به نام دریاچه ارومیه به جیب دولت؛ ظرفیت‌های آذربایجان غربی نیازمند حمایت جدی است

به نام دریاچه ارومیه به جیب دولت؛ ظرفیت‌های آذربایجان غربی نیازمند حمایت جدی است

نماینده مردم شهر ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: اعتباراتی که در ستاد احیاء صرف شده است برای دریاچه ارومیه آب نشد ولی برای برخی مسئولان این ستاد به سرمایه هنگفتی تبدیل شد و این شهر برای پیشرفت نیاز به حمایت از ظرفیت‌هایش دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، امسال از سوی رهبری سال رونق تولید ملی نام‌گذاری شده است و ارومیه نیز به عنوان شهری مرزی ظرفیت‌های فراوانی دارد که در راستای بهبود زیرساخت‌ها و معرفی این ظرفیت‌ها طرح ارومیه 2020 مطرح شده و در کنار آن بحرانی به نام کم آبی دریاچه ارومیه و طرح‌های مربوطه، وضعیت گمرکات و ترافیک شهری وجود دارد.

خبرنگار تسنیم با نادر قاضی پور عضو کمیسیون  صنایع و معادن و نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در رابطه با مشکلات بنیادی ارومیه و ارزیابی عملکردها در این موارد  به گفت‌وگو پرداخته است که به آن می‌پردازیم.

تسنیم: چه میزان اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه تا به امروز صرف شده است و نقش ستاد احیاء در بهبود وضعیت دریاچه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نادر قاضی پور: حال و روز خوش دریاچه ارومیه طی سال 98 و احیا شدن نسبی آن نتیجه بارش رحمت الهی امسال بوده که سطح آب دریاچه ارومیه 3 میلیاردمترمکعب از سطح تراز سال مشابه آن افزایش ارتفاع داشته و پروژه‌های ستاد احیا در حال حاضر دریاچه ارومیه تأثیری نداشته چراکه هنوز هیچ‌کدام از این پروژه‌ها به مرحله عملیاتی نرسیده‌اند.

در این ستاد احیاء که نام ستاد مرگ بیشتر برازنده آن است بودجه‌های تعریف‌شده برای تکمیل پروژه‌های احیاء دریاچه ارومیه به‌جای تأمین آب این نگین رو به موت تبدیل به سرمایه و پول‌های هنگفتی در جیب برخی از مسئولان ستاد احیاء شده و عامل اجرا نشدن و راکد ماندن طرح‌های تولیدی و اقتصادی در استان می‌شود که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی  که می خواستند در حوضه دریاچه ارومیه و دیگر حوضه ها سرمایه گذاری کنند به سبب نبود آب و برنامه‌های این ستاد پا به فرار گذاشته‌اند.

ازجمله برنامه‌های ستاد احیاء دریاچه ارومیه توقف سدسازی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه است که عامل ایجاد خسارت‌های جانی و مالی زیادی به مردم ساکن این منطقه شده است اگر سد و آب‌بندهایی در مناطق موردنیاز احداث شود عامل هدر نرفتن آب‌های جاری و افزایش سطح آب‌های زیرزمینی می‌شود.

وقتی‌که سرپرست یک پروژه حیاتی در زندگی مردم و زیست‌بوم منطقه، فردی بدون تخصص با سطح سواد زیر دیپلم باشد وضعیت از این بهتر هم نخواهد بود و شاهد هیچ رونق و توسعه‌ای در خروجی کارها نخواهیم بود.

تسنیمازنظر شما اجرایی کردن چه طرحی در ممانعت از تبخیر آب دریاچه ارومیه تأثیرگذار است و برای اتمام تاریکی نمای پل میان‌گذر دریاچه ارومیه چه اقداماتی انجام می‌دهید؟

قاضی پور: این کار نیازمند حفر چهار دهانه ده متری بافاصله 500 متری از کوه زنبیل است که این طرح باعث می‌شود آب جریان یابد و روند تبخیر آب کاهش پیدا کند و درباره زیبایی و روشنایی پل میان گذر نیز رسیدگی خواهیم کرد تا اجرایی شود چراکه ارومیه به خاطر وجود این کرانه گهربار صاحب‌عنوان شهر گردشگری است و باید به موقعیت تفریحی و زیبایی آن رسیدگی کنیم.

