زیباحالت: بانک زنجانی و شرکایش فکر نمی‌کردند دستگیر شوم

زیباحالت: بانک زنجانی و شرکایش فکر نمی‌کردند دستگیر شوم

متهم اخلال در نظام اقتصادی و از همدستان بابک زنجانی گفت: زنجانی و شرکایش هیچ وقت فکر نمی‌کردند دستگیر شوم و به همین خاطر اظهارات و اقدامات مجرمانه کذبی را به من نسبت دادند.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زیباحالت منفرد در چهارمین جلسه محاکمه خود که در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی و با حضور وکلای شرکت نفت، وکلای شرکت HK و نماینده دادستان برگزار شد، اظهار کرد: در کیفرخواست 108 صفحه‌ای قرائت شده توسط نماینده دادستان بیش از نیمی از کیفرخواست یعنی در 58 صفحه اتهامات و اقدامات مجرمانه بانک زنجانی و شرکای وی ذکر شده و فقط در چند جا نامی از من برده شده است.

وی ادامه داد: بند «ب» کیفرخواست که شامل 50 صفحه است دلایل ده‌گانه انتصاب اتهام مشارکت در کلاهبرداری و پولشویی از شرکت HK و اخلال در نظام اقتصادی را عنوان کرده است.

همدست بانک زنجانی ادامه داد: متاسفانه عدم حضور من در ایران در ابتدای تشکیل این پرونده که بنا به توصیه مهدی شمس صورت گرفت موجب شد تمام یا بخشی از تقصیرات گردن من انداخته شود. شمس طی تماس تلفنی به من گفت «زور گربه بیرون قفس، از شیر داخل قفس بیشتر است» که ضابطان واجا(وزارت اطلاعات) پس از بررسی این موضوع را تایید کردند.

زیباحالت اضافه کرد: زنجانی و شرکای او هیچ وقت فکر نمی‌کردند دستگیر شوم و به همین خاطر در راستای فرافکنی گزارش‌های خلاف واقع دادند و قصد فریب دستگاه قضایی را داشتند و اقاریر و اظهارات مجرمین درباره من در این پرونده کذب محض است. ضمن اینکه بعد از دستگیری نیز بنا به تایید ضابطان بدون هیچگونه چشمداشتی همکاری کردم.

این متهم در ادامه به اظهارات زینب مددی مدیر دفتر و هماهنگ کننده بایک زنجانی پرداخت و گفت: این فرد در پرونده گفته است که من هر ساله چند بار به دفتر زنجانی در تهران رفت و آمد می‌کردم در حالی که اگر از اداره گذرنامه استعلام کنید مشاهده می‌کنید که فقط سه بار به دفتر زنجانی در تهران مراجعه کردم.

وی با بیان اینکه هیچگونه نقشی در تاسیس و مدیریت شرکت «آی‌بند» نداشتم گفت: سهامداران این شرکت به ترتیب 90 درصد بابک زنجانی و 10 درصد حمید فلاح هروی بوده است و مدیران اجرایی آن نیز بستگاه زهره رضایی از وکلای متواری بانک زنجانی است.

متهم اخلال در نظام اقتصادی در ادامه به اظهارات برخی افراد مبنی بر نقش او در تأسیس و راه‌اندازی شرکتهای آی‌بند، FIIB و CIMB اشاره کرد و گفت: نکته جالب این است که بانک CIMB یک بانک بومی در مالزی است که 40 سال پیش تاسیس شده ولی تاسیس آن را هم برعهده من گذاشتند.

زیباحالت منفرد با بیان اینکه کیفرخواست صادره سرشار از ضدونقیض و تناقضات است افزود: از بابت حواله‌جات، به ازای هر حواله 50 دلار دریافت می‌کردم و در مجموع 4 هزار حواله ارسال کردم که 200 هزار دلار معادل 160 هزار یورو به من پرداخت شد.

متهم در ادامه افزود: با مداقه در 50 صفحه نیمه دوم کیفرخواست به خوبی مشخص می‌شود که بیش از 30 صفحه اقاریر متضاد وجود دارد و این مسئله نشان از غرض‌ورزی یا اشتباهات قاضی است.

متهم همچنین به موضوع اجاره دو کشتی به منظور انبارداری محموله‌های نفتی اشاره کرد و افزود: آقای مالاژ مدیرعامل شرکت گرین‌مالان در مالزی توانایی اجاره دو کشتی به منظور انبارداری محموله‌های نفتی را داشت مشروط بر اینکه همه چیز مخفیانه باقی بماند. این فرد به ازای هر بشکه نفت ماهانه یک دلار و 10 سنت درخواست کرده بود که مورد پذیرش شمس و زنجانی قرار گرفت اما از روی دلسوزی به چانه‌زنی ادامه دادم و آن را به 95 سنت رساندم.

زیباحالت دلیل اعتماد زنجانی به او را امانتداری و راستگوی و حسن انجام امور محوله عنوان کرد و گفت: هر کس از من مشاوره می‌خواست در کمال صداقت و راستگویی مشاوره می‌دادم. در بحث ال‌سی 330 میلیون یورویی نیز وقتی آقای جشن‌ساز مرا مورد سوال قرار داد واقعیت را با صداقت به او گفتم و همین مسئله موجب کدورت زنجانی از من شد.

متهم در بخش دیگری از دفاعیات خود به موضوع مشارکت در ارسال حواله از ایران به مالزی اشاره کرد و اظهار داشت: همانطور که گفتم 4 هزار حواله برای بابک زنجانی به نام شرکتهای صوری در مالزی انجام دادم و به خاطر ریسک بالایی که این کار داشت به ازای هر حواله 50 دلار دریافت کردم و صددرصد حواله‌ها موفقیت‌آمیز بوده است.

زیباحالت تاکید کرد: از اعتماد مسئولان مالی مالزی به نفع کشورم سوءاستفاده کردم اما امروز موجب وارد آمدن اتهامات به من شده است. حمید فلاح هروی نیز در اظهارات مورخ دوم اردیبهشت سال 97 این مسئله را تایید کرده و گفته است 90 درصد منابع زنجانی از مالزی حواله شده و از حساب‌های منفرد بوده است.

وی همچنین درباره خرید بانک FIIB گفت: اعضای هیئت مدیره این بانک بابک زنجانی، حمید فلاح هروی، علی دیواندره‌ای، محمدرضا ساروخانی، غفاری و سعیدی بوده‌اند و من یکی از اعضای کمیته حسابرسی بانک بودم و این سمت نیز به صورت افتخاری و برای استفاده از نفوذم در بین مقامات مالزی در مواقع لزوم داده شده بود.

انتهای پیام/

 

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران