نوسازی تاکسیهای تهران اسیر مثلث "پول، بانک، خودروساز"
کلید نوسازی تاکسیهای فرسوده در دست بانکها و خودروسازهاست اگر کمتر به سود خود بیندیشند و آلودگی هوا برایشان اهمیت داشته باشد.
خبرگزاری تسنیم؛ مریم باجلان/ در بسیاری از شهرهای دنیا، تاکسی به عنوان وسیلهای لوکس مورد استفاده قرار میگیرد اما در کلانشهر تهران، تاکسیها همپای سایر مدهای حمل و نقل عمومی در جا به جای شهروندان فعال هستند و میتوان در تعداد تاکسیهای موجود در شهر به این تفاوت پی برد.
در کلانشهر تهران 80 هزار تاکسی وجود دارد و طبق آمار روزانه حدود 4 میلیون نفر از شهروندان سفرهای درون شهری خود را با تاکسی انجام میدهند این در حالی است که نیویورک 12 هزار و 800 دستگاه تاکسی و شانگهای با 20 میلیون جمعیت ساکن تنها 60 هزار تاکسی دارد از این رو سهم قابل توجه تاکسیها در جابهجایی مسافر و بهتبع آن آلودگی هوا، ضرورت توجه و رسیدگی به وضعیت تاکسیها را دو چندان میکند ولی متأسفانه یکی از مشکلاتی که در این ناوگان پرطرفدار میان مسافران، وجود دارد، فرسودگی تاکسیهاست.
سالهاست مسئولان مربوطه در تلاش هستند تا چهره شهر را با نوسازی تاکسیهای فرسوده تغییر دهند، اگرچه طی این روند وضعیت تاکسیهای شهر متحول شد اما سرعت فرسوده شدن آنها از روند نوسازی پیشی گرفت و متأسفانه با افزایش ناگهانی قیمتها درسال گذشته روند نوسازی تاکسیها متوقف و به تعداد تاکسیهای فرسوده پایتخت افزوده شد به گونهای که در حال حاضر حدود 27 هزار تاکسی فرسوده در شهر وجود دارد. این در حالی است که بیش از 8 هزار تاکسیران، متقاضی نوسازی خودرو هستند اما فرآیند ارائه خودرو توسط خودروسازان به تاکسیرانها همچنان متوقف است.
محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز درباره نوسازی تاکسیهای شهر تهران، با بیان اینکه متاسفانه در نوسازی ناوگان تاکسیرانی دچار مشکل هستیم، اظهار کرد: بانکها براساس آنچه در مصوبات دولت و قوانین پیشبینی شده، نتوانستهاند به تعهداتشان عمل کنند.
وی با بیان اینکه تفاوت ناگهانی قیمتها نیز باعث شده خودروسازها به سمت تأمین خودروهای پیش فروش کرده خود بپردازند، ادامه داد: بنگاههای اقتصادی به فکر منافع اقتصادی خود هستند نه آلودگی هوا، بنابراین دغدغه خودروسازها مشکل ترافیک و آلودگی هوا نیست و قائدتا به سمتی میروند که سود بیشتری داشته باشد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران تصریح کرد: اگر خودروسازها خودروهای خود را به تاکسیرانی اختصاص دهند، ظاهرا برایشان سودی ندارد اما به هر حال مشکل بیشتر مربوط به خودروسازها و بانک هاست.
علیرضا قنادان مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران نیز در این باره گفت: یکی از مشکلاتی که سازمان تاکسیرانی با آن روبهرو است این است که خودروسازان حاضر به نوسازی خودروهای تاکسی نیستند و در این ارتباط ما با در بسته روبهرو شدهایم که امیدواریم با توجه به حضور شهردار تهران و هیئت دولت رایزنیهای لازم برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی با حمایت دولت انجام شود.
یکی از مطالبات شهروندان تهرانی از اعضای شورای شهر و مدیران دوره جدید شهرداری تهران که افرادی همسو با دولت هستند این است که پیشبرد اهداف و حل مشکلات کلانشهر تهران با جدیت دنبال کنند از این رو امید است با توجه به اوضاع آشفته تاکسیهای فرسوده که بسیاری از شهروندان نسبت به آن انتقاد دارند، مسئولان شهری این موضوع را در اولویتهای کاری خود قرار داده و برای بهبود شرایط و رایزنی با مسئولان دولتی اقدام جدی کنند.
انتهای پیام/