تقسیم آراء و عدمثبات سیاسی پیام انتخابات سپتامبر ۲۰۱۹ به مقامات رژیم اسرائیل
نتایج انتخابات هرچه باشد حاصل آن تشتت اجتماعی و عدمثبات سیاسی است که از عملکرد سیاسیون نظامی رژیم صهیونیستی برآمده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی روز سهشنبه 17 سپتامبر 2019 (26 شهریور 1398) برای دومین بار در سال جاری میلادی برگزار شد. 9 آوریل 2019 همین انتخابات برای نخستین بار برگزار شد و با وجود آنکه حزب لیکود، بهرهبری بنیامین نتانیاهو توانست در آن انتخابات بیشترین کرسی را به دست آورد، اما بهدلیل آنکه نتوانست ائتلاف برای تشکیل دولت بهوجود آورد، انتخابات دیگری در سپتامبر برگزار شد. حال در این انتخابات آراء بین احزاب بیش از گذشته تقسیم شده است و وضعیت خرابتر از انتخابات آوریل است.
برتری ضعیف چپگرایان
بر اساس نمونهگیریهایی که سه شبکه رژیم صهیونیستی از رأیدهندگان انتخابات تهیه و ارائه کردهاند، راستگرایان بین 54 تا 57 کرسی به دست خواهند آورد و احزاب چپ و میانه 58 تا 55 کرسی کسب خواهند کرد. این حکایت از آن دارد که بهخلاف انتخابات آوریل، این بار این چپگرایان هستند که برتری کسب کردهاند.
نمونهگیریهای شبکه 13 رژیم صهیونیستی از رأیدهندگان این نتایج را نشان میدهد: ائتلاف آبی ــ سفید 33 کرسی، لیکود 31 کرسی، فهرست مشترک عربی 13 کرسی، حزب «اسرائیل خانه ما» 8 کرسی، فهرست اتحاد راستگرایان 8 کرسی، حزب یهودیان توراتی 8 کرسی، شاس 9 کرسی، اتحاد دموکراتیک 6 کرسی و ائتلاف کار و گیشر هم به 6 کرسی دست پیدا خواهند کرد. انتخابات گذشته نشان داده که نتایج همین نمونهگزینیها با اندکی اختلاف، نتایج انتخابات هستند.
مقایسه نتایج اولیه با انتخابات آوریل 2019
در انتخابات آوریل 2019 هر کدام از دو رقیب لیکود و ائتلاف آبی ــ سفید، 35 کرسی به دست آورده بودند اما آراء لیکود کمی بیش از ائتلاف آبی سفید بود. حال با کاهش تقریباً سه کرسی از هر یک از این دو رقیب اصلی انتخابات مواجه هستیم و این تعداد کرسی کاستهشده از دو رقیب اصلی، بین فهرست مشترک عربی و حزب «اسرائیل خانه ما» بهریاست لیبرمن تقسیم شده است، این بهمعنی این است که باز هم آراء انتخاباتی از دو رقیب اصلی انتخابات بهسمت احزاب کوچکتر رفته و نوعی تشتت در آراء را شاهد هستیم.
تغییرات ذائقه سیاسی جامعه صهیونیستی
با نگاهی به نتایج اولیه انتخابات رژیم صهیونیستی شاهد تغییرات ذائقه سیاسی جامعه صهیونیستی و تفاوت حضور اقشار جامعه صهیونیستی هستیم که میتوان نتایج آن را بهشرح ذیل مشاهده کرد:
حضور پررنگ چپگرایان و سکولارها
براساس نتایج اولیه و پیشی گرفتن چپگرایان از راستگرایان میتوان فهمید این پیشی گرفتن نتیجه حضور پررنگتر سکولارها نسبت به انتخابات گذشته است. این همان نکتهای بود که لیبرمن در پیشبینی اولیهاش از انتخابات سپتامبر و القای تبلیغاتیاش به آن اشاره کرده بود. حال بهنظر میرسد سکولارها نسبت به وضعیت سیاسی و میزان حضور مذهبیها نگران شدهاند و پررنگتر وارد میدان سیاسی شدهاند. این مسئله را راستگرایان و مذهبیها در جریان برگزاری انتخابات بهعنوان یک دغدغه بیان و نسبت به آن اظهار نگرانی کردهاند.
تقسیم آراء و تشتت نگاه سیاسی جامعه صهیونیستی
در انتخابات کنونی همانگونه که در بخشهای بالا به آن اشاره شد، جامعه صهیونیستی آراء خود را بین احزاب مختلف تقسیم کرد و تمرکز باز هم از احزاب بزرگ رقیب گرفته شد، این بهمعنی یک نوع تشتت نگاه سیاسی در جامعه رژیم صهیونیستی است. تقسیم آراء بین احزاب کوچکتر نشان میدهد دیگر اکثریت جامعه صهیونیستی به احزاب بزرگی که پیش از این بر آنها توافق کرده بودند نگاه مثبتی ندارند و بهسراغ احزاب کوچکتر با وعدههای متفاوت رفتهاند.
این مسئله نشاندهنده نوعی عدم اعتماد سیاسی به این احزاب بزرگ است. اگرچه چپگرایان موفق شدهاند بخشی از آراء راستگرایان را از خود کنند اما این تفاوت کوچک چندان چشمگیر نیست و نمیتواند نشانه اعتماد جامعه صهیونیستی باشد، همین عدم اعتماد سیاسی موجب تشتت بیش از پیش در عرصه سیاست و جامعه خواهد شد.
تقسیم قدرت و عدمثبات سیاسی
نتیجه دیگری که این تشتت و تقسیم آراء خواهد داشت عدم ثبات سیاسی است. دولتی که پس از این بخواهد تشکیل شود بهدلیل نداشتن اکثریت کرسیها و تقسیم کرسیها بین تعداد زیادی از احزاب از یک سو بسیار شکننده است. هر کدام از احزاب با بهانهجویی و درخواست امتیازات بیشتر میتوانند ائتلاف دولت را برهم زنند و این از قاطعیت نخست وزیر خواهد کاست، از سوی دیگر موجب خواهد شد با شکسته شدن ائتلافهای پیاپی دولتها و برگزاری پیاپی انتخابات دیگر ثبات سیاسی بهوجود نیاید.
انتخاباتهای پیدرپی هم هزینههای سنگین دارند و هم اینکه به دولتها اجازه برنامهریزیهای بلندمدت را نخواهند داد این یعنی اینکه با گذشت زمان رژیم صهیونیستی را با مشکلات ساختاری مواجه خواهد ساخت. این مسئله موجب نگرانی مقامات این رژیم شده و رائووین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی را به واکنش واداشت؛ او اعلام کرد تمام تلاش خود را برای اینکه از ائتلاف دولت بهوجود آید و انتخابات زودرس دیگری برگزار نشود بهکار خواهد گرفت.
جمعبندی
نتایج نهایی انتخابات هرچه باشد حاصل آن تشتت آراء رأیدهندگان و تقسیم قدرت بین احزاب کوچکتر و جدید خواهد بود. این تقسیم قدرت از یک سو موجب ناامیدی و تغییر ذائقه سیاسی جامعه صهیونیستی شده، بهمرور برای صهیونیستها مشکلات اجتماعی جدیدی را بهوجود خواهد آورد.
اما در عرصه سیاسی تشتت آراء موجب خواهد شد هیچ دولتی نتواند به ثبات سیاسی برسد و دولتها یکی پس از دیگری سقوط کنند و انتخاباتهای پیاپی رژیم صهیونیستی را در آستانه سقوط قرار دهد.
نتیجه حقیقی انتخابات سپتامبر 2019 تشتت آراء، تکثیر اختلاف اجتماعی و عدم ثبات سیاسی در رژیم صهیونیستی است.
انتهای پیام/+