هنرهای امروز جهان ریشه در هنر مردمان سرزمین راه ابریشم دارد
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو گفت: بسیاری از هنرهای امروز جهان ریشه در هنر مردمان سرزمین راه ابریشم دارد چرا که موسیقی بیش از ۴ هزار سال در این سرزمینها نواخته میشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حجت الله ایوبی صبح امروز در مراسم افتتاحیه اجلاس جهانی کشورهای عضو جاده ابریشم اظهار داشت: همدان با تاریخ و فرهنگی که دارد شناسنامه ملت ایران است.
وی افزود: ما تنها انجمنی هستیم که تنها با نام یک راه دور هم جمع شدهایم، راهی که برای ما به معنی امید، رسدین به هدف، تحریک، پویایی، دور را دیدن، مراقبت و از راه و مسیر منحرف نشدن، است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به ستارگان علم، فرهنگ و ادب سرزمینهای عضور جاده ابریشم مانند شمس تبریزی، بیان کرد: ما در راه ابریشم هستیم، راهی که با رفتن درست میشود، راهی که ملتهای ساکن در مسیر آن دارای تاریخ، نگاه ویژه و با عظمت هستند.
وی با بیان اینکه فرهنگ و تاریخ ملتهای ساکن در راه ابریشم نشان میدهد دورانشان پر از سرور و شادی است، ابراز کرد: تولیدات مردم این منطقه نمیتوانند بدون نور و رنگ باشد چرا که زندگیشان پر از بوستان و گلستان است، موضوعی که ریشه در درون آنها دارد.
ایوبی تصریح کرد: مردمان این سرزمین مردم دانایی، علم و فرزانگانی هستند،سخن در میان آنها بسیار ارزشمند است و تالیف کتابهای هنری مانند مثنوی و شاهنامه و فرهنگ در میان آنها سابقهای دیرینه دارند.
وی با اشاره به اینکه جاده ابریشم تنها منطقه ای در جهان است که هنری به نام خوشنویسی دارد، بیان کرد: هزار سال پیش در شهر طوس، فردوسی بزرگ بربام جهان ایستاد و گفت" توانا بود هر دانا بود* ز دانش دل پیر برنا بود" و نشان داد قدرت و دانایی دو روی یک سکه هستند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو گفت: در این سرزمین مردمان با واژه اخلاق، احترام و ادب آشنا هستند موضوعی که امروز سازمان جهانی یونسکو در همه عرصه مانند اخلاق، علم، دانش، دانایی و رسانه پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه سرزمین مردمان راه ابریشم، سرزمین احترام به بزرگترها است، عنوان کرد: اخلاق ادب و احترام از ویژگیهای مردمان این سرزمین است مردمانی که مدینه فاضله برایشان داشتن حاکمانی است که عدالت گستر باشند و با اخلاق.
ایوبی مطرح کرد: بسیاری از هنرهای امروز جهان ریشه در هنر مردمان سرزمین راه ابریشم دارد چرا که موسیقی بیش از 4 هزار سال در این سرزمینها نواخته میشده است به همین دلیل مبدا بسیاری از سازها مانند ویولون، فلوت و غیره این سرزمینها هستند.
وی با تاکید براینکه هنر، کتاب شعر و ادبیات از دیگر میراث های ماندگار مردمان ساکن در راه ابریشم است، گفت: ما جژ نوادر ملتهایی هستیم که شعر و ادب بر زبان ما جاری است به همین دلیل در هیچ تمدنی مانند تمدن ملتهای این جاده، اینگونه عاشق شعر و ادب نسیتند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اظهار داشت: زنده کردن راه ابریشم زیارت اهل قبور نیست بلکه یک راه حل است برای جهان امروز، جهانی که به آموزهها، ادب، اخلاق و شعر ما نیاز مند است.
وی تصریح کرد: امروز راه ابریشم راه حلی برای جهان است چرا که محل تبادل فکر و اندیشه، ادب و هنر وبعد هم تجارت بوده است پس ما باید امروز به نام راه ابریشم، برنامههای بزرگ فرهنگی را برای شناساندن این راه در جهان برگزار کنیم.
انتهای پیام/ ت