کرمان| فتح خرمشهر روایت غیرت و مقاومت؛ مردانی که خونشان را برای عزت خاکشان دادند


کرمان| فتح خرمشهر روایت غیرت و مقاومت؛ مردانی که خونشان را برای عزت خاکشان دادند

گروه استان‌ها- فتح خرمشهر یادآور رشادت‌ها و از خودگذشتگی‌های رزمندگانی است که با کمترین امکانات در برابر دشمنان ایستادند و اجازه ندادند خاک این سرزمین در دست بیگانه باشد، یادمان نرود دشمنی دشمنان تمام شدنی نیست و هوشیار باشیم که خرمشهرها در پیش است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، عملیات بیت‌المقدس یکی از طولانی‌ترین نبردها در طول جنگ‌ تحمیلی به شمار می‌آید که با شرکت یگان‌های عمده از ظفرمندان ارتش (شامل نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی)، دلاورمردان بسیج و سپاه، سنگرسازان بی‌سنگر جهاد سازندگی و سایر نیروهای مردمی از دهم اردیبهشت‌ماه تا سوم خرداد‌ماه 1361 به‌مدت 25 روز در جنوب غربی اهواز انجام شد.

این عملیات یکی از درخشان‌ترین کارنامه‌های عملیاتی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه متجاوزین بعث عراق به شمار می‌رود که علاوه بر پایان دادن به 19 ماه اشغال نظامی قسمتی از حساس‌ترین نقاط خوزستان، ضربه‌ای قاطع به نیروهای متجاوز عراق و توان و میل جنگجویی او وارد آورد.

سوم خرداد 1361 خرمشهر به طور کامل آزاد شد. این پیروزی حاصل همکاری و تعامل موفق سپاه و ارتش بود. در عملیات آزادسازی خرمشهر یا عملیات «بیت‌المقدس» شهید صیادشیرازی فرمانده نیروی زمینی ارتش و سردار محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران بود و هر دو با هم فرماندهی قرارگاه مرکزی کربلا را بر عهده داشتند.

امروز سال‌ها از فتح خرمشهر می‌گذرد، سال‌ها می‌گذرد از روزی که خونین‌شهر، شهر خون و قیام آزاد شد و نیروهای متجاوزی که آمده بودند تا بمانند مفتضحانه مجبور به فرار شدند، خرمشهر آزاد شد به قیمت خون چندین هزار جوان غیرتمند این سرزمین، خرمشهر آزاد شد روزی که دیگر خیلی‌ها نبودند تا این آزادی را ببینند.  

در این عملیات بدون تردید رزمندگان لشکر 41 ثارالله استان کرمان نقش تعیین‌کننده‌ای داشتند و حضور سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی به عنوان فرماندهی لشکر همیشه پیروز ثارالله کرمان بسیار اثرگذار بوده است.

شنیدن ناگفته‌هایی از حماسه غرورآفرین عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر از زبان رزمنده‌ای که از نزدیک شاهد تمام دلاورمردی‌های جوانان و رزمندگان این سرزمین بوده بسیار شنیدنی است.

سالروز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس و حماسه جاوید فتح خرمشهر بهانه‌ای به دستمان داد تا پای صحبت سردار محمدرضا حسنی‌سعدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان که خود از رزمندگان و آزادگان دوران دفاع مقدس است بنشینیم.

سردار حسنی‌سعدی از خرمشهر می‌گوید از تاریخچه عجیب این آب و خاک، از سرزمینی که بارها مورد تجاوز بیگانه قرار گرفت؛ از مردمی می‌گوید که با کمترین امکانات در برابر دشمن متجاوز ایستادند از مقاومت 34 روزه می‌گوید از هزاران جوانی که جان عزیزشان را در راه عزت و سرافرازی این سرزمین دادند از شیرمردان و شیرزنانی که مردانه ایستادند و در برابر دشمن سر خم نکردند، سردار از سربازانی می‌گوید که تا آخرین نفس گوش به فرمان رهبرشان بودند و اجازه ندادند دشمن با تفرقه بذر ناامیدی در دلهایشان بکارد.   

چرا آزادسازی خرمشهر برای ما تا این اندازه اهمیت داشت؟

حسنی‌سعدی: خرمشهر از همان روز نخست یکی از محورهای مهم جنگ در منطقه بود که به دلیل اهمیت استراتژیک و جایگاه مهم اقتصادی از نخستین روز آغاز جنگ هدف بمباران سنگین صدام قرار گرفت و سرانجام پس از 34 روز مقاومت سقوط کرد اما این مقاومت مردم خرمشهر با حداقل امکانات سنگ بنایی شد برای مسئولان و این خودباوری را در بین نیروهای ما ایجاد کرد که ما می‌توانیم.

