۱۲۷ نشان ملی در حوزه صنایع دستی استان کرمانشاه کسب شد


127 نشان ملی در حوزه صنایع دستی استان کرمانشاه کسب شد

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه اظهار داشت: تاکنون ۱۲۷ نشان ملی توسط هنرمندان در حوزه صنایع دستی استان کرمانشاه کسب شده است.

پروانه حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به پنجمین داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی ملی در جشنواره منطقه‌ای صنایع دستی در کرمانشاه اظهار داشت:این دور از رقابت‌ها 228 اثر از استان‌های کرمانشاه، همدان، اردبیل، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی مورد داوری گرفتند.

وی با بیان اینکه 62 اثر از این آثار نشان ملی به آنها تعلق گرفت گفت: استان کرمانشاه 17 اثر نشان ملی در این جشنواره گرفت و استان ما از لحاظ تعداد آثار پذیرفته شده در غرب جزو استان برتر  بود و با این این تعداد نشان ملی جدید، تاکنون 127 نشان ملی توسط هنرمندان در حوزه صنایع دستی استان کرمانشاه کسب شده است.

وی عنوان کرد: یکی از برنامه‌های مهم این اداره کل ایجاد بازارهای بزرگ و عرضه محصولات سنتی و صنایع دستی و معرفی این صنایع بومی به عنوان مهمترین سوغات هر منطقه و شهر است.

وی افزود: در کنار برندسازی، بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی، معرفی این هنرها، افزایش حمایت از هنرمندان و ایجاد فضاهای لازم برای عرضه محصولات تولیدی شاهد آشنایی و شناخت بیشتر گردشگران و ایجاد میل خرید و مصرف صنایع دستی ایرانی در آنان خواهیم بود.

حیدری بیان کرد: توانستیم در ماه گذشته هرسین را به عنوان شهر ملی گلیم ایران به ثبت برسانیم و دالاهو نیز به صورت مشروط موافقت لازم را از وزارتخانه میراث فرهنگی به عنوان شهر تنبور ایران کسب کرده است.

18 هزار صنعتگر در صنایع دستی استان کرمانشاه فعالیت دارند

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه جمعیت فعال و صنعتگر صنایع دستی این استان را در 60 رشته 18 هزار نفر بیان کرد و گفت: به تازگی قشر جوان آموزش‌دیده و تحصیل‌کرده وارد این حوزه صنایع دستی شده‌اند و در حوزه چرم و زیورآلات فعالیت خوبی دارند.

وی با اشاره به ثبت ملی گیوه در شهر نودشه، ثبت ملی ساخت ساز سنتی در روستای فش، ثبت نشان جغرافیایی بین‌المللی گلیم در هرسین، عنوان کرد: بیش از 70 درصد از این صنعتگران بانوان هستند و در این اواخر روستای میوان در شهرستان پاوه به عنوان روستای گیوه‌بافی معرفی شده و 45 نفر از بانوان در شرکت تعاونی این روستا مشغول به گیوه‌بافی هستند که اکثر سفارشات این تعاونی از خارج از کشور است.

راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در مسیر تردد زائران اربعین حسینی از کنگاور تا قصرشیرین

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: به منظور انسجام‌بخشی به صنایع دستی استان و ایجاد بازار فروش مناسب، تاکنون چهار بازارچه دائمی صنایع دستی در استان کرمانشاه راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی با عنوان شهدای مدافع حرم در جنب نمایشگاه‌ بین‌المللی کرمانشاه افزود: سه بازارچه دائمی صنایع دستی هم در صحنه، روانسر و اسلام‌آباد غرب راه‌اندازی شده که برای تکمیل هرکدام اعتباری نزدیک به 700 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

حیدری با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی داریم که در هر سال اعتباری برای راه‌اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرستانهای دیگر استان در نظر بگیریم، عنوان کرد: بازارچه صنایع دستی را داخل سایت بیستون نیز راه‌اندازی و دو فروشگاه صنایع دستی را در داخل مجموعه تفریحی طاقبستان و بیستون به زودی برپا خواهیم کرد.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به بازارچه موقت فصلی در مجموعه طاقبستان گفت: پر فروش‌ترین صنایع دستی استان چرم، حصیر، سفال، گیوه، لباس محلی، زیورآلات، تراش سنگ هستند.

وی اظهار کرد: در نظر داریم بازارچه موقت صنایع دستی در مسیر تردد زائران اربعین حسینی از کنگاور تا قصرشیرین راه‌اندازی کنیم تا بتوانیم محصولات صنایع دستی استان را به سایر شهروندان به خوبی معرفی کنیم.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon