نمایندگان مجلس در امور مدیریتی آموزش و پرورش دخالت نکنند

نمایندگان مجلس در امور مدیریتی آموزش و پرورش دخالت نکنند

مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین گفت: نمایندگان مجلس حق ندارند در امور مدیریتی آموزش و پرورش دخالت کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، رضا مددی  در گردهمایی اجرای سند تحول بنیادین کشور که با حضور مدیران مدارس، مدیران آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق لرستان در سالن علامه طباطبایی خرم‌آباد برگزار شد محور اصلی بحث را مدیران مدارس دانست و اظهار داشت: سند تحول بنیادین نقشه راه جمهوری اسلامی و نسخه تعلیم  و تربیت آموزش و پرورش است.

وی افزود: سند تحول بنیادین کشور، سند شاخصی است تا راه در آموزش و پرورش گم نشود و راهنمای عمل نظام جمهوری اسلامی و افق‌های دور دست را برای دست اندرکاران آموزش و پرورش نشان می‌دهد.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین عنوان کرد: اگر به سند تحول بنیادین به تدریج عمل کنیم و بنای سیاست گذاری، برنامه‌ریزی‌ها و تصمیات قرار بگیرد  آموزش و پرورش در مسیر مطلوب‌تری قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش جمهوری اسلامی چالش‌ها، موانع و ابهاماتی در زمینه  مختلف داشته است بیان کرد: گاها از خروجی‌های مدارس دانش‌آموزان و خانواده‌ها راضی نبوده و جامعه از انتظاراتی که از خروجی‌های مدارس داشت رضایت کامل نداشت بر همین اساس بررسی کردیم که در ابتدا چه نوع  تعلیم و تربیتی می‌خواهیم و اهداف تعلیم و تربیت چیست که در همین راستا سند تحول بنیادین نقشه راه است و جهت اجرایی کردن این سند در آموزش و پرورش باید محتوای این سند را بشناسیم و پیام‌های این سند را به کار ببندیم . 

مددی گفت: صدها کتاب در بازار با عنوان تعلیم و تربیت وجود دارد ولی مبنای عمل سند تحول بنیادین است چرا که تربیت جز حقوق مردم است و حکومت وظیفه دارد این حق را اجرا کند، وقتی فرد در جامعه حضور پیدا می‌کند تربیت فردی به وجهه اجتماعی پیدا می‌کند و براساس قانون اساسی پای حکومت به وسط می‌آید.

وی تصریح کرد: مدرسه باز شده که حق تربیت را به مردم بدهیم و هیچ منتی بر سر مردم نداریم، مدرسه محل تربیت رسمی و قانونی است یعنی همان تربیت قانون مندی که حق مردم است و حکومت از طریق مدرسه این حق مردم را ادا می‌کند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین خاطر نشان کرد: حاکمیت جهت ارائه خدمات تربیتی خاص در مدرسه باید برنامه داشته باشد که این سند تحول همان برنامه حاکمیت حکومت ما در امر تربیت رسمی است. 

وی اظهارداشت: تربیت رسمی که در مدرسه صورت می‌گیرد الزامی است و ما باید سعی کنیم این الزامی بودن را لطیف کنیم و چنانچه کسی در کشور خدمات تربیتی از ما دریافت نکند می‌تواند به دادگاه علیه وزارت آموزش و پرورش شکایت کند و اگر این باب در جامعه باز شود  و مردم بتوانند وزیر آموزش و پرورش را به دادگاه بکشانند و او را محکوم کنند، این فرهنگ  باید در بین مردم نهادینه شود تا حکومت له وظایف خود در قبال مردم عمل کند.

مددی افزود: حکومت وظیفه دارد که خدمات تربیتی به مردم ارائه بدهد و توجیه دارد که سالی 50 هزار میلیارد تومان بگیرند و خرج آموزش و پرورش کنند چون وظیفه‌اش را انجام می‌دهد، در همین راستا مدرسه کانون اصلی تربیت است.

وی عنوان کرد: مدرسه محل کسب تجربه‌های تربیتی است یعنی باید مدرسه به بچه‌های مردم تجارب تربیتی بدهد که اکنون به دردشان بخورد نه در آینده و دانش‌آموزان به روش‌های مختلف تجربه کسب کنند .

مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین بیان کرد: تربیت جنسی یکی از اهداف سند تحول بنیادین است ولی در حال حاضر در آموزش و پرورش به دلیل اینکه هنوز سیاست نظام در حوزه تربیت جنسی معلوم نیست به این امر نمی پردازد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نظام که مسئول سیاست گذاری در حوزه تربیت جنسی  است رسیدگی به این موضوع را در دستور کار دارد.

 وی گفت: به احتمال زیاد امسال سیاست‌های نظام در حوزه تربیت جنسی تصویب شود این دستور کار به شورای عالی آموزش و پرورش می‌آید و پس از مشخص شدن قوانین و مقررات آموزش و پرورش به شکل قانونمند وارد تربیت جنسی می‌شود.

مددی با انتقاد از دخالت نمایندگان مجلس در امور آموزش و پرورش گفت: نمایندگان مجلس حق ندارند در امور مدیریتی آموزش و پرورش دخالت کنند، مسئولان ارشد نظام نیز از این موضوع احساس ناخوشایندی دارند بر همین اساس آموزش و پرورش باید از دخالت‌های نابجا دوری کند و این همان تربیت غلط است که فرد به خاطر منافع شخصی، حزبی و جناحی خودش مسائل تربیتی جامعه را ذبح کند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon