قره کلیسای چالدران مهیای برگزاری شصت و پنحمین مراسم جهانی "باداراک"/ظرفیت‌های جهانی چالدران فراموش شده است

قره کلیسای چالدران مهیای برگزاری شصت و پنحمین مراسم جهانی "باداراک"/ظرفیت‌های جهانی چالدران فراموش شده است

گروه استان‌ها ـ این روزها قره کلیسا در چالدران برای شصت و پنجمین بار مهیای برگزاری مراسمی جهانی با عنوان "باداراک" شده که مسیحیانی از ده‌ها کشور جهان را از گوشه و کنار دنیا در قالب یک آئین سنتی قدیمی در این مکان جمع می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آذربایجان غربی که از آن به عنوان استان رنگین‌کمان اقوام، ادیان و مذاهب یاد می‌شود سنت‌ها و آئین‌های متعددی را از دل تاریخ در جای جای جغرافیای خود حفظ کرده است.

در این گوشه از ایران اسلامی همچنان که اهل تشیع آئین‌های عاشورا و تاسوعا را گرامی می‌دارند و اهل تسنن مراسمات آئینی خاص خود را دارند مسیحیان نیز در کمال آرامش و امنیت می‌توانند آئین‌ها و مراسمات مذهبی خود را برگزار کنند که از جمله مهمترین آنها آئین جهانی "باداراک" است.

این آئین در دهه سوم تیرماه در یکی از کوهستانی‌ترین مناطق ایران در شهرستان چالدران و در ارتفاعاتی که دران یک کلیسای بسیار قدیمی به نام قره کلیسا واقع شده برگزار می‌شود و صدها نفر از پیروان دین عیسی مسیح (ع) از گوشه و کنار دنیا در این مکان جمع می‌شوند و مراسم مذهبی خود را برگزار می‌کنند.

قره کلیسا در فهرست میراث جهانی یونسکو

قره کلیسا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و یکی از دو اثر آذربایجان غربی در این فهرست است که در کنار تخت سلیمان تکاب نام ایران را در داشتن آثار کهن تاریخی در دنیا بلند آوازه کرده است.

اما در مراسم جهانی "باداراک" چه اتفاقی می‌افتد؟

در این مراسم که بزرگان آئین مسیحیت و روحانیون این دین دران حضور چشمگیر و اثرگذاری دارند اعمالی همچون غسل تعمید نوزادان، روشن کردن شمع و خواندن دعا و گوش دادن به موعظه‌های کشیشان انجام می‌شود و این پروسه تا سه روز ادامه می‌یابد.

و سؤال این است که ریشه برگزاری این آئین مذهبی به کجا بر می‌گردد و از چه زمانی شروع شده در پاسخ باید گفت مراسم مذهبی سالانه عشاء ربانی یا باداراک به مناسبت سالروز شهادت تاتائوس یکی از حواریوین حضرت عیسی (ع) برپا شده و سال‌های سال است که همچنان برگزاری آن استمرار دارد.

هماهنگی ادارات آذربایجان غربی در برگزاری آئین باداراک

هرسال ادارات متولی برگزاری این رویداد مذهبی از جمله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان غربی و فرمانداری چالدران تدابیر خاصی را برای برگزاری باشکوه این آئین به مورد اجرا می‌گذارند که امسال در شصت و پنحمین دوره برگزاری آن نیز این اتفاق افتاده و قره کلیسا مهیای میزبانی از مهمانان زیادی شده که به عشق دل‌سپاری به معنویت این مراسم رهسپار شمال آذربایجان غربی خواهند شد.

بعد از وقوع انقلاب اسلامی در این مراسم توجه خاصی به خانواده شهدای مسیحی و بزرگداشت یاد و خاطره آنان می‌شود و همه ساله خانواده این عزیزان در این چنین مراسماتی مورد تجلیل قرار می‌گیرند که امسال نیز به همین گونه خواهد بود.

همه ساله فرمانداری چالدران در دهه سوم از تیرماه با ایجاد درمانگاه سیار و استقرار گروه امداد و نجات جاده‌ای، آتش نشانی، راهداری و پلیس راه و راه‌اندازی غرفه‌های سیار برای فروش مواد غذایی مورد نیاز زائران این مکان تاریخی را آماده برگزار مراسم می‌کند که امسال نیز همین پروسه طی شده است

ظرفیت‌های جهانی چالدران در صنعت گردشگری

به تازگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان غربی از زبان شرلی آودیان مدیر پایگاه جهانی کلیساهای ایران اعلام کرده که با هماهنگی‌های انجام یافته با سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری امسال نیز همانند سال‌های گذشته مراسم مذهبی سالیانه کلیساهای تاتائوس با حضور زائران و علاقه‌مندان از سراسر کشورهای مختلف جهان برگزار می‌شود و در حاشیه این مراسم نیز برپایی غرفه‌های مختلف از جمله صنایع‌دستی ارامنه یش بینی شده است.

همه این اتفاقات در حالیست که شهرستان چالدران به عنوان دومین شهر محروم کشور از آن یاد میشود در حالیکه یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی مسیحیان جهان در همین شهرستان واقع شده که در نوع خود ظرفیت بی‌نظیری برای جذب گردشگر خارجی به شمار می‌آید اما تا کنون از این ظرفیت به نحو مطلوبی استفاده نشده و بهره‌مندی از آن به برگزاری سالی یکبار آئین باداراک خلاصه شده است.

گزارش از محمد آقایی پر

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon