گزارش تسنیم | ترامپ از درخواستهای خود از کره شمالی کوتاه آمده است؟

گزارش تسنیم | ترامپ از درخواستهای خود از کره شمالی کوتاه آمده است؟

رئیس‌جمهوری آمریکا به‌خلاف ادعاهای قبلی خود درخصوص مذاکره با کره شمالی به‌نظر می‌رسد از موضع خود کوتاه آمده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، طبق گزارشات منتشرشده اخیر بعد از نشست سوم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی که روزهای گذشته در منطقه غیرنظامی‌شده کره شمالی انجام شد، دولت ترامپ به ایده جدیدی برای مذاکره با رهبر کره شمالی رسیده است.

به‌نظر می‌رسد دولت ترامپ متقاعد شده باشد که به‌جای پافشاری بر برچیدن کامل توانمندی‌های هسته‌ای، حداقل به‌طور موقت، معامله معتدل‌تری انجام دهد. طبق این معامله آمریکا از کره شمالی می‌خواهد که قابلیتهای خود برای تولید بمب‌های هسته‌ای بیشتر را برچیند و به‌عوض برخی از تحریم‌ها علیه این کشور لغو شود.

هنوز نمی‌توان اطمینان داشت که دولت ترامپ به‌دنبال ارائه این پیشنهاد باشد اما درک این موضوع نیز سخت است که ترامپ با پافشاری بر خواسته‌های قبلی خود حاضر به مذاکره مجدد با رهبر کره شمالی در منطقه مرزی این کشور شده باشد. رهبر کره شمالی در نشست قبلی خود با ترامپ در هانوی پیشنهاد توقف تولیدات هسته‌ای خود در قبال لغو تمام تحریم‌ها را داده بود که این مسئله باعث عصبانیت ترامپ و خارج شدن وی از اتاق مذاکره شده بود. درحال‌حاضر به‌نظر می‌رسد آمریکا با پیشنهاد برچیدن تمام زیرساختهای پلوتونیوم و اورانیوم غنی‌شده در قبال لغو برخی تحریم‌ها وارد اتاق مذاکرات شده باشد.

با احتساب این مسئله که راستی‌آزمایی گزینه مناسبی برای آمریکاست و این‌که امکان بازگشت برخی از تحریم‌ها حتی بعد از امضاء توافق نیز وجود دارد، چنین توافقی برای آمریکا هوشمندانه به‌نظر می‌رسد. هرچند چنین توافقی آن‌طور که ترامپ بارها قول آن را داده بود کامل نیست اما واقع‌بینانه بوده، خطر جنگ را کاهش داده و از سوی دیگر آسیب ناشی از اشاعه تسلیحات هسته‌ای در شمال‌شرق آسیا را کاهش خواهد داد.

کره شمالی درحال‌حاضر دارای 20 تا 60 بمب هسته‌ای است؛ میراثی از  پدر و پدربزرگ کنونی کره شمالی و تضمینی برای کیم جونگ اون که به سرنوشت صدام حسین و معمر قذافی دچار نشود. این دو شخصیت پس از درگیر شدن با آمریکا و درحالی که به بمب هسته‌ای دسترسی نداشتند، جان خود را از دست دادند. شاید به همین دلیل باشد که گزینه نابودی کامل تسلیحات هسته‌ای کره شمالی را باید از ذهن دور کرد. نظام دولتی کره شمالی حاضر است هر گونه سختی را تحمل کند اما بمبهای هسته‌ای خود را از دست ندهد. اما از سوی دیگر رهبر کره شمالی حاضر است به‌ازای از بین بردن تأسیسات هسته‌ای خود، مردم این کشور از رفاه مناسب‌تری برخوردار شوند.

این ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که وارد شدن به میز مذاکره با آمریکا از موضع بالا می‌تواند قدرت چانه‌زنی طرف مقابل را افزایش داده و در نهایت به اخذ امتیازات بیشتر از دونالد ترامپ موفق کند. عدم تحرکات و خرابکاری‌های منطقه‌ای کره شمالی بعد از روی کار آمدن رهبر جوان کره شمالی از سال 2011 به بعد حاکی از آن است که او حاضر به مذاکره با ترامپ است اما اتفاقات اخیر مانند خروج آمریکا از توافق هسته‌ای باعث ریزبین‌ شدن پیونگ‌یانگ شده است.

 

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران