گفتگو|مرندی: اگر مقاومت فعال نبود انگلیس و آمریکا چند کشتی دیگر را هم توقیف می‌کردند

گفتگو|مرندی: اگر مقاومت فعال نبود انگلیس و آمریکا چند کشتی دیگر را هم توقیف می‌کردند

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و متخصص مطالعات آمریکا گفت: اینکه تصور شود با منطق و سخنان عقلانی، اروپایی‌ها و آمریکا را به رفتار عقلانی و منطقی ترغیب کرد، توهمی بیش نیست.

سیدمحمد مرندی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و متخصص مطالعات آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره نقش سیاست مقاومتِ فعال و تاثیر آن در حوادث منطقه نظیر آزادسازی کشتی نفتکش حامل نفت ایران، اظهار داشت: طبیعتاً اگر نیروهای مسلح ایران در قضیه سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکا و توقیف نفتکش متخلف انگلیس به شکل فعّالانه  از منافع ملی دفاع نمی‌کردند، امروز  انگلیسی‌ها نه تنها نفکتش گریس 1 را آزاد نمی‌کردند بلکه کشتی‌های دیگری از ایران نیز به دستور آمریکا توسط غربی‌ها مصادره می‌شد.

وی تاکید کرد: اینکه تصور شود  با منطق و سخنان عقلانی، اروپایی‌ها و آمریکایی را به رفتار عقلانی و منطقی ترغیب و هدایت کرد، توهمی بیش نیست.

مرندی با بیان اینکه لازمه تحقق  اقتدار ملی، وجود توامان قدرت نیروهای مسلح و دیپلماسی بین‌المللی فعال است، تصریح کرد: پیاده سازی دیپلماسی توسط وزارت خارجه و اقتدار میدانی دو مقوله هستند که در کنار هم می‌توانند در مناقشات بین‌المللی بویژه در رویارویی با آمریکا و انگلیس مثمر ثمر واقع شوند. 

این کارشناس مسائل بین‌المللی گفت:‌ مقامات آمریکا باید به این درک برسند که هرچه فشار علیه ایران را افزایش دهند، جمهوری اسلامی نیز متقابلاً بر فشارهای منطقه‌ای علیه منافع آنها ادامه خواهد داد  و شرایط را برای ‌آمریکایی‌ها و متحدانش دشوارتر می‌کند. همچنین دولتمردان آمریکا باید بدانند که ادامه سیاست‌ فشار حداکثری در قبال ایران به بن‌بست خطرناک برای آنها بدل می‌شود.

وی همچنین درباره برخی‌ خبرها مبنی بر کارشکنی‌ دولت آمریکا با هدف توقیف مجدد نفتکش گریس 1 گفت: کینه و دشمنی آمریکا و متحدان او علیه جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست. آمریکایی‌ها زمانی که دیدند فشار حداکثری علیه ایران به نتیجه مدنظرشان نرسیده حال تلاش می‌کنند تا با دزدی دریایی به اهداف خود برسند.

مرندی ادامه داد: طبیعتا زمانی که آمریکایی‌ها با اقتدار میدانی  سپاه و ارتش مواجه شده و به این درک رسیده‌اند که هرگونه اقدام علیه منافع ایران، هزینه‌ سنگینی برای آنها در پی خواهد داشت، نسبت به اقدامات اینچنینی با تردیدهای جدی روبرو می‌شوند.

این کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه برخی تلاش برای ایجاد دوگانگی و نفی عملکرد نیروهای مسلّح  در رخدادهای اخیر مغایر منافع ملی است، تصریح کرد:  تردیدی نیست که اگر جمهوری اسلامی از نظر میدانی قدرتمند نبود،‌ آمریکا و انگلیس رفتار دیگری در قبال منافع بین‌المللی او اتخاذ می‌کردند.

عضو هیئت علمی دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد:  بعد از یک سال صبر استراتژیک، سیاست ایران تغییر کرده و بی‌شک از این پس، راهبرد مقاومت ایران  در سطح منطقه و در برجام تهاجمی‌تر خواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران