پای حرف نخبگان اصفهانی در عرصه رباتیک؛ مأموریت غیرممکنی که ممکن شد
دانش آموزان نخبه اصفهانی با کمترین امکانات در رقابتهای جهانی رباتیک درخشیدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، دانش آموزان نخبه اصفهانی در مسابقات جهانی رباتیک زیر 19 سال که از بیستم تا بیست و ششم مردادماه در چانگوان کره جنوبی برگزار شد، موفق به کسب مقام نخست در بخش «نرم افزار»، مقام سوم در بخش «همکاری مشترک با تیمهای مختلف» و مقام دوم در لیگ رباتیک «ماموریت غیرممکن» شد.
سپهر سهیلی، محمدحسین ثنایی، علیرضا خدادادی و ساتیا صالحیان اعضای تیم رباتیک شرکت کننده در این مسابقات موفق به کسب مقام دوم جهانی در لیگ «ماموریت غیرممکن رباتیک» شدند.
بیست و چهارمین تورنمنت جهانی رباتیک به میزبانی چانگوان کره جنوبی در قالب 4 رشته اصلی رباتیک در 11 لیگ دانشجویی و 8 لیگ دانش آموزی از تاریخ 20 تا 26 مرداد ماه برگزار شد. 1800 شرکت کننده از 18 کشور در این مسابقات حضور داشتند که تیم ایران موفق به کسب مقام دوم در لیگ «ماموریت غیرممکن» در رده سنی زیر 19 سال شد.
روایت حضور نخبگان اصفهانی در یک مسابقه بین المللی
ساتیاصالحیان از اعضای تیم رباتیک در گفتوگو با تسنیم پیرامون وضعیت تیم اظهار داشت: در مسابقات کشوری که برگزار شد ابتدا در لیگ زیر 15 سال شرکت کردیم که با توجه به بالا رفتن سن دو تن از اعضای تیم ناچار به شرکت در مسابقات زیر 19 سال جهانی شدیم.
وی به تشریح نوع مسابقات پرداخت و گفت: لیگی که در آن شرکت کردیم به نام لیگ ماموریت غیرممکن بود. این لیگ بدین صورت است که در ابتدای مسابقه در هر روز مسئلهای به تیمها داده میشود و تیمها باید با توجه به قوانین و مقرراتی که پیشتر در سایت جهانی رباتیک آمده، اقدام به ساخت رباتی کنند که بتواند آن مسئله را حل کند.
صالحیان پیرامون چگونگی تشکیل تیم رباتیک گفت: هر کدام از اعضای تیم به یک نوعی وارد عرصه رباتیک شدند. در ابتدا تیم ما شامل 12 نفر بود که رفته رفته با برگزاری آزمونهای مختلف این تعداد به 4 تن رسید. بسیاری از از اعضا در ابتدای ورودشان هیچ گونه آشنایی ای با رشته رباتیک نداشتند و آموزشهایی که در طول یک سال اخیر داده شد و همچنین هوش بالای اعضا کافی بود تا موفق به کسب مقام در مسابقات جهانی شویم.
وی ادامه داد: امتیازات تیمهای شرکت کننده تاثیر مستقیمی بر تعیین میزبان مسابقات سال آینده میگذارد. با توجه به امتیازات بالایی که تیمهای ایرانی کسب کردند، این مسابقات سال آینده در ایران برگزار خواهد شد. بنابراین از مسئولان میخواهیم از همین لحظه به فکر باشند تا در مسابقات به مشکل کمبود قطعات و امکانات بر نخوریم که در صورت عدم رفع این مشکلات، جلوه خوبی برای کشور ندارد.
محمدحسین ثنایی یکی دیگر از اعضای تیم درباره سطح مسابقات به خبرنگار تسنیم گفت: مسابقات امسال با نظم بیشتری برگزار شد که همین سبب ایجاد رقابتی تنگاتنگ شده بود. تیم ما نیز با توجه به نیاز مسابقات، به ناچار مجبور به تغییر سیستم عامل کامپیوترها و به طور کلی تغییر سبک ربات سازیمان شد که این وضعیت را برای تیم ما دشوارتر هم میکرد. اما با وجود این رقابت نفسگیر و شرایط دشواری که هر تیمی از جمله تیم ما داشت، جو دوستانهای در مسابقات حاکم بود.
وی مهمترین مشکل تیم را نبود اسپانسر دانست و گفت: هیچ گونه شخص حقیقی یا حقوقی حاضر به همکاری با تیم ما برای اسپانسرینگ نشد و تمام هزینههای سفر و خرید قطعات از خانوادهها پرداخت شد که هزینه سنگینی را بر دوش خانوادههایمان گذاشت.
این نوجوان نخبه اصفهانی تصریح کرد: ما با امکانات کمی وارد مسابقات شدیم اما همین امکانات کم و قطعات اولیه حدود 10 میلیون تومان برای ما هزینه برداشت. علاوه بر آن، تنها پول رفت و برگشت و تهیه ویزا برای هر نفر 15 میلیون تومان شد، این مبالغ هنگفت برای هر کسی قابل پرداخت نیست و تنها همین مشکل نبود پشتیبان مالی میتواند سبب نخبه کشی در جامعه شود.
ثنایی از مسئولان مربوطه نیز انتقادی داشت و گفت: به عنوان تیمی که از مسابقات جهانی با دست پر برگشته انتظار استقبال خوبی از سوی مسئولان داشتیم اما زمانی که به فرودگاه رسیدیم هیچ کدام از مسئولان مربوطه به استقبال ما نیامدند و این سبب ایجاد دلسردی شد. این بی توجهی مسئولان در هر زمینهای میتواند آینده یک فرد نخبه را به نابودی بکشاند. ما تنها از مسئولان میخواهیم به ما بیتوجهی نکنند و این خواسته زیادی نیست.
وی در ادامه افزود: هیچگاه نمیتوان درباره موضوعی به طور قطع اظهار نظر کرد تا زمانیکه با آن سروکار نداشته باشیم. در ابتدا ما نمیدانستیم دنیای رباتیک چه دنیای گسترده ایست اما با ورود به این عرصه، رفته رفته علایق ما شکل گرفت و تا جایی پیش رفتیم که موفق به کسب مقام در سطح بینالملل شدیم.
نخبگان ایرانی؛ بیشترین توان، کمترین امکانات
سپهر سهیلی یکی دیگر از اعضای تیم رباتیک نیز در این راستا افزود: تیمهای ایرانی حاضر در این مسابقات، با بیشترین سطح توان و کمترین امکانات وارد مسابقات شدند و بسیاری از آنها برای کمبود امکانات موفق به کسب مقام نشدند.
وی افزود: برای مثال تیم ما در مرحله اول مسابقات باید رباتی را طراحی و تولید میکرد که بتواند از نردبان بالا برود که این نردبان هم به گونهای ساخته شده بود که بالا رفتن را برای ربات دشوار میکرد. ما میدیدیم که تیمهای دیگر بهترین امکانات و قطعات را داشتند و تنها باید این قطعات را به هم متصل میکردند درحالیکه تیم ما تازه ایده اولیه را ارائه کرد و میخواستیم با چوب بستنی ربات را کامل کنیم که به کمبود وقت دچار شدیم.
شفیعی مدیر دبیرستان محل تحصیل این دانش آموزان به دیگر موفقیتهای تیم اشاره کرد و گفت: در مسابقات کشوری رباتیک که در دانشگاه امیرکبیر تهران برگزار شد، تیم رباتیک دبیرستان موفق به کسب مقام دوم بعد از تیم دانشگاه امیرکبیر شد. رقبای آنها در این مسابقات دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور و دانش آموزان مدارس تیزهوشان و مراکز آموزشی خصوصی بودند.
دانش آموزان نخبه ایرانی توان بالایی برای رقابت با هم سطحان خود در سراسر جهان دارند، هوش ایرانی چیزی کمتر از دیگران ندارد و پلههای ترقی است که میتواند با پشتکار و اراده نوجوانان و جوانان این کشور پشت سر گذاشته شود، در این راه همت مسئولان و نگاه ویژه آنان به ظرفیتهایی که هر یک میتوانند سفیران ایران اسلامی در عرصههای مختلف باشند نیاز است.
انتهای پیام/ ع