تسنیم: عملکرد مسئولان در آستانه ارومیه 2020 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نادر قاضی پور: ارومیه با محیا کردن فضای سبز بکر باوجود قرار گرفتن کشور در فضای خشک و نیمه‌خشک یک منطقه گردشگری جذاب به‌حساب می‌آید از سوی دیگر برای اینکه پیشواز خوبی از این رویداد طلایی برای استان داشته باشیم یک دهنه از پل آذربایجان به سمت دریاچه آزادسازی می‌شود و عملیات آسفالت در ساحل دریاچه، نصب صندلی‌های چوبی و فلزی و ظرفیت‌های رفاهی و تفریحی برای گردشگران در این محیط‌ها ایجاد می‌شود.

یکی دیگر از عملیات عمرانی که در راستای رسیدن به هدف ارومیه 2020 در مرحله اجرایی و ساخت قرار دارد قطار ارومیه به تبریز و اتصال آن به سلماس است که از این طریق استان از بن‌بست حمل‌ونقلی نجات‌یافته و راهی برای ارتباط آسان با دروازه اروپا احیا وتجارت فرامرزی به‌راحتی صورت می‌گیرد.

دومین طرحی که بار سنگین ترافیکی را از شهر کم می‌کند طرح ساخت کمربندی در باغ رضوان ارومیه و کلنگ احداث سالن ورزشی 12000 نفری است که هرکدام از این پروژه‌ها به‌نوعی در افزایش حجم گردشگران در سطح استان تأثیر گذار خواهد بود.   

تسنیم: با توجه به شعار سال که از طرف مقام معظم رهبری رونق تولید ملی نام‌گرفته است چه عملیاتی را انجام داده‌اید؟

 قاضی پور: آذربایجان غربی به عنوان بزرگترین محور سازان کشور است که اگر مواد اولیه این صنایع تامین شود با توان 100 درصد فعالیت خواهد داشت و در تولیدات بومی عسل، سیب، گیلاس، فرش، صنایع دستی و چغندر قند و تامین شکر و قند کشور جزو برترین ها است و با حمایت از این تولیدات محوری استان سعی داریم تا صادرات فرا منطقه ای از این محصولات و برند سازی آنها را شروع کنیم.

همچنین آذربایجان غربی مملو از معادن بسیاری از جمله معدن طلا است که به صورت شمش از معادن استان استخراج می شود ودرصورت تبدیل این مواد به طلای مصرفی برای 10 الی 20 هزار نفر اشتغال ایجاد می شود و یک ظرفیت اقتصادی دیگری به روی استان باز می شود.

تسنیم: برای بهبود ترافیک شهری و سامان دادن به اوضاع ناوگان عمومی که بیشتر از 80 درصد شان فرسوده هستند چه اقداماتی انجام داده اید؟

قاضی پور: ترافیک شهری ارومیه به دلیل تک‌سرنشین بودن اغلب ماشین‌ها، ضعف حمل‌ونقل عمومی  و نبود وسایل حمل‌ونقل عمومی در برخی از مسیل‌ها عامل اصلی ترافیک شهری است برای حل این معضل در حال پیگیری 150 اتوبوس عمومی تخصیص‌یافته به ارومیه هستیم و به‌زودی این اتوبوس‌ها را وارد ناوگان حمل‌ونقل عمومی خواهیم کرد.

تسنیم: برای بهبود وضعیت گمرکات استان و ایجاد ظرفیت جدید در آنها چه اقداماتی در سال 98 انجام داده‌اید؟

قاضی پور: رسیدگی به حجمه ترافیک کالاهای دپو مانده و تلنبار شده دولتی،نیمه‌دولتی، شبه‌دولتی و بخش خصوصی در گمرکات استان و ترخیص این کالاها که بیشترشان مواد اولیه برای واحدهای تولیدی هستند یک جهش اقتصادی بزرگی هم برای کشور و هم برای استان خواهد بود و همچنین مجوز صادرات مشتقات نفتی ارومیه صادرشده و به دنبال ابلاغ مجوز صادرات مرز سرو نیز هستیم.

تسنیم: آیا برای حل مشکل بیمه اهالی رسانه و خبرنگاران اقدامی انجام داده‌اید؟

قاضی پور: طبق مکاتبات صورت گرفته با مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تمامی اهل رسانه تحت پوشش بیمه هستند درحالی‌که این‌گونه نیست و بیشتر خبرنگاران از نداشتن بیمه گله‌مندند اما من پیگیر این قضیه هستم تا قشر زحمت‌کش خبرنگاران در خیالی آسوده خدمت‌رسانی کنند.

گزارش از زهرا بخشی

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران