تغییر تعریف «اهل قلم» در آیین‌نامه تکریم/ شابک باید پولی شود


تغییر تعریف «اهل قلم» در آیین‌نامه تکریم/ شابک باید پولی شود

مدیرعامل خانه کتاب از تغییر در تعریف «اهل قلم» در آیین‌نامه تکریم اهل قلم خبر داد و گفت: این اقدام به منظور کیفی‌سازی خدمات انجام شده است.

نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل خانه کتاب، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ درباره بن‌کارت‌های 622 اهل قلم که بانک شهر به دلیل دیون بانکی نتوانست برای آن‌ها بن‌کارت خرید کتاب صادر کند،‌ گفت: متاسفانه نتوانستیم برای این 622 نفر بن‌کارت بنام صادر کنیم‌، در نهایت بن‌کارت‌های بدون نام در اختیار آن‌ها قرار گرفت تا در فرصت مقتضی مشکل بانکی برطرف شده و بن‌کارت بنام صادر شود.

وی ادامه داد:  تعدادی از اهالی قلم در نمایشگاه کتاب بن‌کارت‌های خود را دریافت کردند و تعدادی هنوز دریافت نکرده‌اند که ما به زودی آن‌ها را تحویل خواهیم داد‌، ما از معاونت فرهنگی خواسته‌ایم که بن‌کارت‌های اهل قلم در طول سال فعال باشد‌، تا اهالی قلم بتوانند در طول سال نیز از بن‌کارت‌ها استفاده کنند.

حسینی‌پور درباره تغییر آیین‌نامه تکریم اهل قلم گفت: در آیین‌نامه جدید ما تعریف اهل قلم را تغییر دادیم،‌ زیرا سیاست خانه کتاب بر این است که برای نویسنده و مترجم که مهمترین نقش را در خلق یک اثر دارند،‌ شرایط ویژه‌ای قائل شود،‌ مصححان،‌ ویراستاران‌، تصویرگران و... نیز اگرچه در خلق یک اثر نقش دارند‌، اما اولویت با نویسنده و مترجم است.

وی افزود:‌ آمارهای کمی نویسندگان و اهل قلم موجب شد تا ما به سمت کیفی‌سازی خدمات پیش رویمف  سیاست بر این شده که ما اگر هزار اهل قلم را خدمات کیفی دهیم،‌ بهتر است تا برای 20 هزار اهل قلم خدمات کمی ارائه کنیم.

مدیرعامل خانه کتاب تصریح کرد: 22 هزار نفر در سایت خانه کتاب به عنوان اهل قلم ثبت نام کرده‌اند که شامل 12 هزار نویسنده، چهار هزار و 600 نفر مترجم، دو هزار نفر ویراستار و ... هستند. از سوی دیگر کتاب‌سازی هم در ایران زیاد شده است، ما چاره‌ای نداریم به سمت کیفی‌سازی برویم.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به پولی‌ شدن شابک اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که ما چاره‌ای نداریم، باید شابک به این سمت برود؛ ولی اینکه در چه دوره‌ای اتفاق افتد، یک بحث ثانویه است. بالاخره بابت خدماتی که ارائه می‌شود، باید وجهی دریافت شود. اینکه این وجه چقدر باشد نظرات متفاوتی است، ما یک بحث کارشناسی کردیم، در 170 کشور دنیا شابک وجود دارد که 70 درصد آن‌ها از امریکا گرفته تا ترکیه وجه دریافت می‌کنند.

حسینی‌پور افزود: پیشنهاد اولیه ما این بود که بین 5 تا 10 هزار تومان وجه شابک باشد، با توجه به اینکه هیئت امنا و معاونت فرهنگی در این زمینه تصمیم‌گیر هستند، در آخرین جلسه هیئت امنا این بحث مطرح شد که اعضا بالاتفاق گفتند، این بحث خوب است اما باتوجه به شرایط اقتصادی این طرح عقب بیافتد تا در شرایط مناسبت‌تری با همفکری خود ناشران این تصمیم گرفته شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران