انتقاد از فعالیت دلالان در بازار خرید گندم در استان مرکزی؛ با قاچاق گندم به خارج از استان برخورد جدی می‌شود

انتقاد از فعالیت دلالان در بازار خرید گندم در استان مرکزی؛ با قاچاق گندم به خارج از استان برخورد جدی می‌شود

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی استان مرکزی گفت: با توجه به دخالت دلالان بازار محصولات کشاورزی، عوامل اقلیمی و تصمیمات کشاورزان، استان مرکزی با کاهش خرید گندم مواجه شده است.

سیدحسین هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به وضعیت خریداری و تحویل گندم تولیدشده در استان مرکزی اظهار داشت: درحال حاضر روند خرید گندم در استان مرکزی نسبت به برنامه مداوم خرید در سنوات گذشته با تاخیر یک هفته‌ای مواجه است.

وی افزود: اگر بخواهیم میزان خرید گندم را به‌ صورت نقطه به‌ نقطه تقویمی و نسبت به مدت مشابه در سال گذشته برآورد کنیم باید گفت میزان خرید گندم استان مرکزی با کاهش مواجه شده است که این کسری خرید می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد.

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی استان مرکزی تصریح کرد: افزایش میزان بارندگی‌های امسال سبب شده تا استان مرکزی در سال زراعی عقب بماند زیرا تداوم بارش‌ها مانع گرم شدن هوا و رویش محصولات کشاورزی و درنتیجه رشد دیرتر از موعد محصولات کشاورزی به مدت تقریبی یک هفته شده که این مسئله می‌تواند یکی از علل کاهش میزان خرید نسبت به سال گذشته تلقی شود.

اجازه خرید گندم بدون مجوز در استان مرکزی داده نمی‌شود

پای حرف مردم| گلایه گندم‌کاران همدانی از گرانی سم و کود و ارزانی خرید گندم

قیمت خرید گندم از کشاورزان اردبیلی 1700 تومان تعیین شد

فعالیت واسطه‌ها و دلالان در بازار خرید گندم

هاشمی ادامه داد: نرخ پیشنهادی ارائه‌شده به مجلس برای خرید تضمینی گندم سال 98، مبلغ دو هزار تومان تا دو هزار و 500 تومان بود اما درنهایت مبلغ یک هزار و 700 تومان به تصویب رسید که نسبت به نرخ سال گذشته حدود 400 تومان افزایش نرخ داشته اما با این حال کشاورزان قیمت تعیین‌شده را کافی ندانسته و به همین سبب از تحویل و فروش تضمینی محصولات خود امتناع می‌کنند.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از دلایلی که سبب تاخیر و کاهش خرید گندم در استان مرکزی شده فعالیت واسطه‌ها و دلالان در بازار خرید گندم است زیرا این افراد گندم را از کشاورزان با نرخی بالاتر از نرخ تضمینی خریداری می‌کنند و همین مسئله کشاورزان را ترغیب می‌کند تا محصولاتشان را به این افراد بفروشند تا سود بیشتری به دست آورند اما این اقدام کشاورزان سبب می‌شود تا استان نسبت به میزان پیش‌بینی شده دپوی گندم عقب بماند.

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: گمان می‌کنیم که کشاورزان، گندم تولیدی خود را در منازل و یا در مزارع ذخیره کرده‌اند و منتظر تغییر شرایط بازار و قیمت خرید محصولات کشاورزی به‌ویژه گندم هستند، خوشبختانه امسال با تشدید نظارت نیروهای نظارتی و امنیتی، از قاچاق گندم به خارج از استان به جد جلوگیری می‌شود و قاچاق گندم نمی‌تواند یکی از دلایل تعویق تحویل گندم توسط کشاورزان تلقی شود.

هاشمی بیان کرد: ممکن است با ثبات بازار و نرخ خرید تضمینی گندم، از آخر مردادماه مراکز تحویل یا خرید گندم با مراجعه بالایی مواجه و این میزان کاهش دریافت گندم در موعد مقرر جبران شود، همچنین دخالت دلالان، خرید مرغداران و دپوی خودمصرفی نیز ازجمله عوامل بازدارنده تحویل گندم توسط کشاورزان است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon