موفقیتی دیگر در عرصه پتروشیمی ایران؛ افزایش تولید متانول در اوج تحریم‌های دشمن / از خروج ارز فراوان جلوگیری شد


موفقیتی دیگر در عرصه پتروشیمی ایران؛ افزایش تولید متانول در اوج تحریم‌های دشمن / از خروج ارز فراوان جلوگیری شد

گروه استان‌ها ـ تعدادی از خبرنگاران و اصحاب رسانه از شرکت پتروشیمی شیمی‌بافت واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی شهرستان بندرماهشهر بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرماهشهر، تعدادی از خبرنگاران و اصحاب رسانه سطح کشور و شهرستان بندرماهشهر از مجتمع پتروشیمی شیمی بافت بازدید کردند. خبرنگاران ضمن بازدید از بخش‌های مختلف عملیاتی شرکت پتروشیمی شیمی بافت با نحوه تبدیل خوراک به محصول این پتروشیمی آشنا شدند.

در این بازدید مدیران‌عامل پتروشیمی‌های شیمی بافت و فن‌آوران و مدیران روابط عمومی‌های هلدینگ شستا و تاپیکو خبرنگاران و اصحاب رسانه را همراهی می‌کردند.

سید محسن شمس مدیرعامل پتروشیمی شیمی بافت در جریان این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 66 درصد سهام شرکت پتروشیمی شیمی بافت متعلق به هلیدنگ شستا، 28 درصد به بانک اقتصاد نوین و 7 درصد آن سرمایه گذاری مردم بوده است؛ شرکت شیمی بافت علاوه بر مجموعه خود یک زیر مجموعه با نام شیمی تکس داشته است.

وی افزود: شرکت شیمی بافت یکی از اولین مجتمع‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندرماهشهر بوده که در مساحتی به ابعاد 5 هکتار در سایت 3 این منطقه ویژه قرار دارد؛ شرکت شیمی بافت در سال 78 کلنگ‌زنی و در سال 81 به بهره‌برداری رسیده و وارد مدار تولید شد.

مدیرعامل پتروشیمی شیمی بافت بیان کرد: اولین و مهم‌ترین محصول شرکت شیمی بافت MTDE  بوده که در بنزین و مشتقات آن از جمله بنزین سوپر کاربرد داشته است؛ قسمتی از تکنولوژی ساخت این شرکت از آلمان و قسمت دیگر آن از فناوری جوانان بومی کشور عزیزمان ایران بوده است.

وی گفت: خوراک پتروشیمی شیمی بافت از 5 مقطع تهیه می‌شود که 2 مقطع آن به وسیله خط لوله از پتروشیمی امیرکبیر و بندرامام و 3 مقطع آن به وسیله‌ی تانکر‌هایی از پتروشیمی جم و فن‌آوران تامین می‌شود. مقداری از تولیدات پتروشیمی شیمی بافت برای مصارف داخلی و مقدار دیگر آن برای صادرات مورد استفاده قرار می‌گیرید.

شمس با تاکید بر اینکه تولید سالانه پتروشیمی شیمی بافت در حال افزایش است عنوان کرد: پتروشیمی شیمی بافت رکورد تولید ماهانه خود را در سال 97 با 830 تن شکست؛ این پتروشیمی در سال 97 بیش از 14 هزار تن به ارزش 18 میلیون دلار صادرات به کشورهای خاورمیانه داشته است؛ رکورد تولید سه ماه نیز در سه ماه ابتدای سال 98 نیز شکسته شده است.

