تربیت جوانان برای زیست مؤمنانه هدف کانون‌های مساجد است

تربیت جوانان برای زیست مؤمنانه هدف کانون‌های مساجد است

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد از برنامه‌های سند تحول راهبردی مساجد برای تبدیل‌شدن به یک شبکه زیست مؤمنانه خبر داد.

حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، درباره سند تحول راهبردی ستاد کانون‌های مساجد گفت: در این سند 25 سال گذشته ستاد را مورد آسیب‌شناسی قرار دادیم تا نقاط قوت و ضعف آن را استخراج کنیم و چشم‌انداز خودمان را نیز در افق 1414 تعریف کرده‌ایم.

وی افزود: کسانی که در این حوزه همکاری داشتند جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه و ائمه جماعات بودند، همچنین از ظرفیت و تجربه مسئولان سابق ستاد عالی نیز استفاده شد. این سند تحول به ما کمک می‌کند که در چه حوزه‌هایی چه فعالیت‌هایی در چه بازه زمانی و با چه شاخص‌هایی باید داشته باشیم.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد اضافه کرد: ما ستاد را در این سند تحول این‌گونه تعریف کردیم که ستاد نهادی فرهنگی دینی مردمی و انقلابی است، این چهار مؤلفه ساعت‌ها مورد بررسی و بحث قرار گرفت. ما برای اعتلای زیست مؤمنانه در عرصه‌های فکری، معنوی و رفتاری در مسجد و با هدف راه‌اندازی و راهبری کانون‌های مساجد این سند را تنظیم کردیم.

حجت‌الاسلام ارزانی گفت: بر اساس این سند، مأموریت‌هایی برای خود تعریف کردیم و به‌دنبال شبکه‌سازی و توانمندسازی ظرفیت‌های اهالی مساجد، کشف و پرورش و به‌کارگیری بچه‌های مسجد، افزایش استفاده از محصولات فرهنگی هنری دین‌محور توسط کودکان، نوجوانان و جوانان، حضور هدفمند، جریان‌ساز و مؤثر فرهنگی هنری در فضای مجازی، مشارکت خیرین، فعالان و نخبگان فرهنگی هنری، تقویت سرمایه انسانی کانون‌ها و... از جمله موضوعاتی است که در این سند برای برنامه‌های پیش‌ِرو بر خود امری واجب می‌دانیم تا مؤثرترین شبکه فراگیر فرهنگی هنری خانواده‌محورِ مسجدپایه برای جریان‌سازی زیست مؤمنانه در ایران و الهام‌بخش برای جهان اسلام باشیم.

وی خاطرنشان کرد: پس از بررسی‌های فراوان با مسئولان ستاد، به 9 مسأله رسیدیم که 7 بسته برنامه‌ای برای حل آنها داریم، یکی از مسائل؛ آسیب‌های فرهنگی اجتماعی در سطح جامعه است که در این راستا تولید و توزیع محصولات فرهنگی هنری نداریم، ما برای حل این موضوع چندین برنامه تدارک دیدیم، مثلاً باید الگوی آموزشی تربیتی قرآنی کودکان و نوجوانان را در مهد مسجد آماده کنیم. یکی دیگر از مسائل، غفلت از عرصه بین‌الملل و جهان اسلام است که در ذیل آن سه اقدام پیش‌بینی شده است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد افزود: چالش هویتی و کارکردی کانون‌های مساجد، محدودیت‌های منابع مالی و مقدورات کانون‌ها، فعالیت‌های کلیشه‌ای کانون‌ها و کم‌توجهی به نیازهای اجتماعی و محلی، فقدان خلاقیت و کم‌توجهی جریان ارزشی و مسجدی‌ها به تولید و توزیع محصولات فرهنگی و هنری معطوف به زیست اجتماعی مؤمنانه، حضور کم‌رنگ بدنه اجتماعی پیرامون مسجد در مدیریت و فعالیت‌های مسجد، تعدد، موازی‌کاری و تقابل جریان‌های فعال در حوزه فرهنگ و هنر، معطوف نبودن الگوهای خدماتی، مدیریتی و نظارتی ستاد به شبکه‌سازی از جمله مسائل دیگر است.

حجت‌الاسلام ارزانی یادآور شد: در مجموع 33 اقدام برای حل چالش‌ها و مسائل تدارک دیده شده که برای عملیاتی کردن آنها بازه زمانی 3ساله درنظر گرفتیم. این سند کتاب کار ستاد عالی کانون‌هاست و برنامه‌های کانون‌های فرهنگی هنری در هر استانی باید بر مبنای این سند پیش برود. ما 20 مؤلفه را از داخل سند استخراج و یک پشتوانه فکری و نظری را نیز برای آن تهیه کردیم. پشتوانه این سند آیات قرآن کریم و روایات ائمه معصومین(ع) و پس از آن بیانات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است.

 

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon