شیراز| گزارش تسنیم از دادگاه پرونده فایننشیال؛ خروج چندین هزار دلار از کشور در مقابل «هیچ»


شیراز| گزارش تسنیم از دادگاه پرونده فایننشیال؛ خروج چندین هزار دلار از کشور در مقابل «هیچ»

سومین جلسه دادگاه بررسی پرونده شرکت هرمی فایننشیال در شیراز برگزار شد و قاضی ساداتی در این دادگاه گفت: در این پرونده چندین هزار دلار از کشور خارج شده بدون اینکه یک برگ کاغذ وارد شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سومین جلسه دادگاه بررسی پرونده شرکت هرمی فایننشیال در شیراز و به ریاست قاضی سید محمود ساداتی و مستشاری قاضی محسن رجایی‌نیا با حضور کوروش زارعی، نماینده دادستان، متهمان پرونده و وکلای مدافع آنان برگزار شد.

متهمان این پرونده عبارتند از: شهرام حمامی ترقی، امیر بهاری، معین گرگین، آرش آزادی، حمزه قنبری، ستار طاهری، امیرحسین سلیمان حشمتی، کامران قطعی، علی اکبر اصغری شیرازی، قاسم داوران، بابک بادقت، رضا زاهدی، شاهین همتایی و پگاه حمامی ترقی متهمان ردیف یک تا 14 هستند که براساس کیفرخواست متهم به اخلال در نظام اقتصادی و پولی از طریق عضوگیری در گروه به‌منظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا و توسعه زنجیره انسانی بوده است.

متهم ردیف 15 این پرونده اردشیر آزادی است که متهم به تحصیل مال از طریق نامشروع با مبلغ 107 هزار و 400 دلار آمریکا است.

 براساس کیفرخواست صادر شده این افراد متهم به فعالیت در شرکت هرمی فایننشیال هستند و سبب خروج بیش از هزار میلیارد ریال ارز و ثروت ملی از کشور شدند. اساس تجارت این شرکت باینری (شبکه گیلاسی) بوده و امکان برداشت، خرید و فروش سرمایه نبوده است. 

همچنین در متن کیفرخواست آمده است که برای افرادی که در این شرکت فعال بودند و در این دادگاه به‌عنوان متهم حضور دارند، در دبی و گرجستان کلاس‌های توجیهی و آموزشی برگزار شده است.

در سومین جلسه دادگاه قاضی، شاهین همتایی پور را به جایگاه فراخواند تا از خود دفاع کند. وی که فوق لیسانس مکانیک دارد مدعی شد که برای سرمایه‌گذاری وارد این شرکت شده چراکه به دلیل شرایط اقتصادی قادر به پرداخت اقساط بانکی خود نبوده است. 

متهم اقرار کرد که توسط پسرعموی خود که ساکن دبی است، با این شرکت آشنا شده و 10 هزار دلار سرمایه‌گذاری کرده است. وی این پول را به حساب شرکتی واریز کرده که به گفته قاضی ساداتی وجود خارجی نداشته است. 

متهم علت این کار خود را اعتماد به پسرعمویش ذکر کرد. بنا به گفته‌های وی یک بار پول و یک بار هم زمینی را مورد معامله قرار داده که مبلغ حاصل از معامله زمین به حساب خانواده وی ثبت شده است. 

وی ادعا کرد که هیچ کس حتی اعضای خانواده‌اش را نیز تشویق نکرده و تنها سخنان پسرعمویش بوده که سبب تحریک خانواده و باز کردن حساب توسط آنان شده است. متهم همچنین ادعا کرد که امور مربوط به باز کردن حساب و غیره توسط پسرعمویش انجام می‌شده است. 

شاهین همتایی‌پور بنا به اظهارات قاضی متهم به این بود که تمامی دارایی خود را به ارز تبدیل و از کشور خارج کرده است. براساس آنچه در دادگاه مطرح شد ارزش زمین مورد معامله حدود 600 میلیون تومان معادل 100 هزار دلار بوده که به همراه 60 هزار دلار متهم به شرکت فایننشیال داده شده است. 

در این لحظه قاضی محسن رجایی‌نیا از متهم پرسید که آیا این سرمایه‌گذاری ارزش داشته است که دارایی خود را به صورت ارز از کشور خارج کنید. متهم در پاسخ به این موضوع گفت: اگر اقساط بانک داشته باشید، بله. 

متهم ادعا می‌کرد که نقشی در عضوگیری نداشته است در حالی که براساس شواهد سود سرمایه‌گذاری خانواده‌‌اش نیز به حساب وی واریز می‌شده است که در دفاع از خود در این باره گفت: پسرعمویم یک شماره حساب از من گرفت و سود را واریز می‌کرد، من نمی‌دانستم که این نوع سرمایه‌گذاری قانونی نیست. 

وی ادعا کرد که در ابتدا به وی گفته بودند این سرمایه‌گذاری در بورس است و از طریق اینترنت نیز خرید و فروش سهام را به وی نشان داده بودند. قاضی ساداتی از وی خواست در برابر این ادعا سند و مدرک به دادگاه ارائه دهد صرف اینکه بگوید در اینترنت دیده‌ام در دادگاه قابل ارائه و استناد نیست. 

متهم در پاسخ به سوال قاضی ساداتی مبنی بر اینکه آیا سهام بورس کشور ایران بود یا خیر ؟گفت: هیچ کدام از سهام‌های داخلی کشور نبود بلکه 500 سهم برتر جهان بود که به من نشان دادند. 

قاضی رجایی‌نیا از متهم پرسید آیا اکنون برایت روشن شد که کلاهبرداری است، آیا هنوز اعتماد می‌کنید؟ متهم در پاسخ اعلام کرد که اگر ثابت شود سرمایه‌گذاری در بورس نبوده است، بله قبول می‌کنم. 

قاضی رجایی‌نیا از وی پرسید آیا هنوز ثابت نشده است؟ متهم پاسخ داد: نه!

دیگر متهم این جلسه امیرحسین سلیمان حشمتی بود که توسط قاضی ساداتی به جایگاه احضار شد. وی نیز مدعی شد که از سوی شوهرخواهرش، محمد همتایی‌پور که ساکن دبی است با شرکت آشنا شده و چون علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بورس بوده است، 10 هزار دلار در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده است. 

وی اقرار کرد که در مدت 2 ماه فعالیتش 1600 دلار دریافت کرده و 3 نفر از دوستان و نزدیکانش را به سرمایه‌گذاری دعوت کرده است. همچنین متهم اعلام کرد که سود خود را از طریق بانک صادرات دریافت می‌کرده و به همین دلیل گمان نمی‌کرده که سرمایه‌گذاری غیرقانونی باشد. 

قاضی ساداتی براساس شواهد پرونده خطاب به متهم اعلام کرد که شما نقش واسطه محمد همتایی‌پور در ایران را داشتید؟ چراکه گردش مالی شما نشان از رد و بدل شدن پول بین برخی از متهمان این پرونده دارد. 

متهم این اتهام را رد کرد و گفت: به دلیل احترام فامیلی و خویشاوندی این کار را انجام می‌داده و نمی‌پرسیده که چرا باید این انتقال وجوه را انجام دهد. وی همچنین اخلال در نظام پولی را رد کرد. 

قاضی ساداتی در این زمان اظهار داشت: چندین هزار دلار از کشور خارج شده بدون اینکه یک برگ کاغذ وارد کشور شود. 

در ادامه جلسه دادگاه متهم از اقداماتی که یک روز قبل از دستگیری‌اش در موضوع جابه‌جایی بسته 500 هزار دلاری انجام داده بود، سخن گفت که برخی از این اظهارات با آنچه در بازجویی گفته بود و توسط قاضی قرائت شد، مغایرت داشت. 

در این لحظه قاضی ساداتی با اشاره به نحوه فعالیت شرکت فایننشیال گفت: این شرکت در هیچ کجای دنیا مجوز ندارد و در دنیا به عنوان یک شرکت پولشویی شناخته می‌شود که برای بلعیدن سرمایه‌های کشورهای جهان سوم و توسعه نیافته فعالیت می‌کند. 

وی همچنین با توجه به اینکه در این پرونده تعدادی از متهمان در قالب شرکت آموزشی فعالیت می‌کردند، افزود: نظارتی بر امور فرهنگی، آموزشی و اقتصادی وجود ندارد یا اینکه نظارت‌ها نقص دارد به همین دلیل زمینه برای ارتکاب جرم به وجود می‌آید. 

قاضی ساداتی بیان کرد: اگر نظارت‌ها بر امور اقتصادی، فرهنگی و آموزشی به درستی انجام شده بود، شاهد چنین اتفاقاتی در کشور و استان فارس نبودیم. 

ادامه جلسه دادگاه به روز دوشنبه 17 تیرماه موکول شد. 

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon