نشست تخصصی احیاء بافت‌ و ابنیه تاریخی شهر رشت برگزار شد

نشست تخصصی احیاء بافت‌ و ابنیه تاریخی شهر رشت برگزار شد

نشست تخصصی با موضوع تشریح برنامه تدوین‌شده در جهت احیاء بافت و ساختمان‌های تاریخی شهر رشت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، نشست تخصصی با موضوع تشریح برنامه تدوین‌شده جهت احیاء بافت و ساختمان‌های تاریخی شهر رشت با حضور متخصصان، دانشگاهیان، فعالان و دوست‌داران بافت و ابنیه تاریخی رشت برگزار شد.

رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان در این نشست با اشاره به نوع کسب و کارهای نوین در رشت اظهار داشت: کسب و کارهای نوین و دانش‌بنیان جزء کسب‌ وکارهایی هستند که ارزش‌آفرین هستند.

علی باستی به کسب و کارهای خلاق و دانش‌بنیان اشاره کرد و ابراز داشت: امروز مسائلی مانند خلاقیت و نوآوری جزء عوامل مؤثر در ایجاد کسب‌ و کارهای دانش‌بنیان و ارز‌ش‌آفرین به شمار می‌روند.

وی اظهار داشت: استان گیلان پس از تهران دارای بیشترین تولیدکنندگان اپلیکیشن، موبایل و بازی بوده و در این حوزه از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بسیاری در این استان برخوردار هستیم که باید از این استعدادها در راستای افزایش فضای کسب و کار استفاده کرد.

رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان با بیان اینکه برای ایجاد کسب و کارهای مختلف یک سری زیرساخت‌ها شامل فضاهای کسب و کار و شکل‌گیری آن تأثیرگذار است تصریح کرد: تولید نرم‌افزار، اپلیکیشن، بازی جزء توانمندی‌های استان گیلان است.

شهردار رشت نیز در این مراسم اظهار داشت: مداخله در قسمتی از بافت شهری همانند یک عمل جراحی است که در صورت کوچکترین اشتباهی، خطر از بین رفتن آن به طور کلی وجود دارد بنابراین اقدامات لازم جهت حفظ ابنیه تاریخی و بافت شهری باید با دقت بسیار بالا انجام شود.

ناصر حاج‌محمدی با اشاره به اینکه متاسفانه بسیاری از واحدها با ارزش امروز از بین رفتند گفت: رعایت اصول محرمیت در فضاها و بسیاری از شاخصه‌های ارزشمند دیگر در معماری بناهای تاریخی و قدیمی یک اصل مهم بود اما امروز متاسفانه بسیاری از ساختمان‌ها نسبت به هم اِشراف دارند.

وی با بیان اینکه بافت شهری همانند یک انسان زنده است ابراز داشت: آن چیزی که امروز بسیار اهمیت دارد در حقیقت حفظ بناهای تاریخی و ارزشمند است و متخصصان ساختمان و شهرسازی باید همواره از این ابنیه تاریخی و قدیمی الگو بگیرند.

رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای اسلامی شهر رشت در این نشست اظهار داشت: تک تک بناهای تاریخی برگرفته از فرهنگ و اصالت شهر رشت و استان گیلان بوده و از این حیث قابل احترام است.

رضا رسولی با بیان اینکه بناهایی که دارای فعالیت‌ها، کاربری‌های اقتصادی و گردشگری هستند باید احیاء شوند ابراز داشت: باز‌آفرینی از 2 منظر و رویکرد قابل بررسی است که یکی از آنها کاربری و حفظ بافت شهری و ابنیه تاریخی است.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: شناسایی ظرفیت‌ها، کاربری شهر، قطعات و تعریف کاربری جدید برای بناها باید ایجاد شود و از سوی دیگر این حرکت موجب ایجاد رغبت بیشتر برای سرمایه‌گذاری مالکان و دیگر سرمایه‌گذاران می‌شود.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت احیاء بافت‌ها و ابنیه تاریخی اظهار داشت: احیاء این بناهای تاریخی که جزء هویت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شهر رشت محسوب می‌شوند بسیار تأثیرگذار و مهم است.

احمد رمضانپورنرگسی با بیان اینکه احیاء بافت و ابنیه تاریخی شهر رشت می‌تواند در راستای اقتصاد بهتر، سرمایه‌گذاری‌ها و گسترش سرمایه‌گذاری نیز تأثیزگذار باشد افزود: امروز بسیاری از مکان‌ها و بافت‌های تاریخی در این استان، محل رفت و آمد گردشگران داخلی و خارجی است.

وی به مساله توسعه اقتصاد و بهسازی و ایستایی بناهای تاریخی اشاره کرد و ابراز داشت: تمامی این بافت‌ها و ابنیه تاریخی در استان گیلان جزء سرمایه‌های ارزشمند ما هستند که می‌توان با استفاده از آنها در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برای استان، سرمایه ایجاد کرد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon