احیای کامل دریاچه ارومیه مستلزم ۸ سال زمان است

احیای کامل دریاچه ارومیه مستلزم 8 سال زمان است

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه تکمیل فاز احیای دریاچه ارومیه را مستلزم ۸ سال زمان دانست و گفت: در ابتدا طبق برنامه ریزی‌های انجام یافته قرار بود فاز احیای دریاچه ارومیه تا سال ۱۴۰۲ تکمیل و نهائی شود که به ۱۴۰۶ تغییر یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، مسعود تجریشی در جلسه بررسی مشکلات موجود در بخش تولید و فرآوری گیاهان دارویی حوضه آبریز دریاچه ارومیه که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، با بیان این که پایه گذاری توسعه اقتصادی درکشور به درستی جایگاه خود را پیدا نکرده است، اظهار داشت: نباید محیط زیست در تقابل با توسعه قرار گیرد، بلکه از محیط زیست برای حل مشکلات بخش‌های صنعت استفاده کنیم.

وی با تاکید بر این که، نباید بحث احیای دریاچه ارومیه را در مقابل کشاورزی قرار دهیم، تصریح کرد: باید کشاورزی را به صورت صحیح در حوضه دریاچه ارومیه گسترش دهیم و فضای سبز موجود را برای نسل‌های بعدی حفظ کنیم.

تجریشی، ادامه داد: هنر این است که ضمن حفظ فضای سبز حوضه دریاچه ارومیه با کاشت گیاهان داروئی و... به حفظ آب این دریاچه نیز توجه داشته باشیم که تحقق این امر نیز تابع کار جمعی بوده و دولت به تنهائی قادر به این کار نیست.

وی به وضعیت دریاچه ارومیه در بین سال‌های 92 و 93 و قبل از فعالیت ستاد احیاء دریاچه ارومیه پرداخت و اذعان داشت: در این بازه زمانی و پیش‌تر از آن، همه ساله شاهد کاهش 40 سانتیمتری آب دریاچه ارومیه بودیم، چنانکه 30 میلیارد مترمکعب از آب این دریاچه خشک شده بود و ایجاد بلایگرد و غبار تهدیدی برای مردم این منطقه محسوب می‌شد که با ایجاد ستاد احیاء دریاچه ارومیه توانستیم از ایجاد این تهدید جلوگیری کنیم.

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، با بیان این که، اگر ستاد احیای دریاچه ارومیه نبود تابحال این دریاچه خشک شده بود، اذعان داشت: با تلاش‌های این ستاد روند خشک شدن دریاچه نه تنها متوقف شد، بلکه در سال بعدی وارد فاز احیاء آب دریاچه ارومیه شدیم، چنانکه در سال‌های اخیر شاهد افزایش سطح آب این دریاچه هستیم.

وی تکمیل فاز احیای دریاچه ارومیه را مستلزم 8 سال زمان دانست و تصریح کرد: در ابتدا طبق برنامه ریزی‌های انجام یافته قرار بود فاز احیای دریاچه ارومیه تا سال 1402 تکمیل و نهائی شود که با توجه به کمبود منابع مالی با 4 سال افزایش، تا سال 1406 ادامه خواهد داشت.

تجریشی، با اشاره به این که 95 درصد از کانون‌های گرد و غبار به زیر آب رفته‌اند، گفت: اگر این کانون‌ها از بین نمی‌رفتند، گرد و غبار بلند شده از این دریاچه علاوه بر آسیب به شهرهای شرقی دریاچه ارومیه، به سمت غرب دریاچه و کشورهای همسایه نیز از این آسیب بی نصیب نبودند.

وی با تاکید بر این که باید بالاترین ارزش اقتصادی را از کشت‌های حوضه دریاچه ارومیه داشته باشیم، گفت: کشت گیاهان داروئی در این منطقه از ارزش افزوده بسیار بالائی برخوردار است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon