انارکی: شبکه‌های برون مرزی صداوسیما با وجود کمبود بودجه موفق و مؤثرند

انارکی: شبکه‌های برون مرزی صداوسیما با وجود کمبود بودجه موفق و مؤثرند

استاد دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صداوسیما معتقد است در حالی که شبکه‌های برون مرزی موفق و اثرگذارند باید مورد حمایت همه جانبه برای بهبود و تقویت وضعیت بودجه‌ قرار بگیرند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ پرس‌تی‌وی شبکه‌های برون‌مرزی رسانه‌ملی وظیفه اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی نسبت به اتفاقات و رویدادهای ایران اسلامی را در اقصی‌نقاط جهان دارند. داود نعمتی انارکی استاد دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صداوسیما و مدیرکل سابق روابط‌ عمومی رسانه‌ملی در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم بر لزوم توجه به بودجه شبکه‌های برون‌مرزی و از جمله آنها شبکه پرس‌تی‌وی که در خدمت مخاطبان انگلیسی‌زبان است، تأکید کرد؛  زیرا شبکه‌های برون‌مرزی می‌توانند پیام خودشان را در سطح گسترده و وسیع به مخاطبان ارائه دهند.

نعمتی انارکی در پاسخ به این سوال که شبکه‌های برون‌مرزی چگونه می‌توانند به عنوان صدای جمهوری اسلامی در انتقال مبانی انقلاب اسلامی موفق عمل کنند، تصریح کرد: رسانه‌ها وظیفه‌های گوناگونی دارند و برای اینکه این وظایف را محقق کنند در قالب چندین نقش ورود پیدا می‌کنند. نقش‌های متعددی از جمله اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی، تا به واسطه آن در فضای افکار عمومی چه در سطح داخلی و چه در سطح جهانی موثر باشند. شبکه‌های برون‌مرزی با هدف جلوگیری از سوء استفاده‌های رسانه‌ای غربی پدید آمده‌اند تا نگذارند عوام‌فریبی‌ها به جایی برسد.

وی افزود: شبکه‌های برون مرزی صداوسیما تلاش می‌کنند که وظایف رسانه‌ای خودشان را در قالب نقش‌های مختلف به منصه ظهور برسانند. به طور مثال پرس‌تی‌وی عمدتاً شبکه‌ای است که در قالب نقش خبری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی برای مخاطبان انگلیسی‌زبان خودش در اقصی نقاط جهان راه‌اندازی شده تا بتواند اخبار رویدادهای مختلف در داخل و کشورهای دیگر را به اصطلاح در وضعیتی که الان تحت عنوان سپهر رسانه‌ای از آن یاد می‌شود، منتشر و این نقش را محقق کند.

 انارکی خاطرنشان کرد: شبکه‌های برون مرزی با ورود به این نقش‌ها می‌توانند پیام خودشان را در سطح گسترده به مخاطبان ارائه دهند و به آنچه که مدنظرشان است، دست پیدا کنند.

وی در پاسخ به این سوال که در شرایط فعلی، مردم جهان بیشترین اوقات خود را با رسانه‌ها سپری می‌کنند، چگونه می‌توانیم از این فرصت با استفاده از شبکه پرس‌تی‌وی بهره ببریم، تأکید کرد: شبکه پرس‌تی‌وی به هر حال شبکه‌ای است که تصاویرش از طریق تکنولوژی ماهواره ارسال و برنامه‌هایش به زبان انگلیسی پخش می‌شود؛ یعنی این شبکه گستره بزرگی از کشورهای مختلف را می‌تواند به لحاظ تکنولوژی ماهواره‌ای پوشش دهد و خیلی‌ها می‌توانند دریافت کننده تصاویر و پیام شبکه پرس‌تی‌وی باشند.

استاد دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صداوسیما افزود: پرس‌تی‌وی با ورود به رویدادهای مختلف، دریافت اطلاعات و پردازش، آنها را در قالب بسته‌های خبری به مخاطبان خود ارائه می‌دهد و در کنار آن می‌تواند با انجام تحلیل‌های مختلف نسبت به رویدادهایی که در حال وقوع است یا قرار است اتفاق بیفتد، مخاطبان را با پهنه قابل توجهی از تحلیل‌ها و تفسیرها نسبت به چرایی و ابعاد و زوایای رخدادها آشنا کنند، اطلاعات را در اختیارشان بگذارند و زمینه‌های لازم را برای دریافت اطلاعات برای آنها فراهم کند.