وی ادامه داد: شرکت پتروشیمی شیمی بافت در سال 97 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 113 درصد افزایش  فروش داشته است؛ 85 درصد از ارزی که حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی شیمی بافت بوده است در سامانه ثنا قرار گرفته تا کشور بتواند از آن استفاده کند؛ مابقی ارزآوری صادرات نیز برای موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل پتروشیمی شیمی بافت با اشاره به اینکه این پتروشیمی در سال 98 بیش از 10 هزار تن صادرات و 6 میلیون دلار ارزآوری داشته است، اذعان داشت: سود پتروشیمی شیمی بافت 283 درصد افزایش یافته و ارزش آن  بیش از 100 میلیارد افزایش یافته است؛ در سال گذشته شرکت شیمی بافت تندیس ثمین صنعت سبز را دریافت کرده است.

وی با اشاره به اینکه هیچ اورهالی بدون برنامه در پتروشیمی شیمی بافت انجام نمی‌شود، اظهار کرد: برنامه‌ی ما در پتروشیمی شیمی بافت افزایش محصولاتمان از 2 به 3 محصول بوده که امیدواریم این کار تا پایان سال انجام شود؛ طرح طبقه‌بندی مشاغل نیز تدوین شده و به زودی وارد فاز اجرایی می‌شود.

مجتمع پتروشیمی شیمی تکس تنها تولید کنند MEK در خاورمیانه است.

شمس با اشاره به اینکه شرکت شیمی تکس از ابتدای تاسیس تاکنون ضررده بوده است، گفت: در مجتمع شیمی تکس محصول MEK تولید می‌شود که با راه‌اندازی این مجتمع در سال 92 نیاز کشور به MEK رفع شده و این محصول در خاورمیانه تنها در شرکت ما تولید می‌شود؛ MEK در صنعت رنگ‌سازی، چسب، چاپ و صنایع دفاعی کاربرد دارد.

وی عنوان کرد: شرکت شیمی تکس در زمان راه‌اندازی و تاسیس 2 میلیون دلار از بانک مرکزی وام گرفته است که طبق ماده 20 موانع رفع تولید این وام نباید به قیمت روز ارجاع شود اما ما هم‌اکنون با بانک صنعت، معدن و تجارت که بانک مرجع ما بوده دچار مشکل شده‌ایم و با اینکه 700 میلیون تومان برای اجرای ماده 20 موانع رفع تولید پرداخت کرده‌ایم اما بازپرداخت این وام تاکنون در هاله‌ای از ابهام بوده است.

مدیرعامل شرکت شیمی‌بافت در پایان خاطرنشان کرد: ما حاضر هستیم که تمام نیاز‌های بازارهای داخلی کشور را از محصول MEK را تامین کنیم تا واردات این محصول صفر شده و از خروج ارز جلوگیری شود، اما این امر تاکنون محقق نشده و همکاری در این زمینه با ما صورت نگرفته است.

در شرایط تحریم تولید متانول پتروشیمی فن‌آوران افزایش چشمگیری یافته است

محمدجواد بدری که میهمان افتخاری این بازدید بود نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پتروشیمی فن‌آوران در شرایط تحریم تولید متانول خود را از 5 میلیون به 8 میلیون تن رسانده که برنامه‌ی ما تا پایان سال افزایش تولید اتانول به 10 میلیون بوده است؛ محصولات پتروشیمی فن‌آوران 20 درصد برای مصارف داخل کشور و 80 درصد آن برای صادرات بوده است که از این صادرات ارزآوری خوبی برای کشور ایجاد کرده است.

وی گفت: پتروشیمی فن‌آوران در سال 96 در اهداف کلان خود بازبینی کرده و برنامه راهبرد خود را تغییر داد که خوشبختانه این شرکت با در پیش گرفتن این اهداف و برنامه‌ها پیشرفت خوبی داشته است؛ در فروش تولیدات 2550 میلیارد تومان افزایش سود آوری در سال 97 نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته‌ایم.

مدیرعامل پتروشیمی فن‌آوران در پایان با اشاره به اینکه میزان فروش داخلی و صادرات این پتروشیمی افزایش چشمگیری داشته است، خاطرنشان کرد: سود عملیاتی ما در سال 97 بیش از 214 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon