای تاریخی منطقه را بر عهده دارند و صفحات اغلب آنها نشان میدهد صادقتر از دیگران در این مسیر عمل کردهاند اما این روزها بحران کاغذ سبب شده تا هم کسبوکارهای این حوزه ازبین برود و هم ظرفیتی از وقایع نگاری دوره حاضر عملاً از بین برود.
محمد آقایی پر افزود: مطبوعات محلی خود را مقید به ایفای رسالتشان میدانند اما باید پذیرفت که آنان بدون آنکه پشتوانه قابل اتکاء و مطمئنی داشته باشند درگیر مشکلاتی بسیاری هستند که فقط نسبت به سال گذشته همین موقع چندین برابر شده است و تا وقتی که چارهای برای حل مشکلشان پیدا نشود به تنهایی قادر به حل آن نیستند.
وی تصریح کرد: اظهارات اخیر دولتمردان به ویژه مدیران وزارت ارشاد مبنی بر پایان عمر نشریات کاغذی و برگزار نکردن جشنواره مطبوعات نشان میدهد دولت ارادهای برای حل بحران کاغذ در مطبوعات محلی ندارد.
گزارش از پروین ملحمی
انتهای پیام/ن