وی در خصوص فضای فرهنگی حاکم بر جمهوری اسلامی که می‌تواند الگویی از اسلام را به واسطه شبکه پرس‌تی‌وی به جهانیان معرفی کند، گفت: در کشور ما نظامی وجود دارد که برگرفته از ایدئولوژی اسلام است و در حال حاضر تلاش خود را به کار بسته تا نظام اسلامی را به عنوان یک الگوی مطلوب به جهانیان ارائه دهد، هر اندازه موانع و مشکلات موجود در داخل کشور را برطرف کند این مقاصد زودتر به سرمنزل خواهند رسید. 

انارکی خاطرنشان کرد: الگویی که شبکه‌های برون‌مرزی ایران می‌توانند به دنیا ارائه دهند، مسلماً الگوی کارآمد و اثرگذارتری خواهد بود؛ یعنی به میزان کاهش مشکلات در جامعه، نگاهمان نسبت به آن چیزی که به عنوان ایدئولوژی حاکم وجود دارد به نوعی اصلاح و ترمیم شود؛ دیگرانی که سعی می‌کنند ایدئولوژی را وارونه نشان دهند، شکست خواهند خورد.

وی اضافه کرد: پرس‌تی‌وی باید سعی کند مخاطبان خودش را با واقعیت‌ها روبرو کند؛ رسالت اصلی که رسانه‌ها برعهده دارند و غربی‌ها در پَسِ اقدامات رسانه‌ای‌شان به عوام‌فریبی می‌اندیشند. به هر حال از طریق رسانه می‌شود آنچه که به عنوان ایدئولوژی و نظام مطرح است به شکل صحیح و واقع بینانه‌اش به مخاطبان جهانی ارائه داد.

انارکی در خصوص اینکه شبکه پرس‌تی‌وی تا چه میزان توانسته در کاهش ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی که شبکه‌های معاند به مخاطبان خود القاء می‌کنند نقش داشته باشد، تأکید کرد: صددرصد بی‌تأثیر نیست، تاثیرش هم می‌تواند بسیار زیاد باشد، پرس‌تی‌وی باید به مولفه‌هایی ورود کند که در جامعه ما وجود دارد، کشور ما کشوری است که به لحاظ گردشگری، موقعیت جغرافیایی و ویژگی‌های خاص دیگری مانند آداب و سننی که بین مردم وجود دارد، زمینه‌ها و بسترهای چشمگیر اطلاع‌رسانی و عرضه به جهانیان را داراست و می‌تواند تمامی اینها را به شکل واقعی به مخاطبان جهانی خود نشان دهد؛ مخاطب ساکن در کشور اروپایی، آمریکا یا جاهای دیگر شاید خیلی اطلاعات دقیقی از کشور ما نداشته باشد؛ زیرا آنچه در رسانه‌های غربی منتشر می‌شود با آنچه که در جامعه ما وجود دارد، متفاوت است. حالا ما بایستی سعی کنیم که واقعیت‌های جامعه خودمان را در قالب کلام و تصویر به مخاطبان نشان دهیم.

وی درباره آینده شبکه‌های برون‌مرزی، گفت: من شبکه‌های برون‌مرزی را موفق و اثرگذار می‌بینم، به هر حال شبکه‌های برون‌مرزی ما در جاهایی توانسته حضور خودش را نشان دهد و حتی در یک سری رویدادها در منطقه و حوزه‌های پوششی خودش اثرگذار باشد، اما نمی‌توان منکر شد که فعالیت رسانه‌ای نیاز به حمایت دارد؛ یعنی اگر جریان رسانه برون‌مرزی مورد حمایت واقع شود و نیازهای مالی‌اش تأمین شود به تبع بهتر می‌تواند به حوزه‌های مختلف اثرگذاری و تثبیت جایگاه خود ورود پیدا کند.

انارکی در پایان اشاره کرد: فعالیت رسانه‌ای نیاز به بودجه دارد و اگر شبکه‌ای بتواند در زمینه مأموریت‌هایش هزینه کند ده‌ها برابر بیشتر مطرح خواهد شد؛ پس لازم است از شبکه‌های برون مرزی ایران یک حمایت همه‌جانبه به ویژه در راستای بهبود و تقویت بودجه صورت گیرد، زیرا این شبکه‌ها اکنون دست به گریبان مشکلات زیادی در این زمینه‌ها هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon