اراک| وزیر اقتصاد برای حل مشکل «هپکو» به پاسخ‌های بی‌خاصیت خصوصی‌سازی اعتماد نکند


اراک| وزیر اقتصاد برای حل مشکل «هپکو» به پاسخ‌های بی‌خاصیت خصوصی‌سازی اعتماد نکند

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: از وزیر اقتصاد تقاضا داریم که برای حل مشکل هپکو وقت بگذارد و به پاسخ‌های بی‌خاصیت سازی خصوصی‌سازی اعتنا و اعتماد نکند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدمهدی مقدسی ظهر امروز در جلسه کارگروه اشتغال استان مرکزی با اشاره به شرایط فعلی کشور اظهار داشت: شرایط خاص امروز کشور می‌طلبد که در حوزه اقتصادی تحول ارزشمندی رخ دهد، البته همیشه در این شرایط تصمیمات مناسبی می‌توان گرفت که در شرایط عادی نمی‌توان و گاها هم از این تصمیمات اثربخش گرفته شده است.

وی افزود: اگر بتوان این هنر را داشت که از این شرایط تحریمی و فشار ناشی از آن به نفع کشور بهره برد یعنی اینکه گام مهمی درراستای خنثی کردن اقدامات دشمن و تکیه بر توانمندی‌های خود برداشته‌ایم.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با اشاره به اینکه امسال، سال شکوفایی اندیشه‌های پاک اقتصادی است تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها امسال می‌توانند اثرگذاری خوبی را داشته باشند.

مقدسی بیان کرد: با استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها می‌توان درراستای رفع چالش جدی نظام درآمد-هزینه و بودجه‌ریزی وابسته به نفت قدم برداشت و با تکیه بر تولیدات داخلی این وابستگی به نفت را کاهش داد.

وی ادامه داد: امسال معنی صحیح ارتباط بین صنعت و دانشگاه و شعارهای 40 ساله در این زمینه باید به اوج خود برسد و تجلی پیدا می‌کند که لازمه آن داشتن باور و اعتقاد است.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی عنوان کرد: در استانی صنعتی مانند مرکزی تقویت واحدهای تحقیق و توسعه و همچنین تقویت ارتباط دانشگاه با بخش صنعت می‌تواند بسیار راهگشا باشد، قطعه‌سازان در جاهایی که مشکل دارند به جای اینکه منتظر واردات خارجی باشند باید درراستای استفاده از ظرفیت داخل برای تولید تلاش کنند.

مقدسی افزود: اورهال مجموعه‌های تولیدی بزرگ مانند پتروشیمی و پالایشگاه را باید به شرکت‌های استانی واگذار کرد تا هم اشتغال استانی حفظ شود و هم از ظرفیت‌های داخلی به شکل بهینه استفاده کنیم و آن را باور داشته باشیم..

وی تصریح کرد: در سالی که نام رونق تولید بر آن نهاده شده، نباید روحیه رخوت در تولید داشته باشیم، امسال اگر بتوانیم هنر تبدیل تهدیدها به فرصت را به کار بگیریم، سال شکوفایی صنعت و کشاورزی است و تحقق آن اعتقاد و باور می‌خواهد.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی بیان کرد: در تبصره 18 حدود 24 هزار اشتغال پیش‌بینی شده که باید الان در کنار این موضوع باید درراستای حفظ اشتغال تلاش کنیم.

مقدسی با تاکید بر ورود وزیر اقتصاد به بحث حل مشکل شرکت هپکو گفت: از وزیر اقتصاد تقاضا داریم که برای حل مشکل هپکو وقت بگذارد و به پاسخ‌های بی‌خاصیت سازی خصوصی‌سازی اعتنا و اعتماد نکند، این سازمان پاسخ‌های تکراری و بی‌خاصیت می‌دهد که باید گفت اگر تاکنون هم مشکلی از این مجموعه ارزشمند برطرف شده، نتیجه تلاش مدیریت استان و نمایندگان آن بوده است، بنابراین تقاضا داریم که وزیر اقتصاد ورود کرده و دستور لازم برای رفع مشکل این مجموعه را صادر کند.

وی ادامه داد: در رابطه با آذرآب هم باید گفت، سهام‌دار اصلی آذرآب باید مدیریت همه‌جانبه داشته باشد و تا جای ممکن از واگذاری جلوگیری شود، در صورت انجام این واگذاری باید اهلیت شخص انتخاب‌شونده مورد توجه باشد.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با اشاره به عملکرد دستگاه‌های حمایتی در بحث اشتغال گفت: دو چالش در زمینه فعالیت دستگاه‌های حمایتی درراستای ایجاد اشتغال داریم که یکی از آنها عدم اعتماد مسئولان وزارت تعاون به مدیران استان برای طرح‌هایی کوچک با مبلغ 50 میلیون تومان بوده که این خیلی بد است و باید ساختار نظام اداری اصلاح شود.

مقدسی خاطرنشان کرد: تمرکز امور در مرکز به صلاح نیست و مسئولان مرکزی و وزرا باید استانداران را باور داشته باشند، در این زمینه باید مکاتبات لازم برای تفویض اختیار انجام شود.

وی عنوان کرد: موضوع دوم جذب تسهیلات در این زمینه است که جذب 14 میلیارد تومانی از مجموعه مبلغ که 91 میلیارد تومان است، رقم بسیار پایینی بوده که این ایراد در کار است.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی افزود: راهکارهای منطقی‌تری برای پرداخت تسهیلات به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با توجه به شرایط آنها باید انتخاب شود چراکه اگر این قشر شرایط تضمین داشتند زیر پوشش نهادهای حمایتی نمی‌رفتند.

مقدسی تصریح کرد: امسال به منظور تبصره 18، رقمی معادل 45 هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده که سهم استان از آن یک‌هزار و 135 میلیارد تومان یعنی 2.5 درصد از کل است.

وی بیان کرد: برخی از دستگاه‌ها در بحث تبصره 18 نتوانستند از نیازهای خود دفاع کنند، برای مثال در حوزه میراث فرهنگی 6 هزار و 890 میلیارد تومان اعتبار کل کشور است درحالی که تنها 69 میلیارد تومان به استان تخصیص داده‌اند، یعنی تنها یک درصد از مجموع تسهیلات این حوزه که شایسته استان نیست.

رئیس مجمع نمایندگان استان با اشاره به سهم اندک پارک علم و فناوری استان از تسهیلات تبصره 18 گفت: در حوزه پارک علم و فناوری کشور، یک‌هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره 18 بوده و سهم استان تنها 30 میلیارد تومان بوده است که برای یک استان صنعتی با حدود 80 شرکت دانش‌بنیان این رقم قابل قبول نیست.

مقدسی افزود: در بخش کشاورزی هم سال گذشته تسهیلات تبصره 18 خوب نبوده و تنها 1.7 درصد بوده و سهم راه و شهرسازی استان هم در این حوزه، 2 درصد بوده است.

 

وی تصریح کرد: سهم 0.3 درصدی ارشاد استان از این تسهیلات بسیار جای تاسف دارد، اختصاص 5 میلیارد تومان از یک‌هزار و 645 میلیارد تومان خیلی کم بوده و باید گفت، آیا جایگاه هنرمندان استان مرکزی این است؟

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای سالامی بیان کرد: امسال، سال سختی را داریم اما اگر بتوان از این شرایط به نفع کشور استفاده کرد، می‌تواند بهترین سال باشد.

مقدسی ادامه داد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، جنگ نمی‌شود، در بحث دفاع، مصمم هستیم، آمادگی لازم را داریم و وارد جنگ نمی‌شویم، در این مسیر بیش از پیش باید بحث وحدت مورد توجه قوای سه‌گانه قرار گیرد.

وی عنوان کرد: در مجلس هم تمام فراکسیون‌ها در دفاع از کیان و ارزش‌ها، کنار هم هستند و باید این اتحاد در تمام سطوح باشد، چراکه امسال، سال وحدت، انسجام و استفاده از ظرفیت‌ها است.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon