کم‌کاری داروخانه علوم پزشکی همدان در راهنمایی بیماران برای تهیه دارو


کم‌کاری داروخانه علوم پزشکی همدان در راهنمایی بیماران برای تهیه دارو

در روزهای اخیر نبود قرص بیکالوتامید در داروخانه بهزیستی همدان سبب گلایه و سرگردانی بیماران شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، این روزها شرایط اقتصادی و تحریم‌ها به گونه‌ای رقم خورده که یکی از دغدغه‌های همیشگی بیماران خاص وسخت درمان دسترسی آسان به دارو و خرید آن به قیمت مناسب است.

چند روزی است زمزمه کمبود قرص بیکالوتامید در میان بیماران شنیده می‌شود. این نوع دارو برای کنترل بیماری سرطان پروستات کاربرد دارد و شاید اگر به موقع تامین و مصرف نشود خطرات زیادی را برای بیمار به همراه داشته باشد.

یکی از بیماران سخت درمان با دفتر خبرگزاری تسنیم در همدان تماس گرفته و ضمن اعلام کمبود و نبود این نوع دارو خواستار پیگیری اخبار مربوط به علت کمبود قرص بیکالوتامید و عدم توزیع آن توسط داروخانه علوم پزشکی(بهزیستی) همدان شده است.

این بیمار با بیان اینکه در هفته گذشته به همراه نسخه به داروخانه بهزیستی همدان مراجعه کردم، اظهار داشت: اما متاسفانه پس از اینکه نسخه را تحویل پرسنل داروخانه دادم خبر از نبود این دارو دادند و وقتی سوال کردم از کدام داروخانه تهیه کنم؟ سری تکان دادند و گفتند نمی‌دانیم.

وی افزود: با شنیدن خبر نبود دارو دلهره‌ای در وجودم افتاد اما وقتی نمی‌دانستم که باید از کدامین داروخانه و نقطه شهر این دارو را تهیه کنم درد و رنجم دو چندان شد.

این بیمار که تمایلی به درج نامش ندارد ابراز کرد: پس از چندین ساعت معطلی و سر زدن به داروخانه‌های شهر موفق به خرید این نوع دارو شدم. اما با قیمتی گرانتر از داروخانه بهزیستی.

وی با تاکید براینکه وقتی دارویی را از داروخانه غیر از بهزیستی تهیه می‌کنیم دیگر مساعدت دارویی معاونت غذا و دارو شامل آن نمی‌شود، گفت: این مشکل فقط شامل داروی بیکالوتامید نیست بلکه چندین داروی گران قیمت دیگر در نسخه ام وجود داشته که بخاطر نبود آن در داروخانه علوم پزشکی مجبور به تهیه آن از داروخانه‌ای دیگر و بدون مساعدت دارویی شدم.

این بیمار گفت: اولویت بیماران سخت درمان برای تهیه دارو با داروخانه بهزیستی است و اگر در این داروخانه موفق به تامین نشوند به سایر داروخانه‌ها می‌روند، بنابراین باید دارو به اندازه کافی در این داروخانه وجود داشته باشد. پس چگونه داروی مهمی مانند بیکالوتامید در داروخانه بهزیستی وجود ندارد اما در دیگر داروخانه های سطح شهر با قیمتی بالاتر پیدا می‌شود.

وی افزود: مساعدت دارویی معاونت غذا و دارو گرچه زیاد نیست اما به کم آن هم راضی هستیم. متاسفانه در هر دوره به بهانه‌های مختلف شاهد نبود یک نوع دارو در دارخانه علوم پزشکی هستیم که مجبور می‌شویم از داروخانه دیگر و بدون لحاظ مساعدت دارویی آن را تهیه کنیم.

این بیمار از مسئولان خواست تا سهیمه دارو در داروخانه بهزیستی را افزایش دهند تا بیماران بتوانند از تخفیفات دارویی که کمکی برای آنان است استفاده کنند.

کارشناس مسئول امور دارویی معاونت غذا و داروی همدان گفت: در زمینه داروی بیکالوتامید با کمبود مواجه هستیم اما از داروخانه دانشگاه خواستیم که نسخه بیماران را تحویل بگیرند و در مدت یک تا دو روز این دارو را برای بیماران تهیه کنند.

دکتر سیما بیات در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: در روزهای گذشته چندین مرتبه به پرسنل داروخانه بهزیستی گوشزد کردیم که بیماران متقاضی بیکالوتامید را راهنمایی کنند و آن‌ها موظف‌اند در قبال دریافت نسخه تعداد مناسبی از این دارو را برای بیماران تهیه کنند.

وی با بیان اینکه بیکالوتامید در دو نوع خارجی و ایرانی در بازار موجود است، تصریح کرد: نوع داخلی این دارو در حال تولید است و در آینده‌ای نزدیک به تعداد کافی وارد بازار می‌شود و دیگر کمبودی وجود نخواهد داشت.

بیات از بیماران خواست تا در صورت بروز هرگونه مشکل و عدم موفقیت در دریافت دارو به معاونت غذا و دارو مراجعه کنند. همچنین از سامانه 1490 یاد کرد و گفت: بیماران با تماس با این سامانه می‌توانند از سوال های دارویی خود را مطرح کنند و از وضعیت داروهای کمیاب مطلع شوند.

کارشناس مسئول امور دارویی معاونت غذا و داروی همدان تصریح کرد: تلاش همه همکاران ما در معاونت غذا و دارو این است که دسترسی بیماران برای تامین را تسهیل کنیم تا بیماران دغدغه کمبود و گرانی دارو را نداشته باشند.

به گزارش تسنیم از همدان، بیکالوتامید یک داروی آنتی آندروژن غیر استروئیدی خالص است که اثرات تستسترون را در رشد سلول‍های سرطانی پروستات مهار می‌کند. بیکالوتامید باید هر روز راس ساعت معینی مصرف شود.

هرگز منکر زحمات پرسنل داروخانه شبانه روزی بهزیستی نیستیم اما شرایط بیماران سخت درمان و سرطانی به گونه ای نیست که بتوان به آن‌ها جواب سر بالا داد و آنان را برای یافتن دارو در داروخانه های شهر سرگردان کرد. بیشتر این بیماران از سواد کافی برخوردار نبوده و با سامانه 1490 و اطلاع از وضعیت داروهای کمیاب آشنا نیستند بنابراین پرسنل داروخانه بهزیستی باید راهنمایی‌های لازم را درباره نحوه تامین دارو در اختیار مراجعه کنندگان قرار دهند.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon