معاون سازمان برنامه و بودجه: با اصلاح ساختار بودجه تحول بزرگی در اقتصاد ایجاد میشود
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: با اصلاح ساختاری بودجه تحول بزرگی در اقتصاد کشور ایجاد میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حمید پورمحمدی ظهر امروز در جلسه شورای برنامهریزی و اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با بالا بردن قدرت تابآوری و اصلاح ساختاری بودجه تحول بزرگی در اقتصاد کشور ایجاد میشود.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد: چهارمحال و بختیاری با منابع محدود، استانی است که با سرانه کشور فاصله دارد این استان یک درصد از وسعت کشور و 0.2 درصد جمعیت کشور را داراست و سهم آن 0.7 درصد از تولید ناخالص است که نسبت به متوسط کشور 40 درصد عقب است.
پورمحمدی ادامه داد: این موضوع سبب مهاجرت از روستا به شهر و سپس به استانهای دیگر میشود که نشان دهنده بیکاری است و علت این امر عدم سرمایهگذاری به دلیل نبود زیرساختهای مناسب است باید با برنامهریزی در استان کار دوبرابری انجام شود تا به پیشرفت رسید.
وی با بیان اینکه آقای نوبخت جانشین فرمانده ستاد اقتصادی استان است، عنوان کرد: آقای جهانگیری و نوبخت آماده سفر به استان هستند.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور اشاره کرد: پروژههای آبیاری نوین از جمله طرح سودجان که 2300 هکتار است و 500 هکتار آن عملیاتی شده و همه مردم در آن مشارکت دارند که اگر از الان شروع شود تا پایان سال به نتیجه میرسد.
پورمحمدی با اشاره به اینکه همچنین پروژههای نیمهتمام استان به بنده ارائه شود تا برنامهریزی لازم برای آنها انجام شود، گفت: 3 طرح بزرگ پتروشیمی لردگان، فولاد سفیددشت و کارخانه حجاب که در استان با مشکل روبهرو هستند باید مورد توجه ویژه قرار گیرد همچنین برای پتروشیمی لردگان 4 کارخانه تعریف شود تا محصولات در استان به کالا تبدیل و سپس به استانهای دیگر برود یا صادر شود .
وی عنوان کرد: مقدمات تولید لباس با برند هاکوپیان در استان انجام شده و جز اولین اولویتها است تا بخشی از بیکاری در شهرها و روستاهای استان رفع شود.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور خاطرنشان کرد: 366 پروژه بخش خصوصی با پیشرفت بالای 60 درصد در استان وجود دارد که باید تعیین تکلیف و تامین مالی شود که میتوان از محل تبصره 18 منابع خوبی را در اختیار این بخش قرار داد.
پورمحمدی تشریح کرد: برای راهآهن مبارکه به سفید دشت و شهرکرد حدود 130میلیارد اعتبار قرارداده شده است تا این کار سریعتر به نتیجه برسد اما این امر نیاز به یک برنامه روشن دارد تا راهآهن سریعتر به شهرکرد برسد.
وی گفت: پروژههایی مانند جاده بن به سامان و شهرکرد به بروجن و لردگان که نیاز به پول نقد دارد اگر با اوراق مالی انجام نمیشود به بانکها ارائه میشوند تا اوراق به پول نقد تبدیل شود همچنین راه شهرکرد به شلمزار جز اولویتها قرار دارد زیرا هر هفته چند کشته دارد.
پورمحمدی افزود: حاشیه زایندهرود مسیر بینظیر و راه بسیاری از روستاییان و کشاورزان است که باید در آن و همچنین سودجان کار شود همچنین پروژه بروجن و چغاخور ملی شد و کار آن به خوبی پیش میرود.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه در اعتبارات هزینهای باید اولویتها در نظر گرفته شود و هزینههای اضافه در حد امکان کاهش یابد، بیان کرد: امروز بحث آباد کردن استانها با قبل متفاوت است مدیران استانی باید تلاش کنند تا پول که یک جریان سیال است را به سمت استان خود جذب کنند مدیران باید اطلاعات به روز داشته و پیگیر و مطالبه گر باشند تا چیزی نصیب استان شود صندوق توسعه ملی، تبصره 18 و بانک تقسیم استانی ندارد و به پروژههای دارای توجیه اعتبار میدهد اگر جاذبه ایجاد شود اعتبار به استان تخصیص مییابد.
انتهای پیام/ش