در 575 روزی که خرمشهر در دست دشمن بود نیروهای متجاوز سنگرهای مستحکمی در منطقه ایجاد کرده بودند به‌طوری که فتح خرمشهر برای ما به یک آرزو تبدیل شده بود.

سرانجام عملیات بیت‌المقدس در ساعت 30 دقیقه بامداد روز جمعه دهم شهریور‌ماه سال 61 با رمز «بسم الله الرحمن الرحیم، بسم الله القاسم الجبارین، یا علی ابن ابیطالب(ع)» آغاز و در سوم خرداد خرمشهر به طور کامل آزاد شد.

نقش لشکر 41 ثارالله و رزمندگان کرمانی در عملیات فتح خرمشهر؟

حسنی‌سعدی: لشکر 41 ثارالله در این عملیات در قالب تیپ ثارالله با 6 گردان پیاده و گردان‌های پشتیبانی تحت امر قرارگاه قدس حضور داشت که در مرحله اول با حضور رزمندگان از سیدجابر و فرسیه تا جفیر و در مرحله دوم از جفیر تا مرزبین‌المللی و در مرحله سوم رزمندگان لشکر 41 ثارالله در قالب 2 گردان شامل گردان‌های خونین شهر یک و دو در آزادی خرمشهر شرکت کردند.

3 هزار رزمنده از استان کرمان در عملیات بیت‌المقدس حضور داشتند که بیش از 200 نفر از این عزیزان به درجه رفیع شهادت نائل آمده و تعداد زیادی اسیر و مجروح و جانباز شدند که 17 نفر از آنها جزو «آن 23 نفر» بودند که حماسه بزرگ آزادگی را در اسارت رقم زدند.

هر چند در این عملیان 6 هزار نفر از رزمندگان ما به شهادت رسیدند اما دشمن 19 هزار اسیر و 16 هزار کشته و مجروح داد به طوری که طول صف اسرای دشمن به 20 کیلومتر می‌رسید و دیگر عملیاتی با این گستردگی با این حجم در طول تاریخ هشت ساله جنگ اتفاق نیفتاد.

امروز وظیفه ما در برابر این همه ایثار چیست؟

حسنی‌سعدی: عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر تمام معادلات نظامی آن زمان را بر هم ریخت و همه را به حیرت واداشت خداوند ترس نیروهای ما را در دل دشمنان انداخته بود به طوری که نیروهای متجاوز در برابر رزمندگان ما توان مقاومتی در خود نمی‌دیدند، پا به فرار گذاشته و یا اینکه به سادگی تسلیم می‌شدند.

همه موفقیت‌های رزمندگان ما در دوران هشت سال دفاع مقدس به واسطه فرماندهی امام خمینی(ره) و نفس گرم و اخلاص امام بود و همه ما باید بدانیم که در شرایط امروز هم خرمشهرها در پیش است و اگر پشت سر مقام معظم رهبری منسجم و گوش به فرمان باشیم فتح خرمشهر را در پیش داریم.

جوانان ما باید بدانند که این آب و خاک دشمنان زیادی دارد که شبانه‌روز برای ضربه زدن به ما تلاش می‌کنند و البته کار دشمن چیزی جز دشمنی نیست چرا که دشمنان ما منافع زیادشان را در ایران از دست داده‌اند و اگر جوانان ما وحدت و همدلی خود را حفظ کرده و پشت سر رهبری بزرگ باشند باز هم موفق شده و دشمن نمی‌تواند آسیبی به ما وارد کند.

مهمترین سرمایه این سرزمین چیست؟

حسنی‌سعدی: جوانان ما باید بدانند که اگر چیزی نداشتیم هیچگاه دشمن با ما دشمنی نمی‌کرد پس بدانید که ذخایر و سرمایه‌های ارزشمندی داریم که افکار و اندیشه ناب امام(ره) مهمترین ذخایر ما و دلیل دشمنی چهل ساله با جوانان و ملت ماست و اگر جوانان ما امروز مانند جوانان سال 61 بوده و پشت سر مقام معظم رهبری منسجم و جان برکف باشند، دشمن هیچگاه پیروز نخواهد شد که خوشبختانه این سرزمین سرمایه‌های ارزشمندی چون شهید حججی کم ندارد.

گزارش از لیلا خسروشاهی

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon