اصفهان| در نشست انجمن ناشنوایان مطرح شد؛ پاسخ به یک شبهه درباره اخبار ناشنوایان

اصفهان| در نشست انجمن ناشنوایان مطرح شد؛ پاسخ به یک شبهه درباره اخبار ناشنوایان

مدیرعامل انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان درباره اینکه گفته می‌شود ناشنوایان زبان اشاره مورد استفاده در برنامه‌های تلویزیونی را متوجه نمی‌شوند، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، شهریورماه امسال مدیرعامل شبکه ملی ناشنوایان ایران در جلسه کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت که در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، عنوان کرد که تلویزیون در طول 17 سال گذشته از زبان اشاره‌ای در برنامه‌های خبری خود استفاده می‌کند که ناشنوایان متوجه آن نمی‌شوند.

مدیرعامل انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان ظهر امروز شنبه در نشست خبری این انجمن در پاسخ به سئوال خبرنگار تسنیم در این خصوص اظهار داشت: تجربه رابط خبر بودن در تلویزیون را دارم و باید بگویم متن اخبار تنها 5 دقیقه پیش از آغاز آن به دست رابط زبان اشاره می‌رسد و متأسفانه در این زمان کم امکان خواندن تمام متن و خلاصه کردن آن برای رابط وجود ندارد.

آیگین عباسی افزود: من نیز پیش از اینکه این کار را تجربه کنم نسبت به چگونگی انجام آن انتقاد داشتم، اما زمانی که خودم آن را تجربه کردم سختی‌های آن را درک کردم. زمانی که گوینده شروع به خواندن اخبار می‌کند رابط هیچ فرصتی برای ترجمه و حلاجی کردن آن به شکل صحیح ندارد و باید همان گفته‌ها را انتقال دهد که درک آن برای ناشنوایان سخت است، چون ناشنوایان یک زبان محاوره‌ای و یک زبان استاندارد دارند و در ترجمه اخبار مجبور هستیم از زبان استاندارد استفاده کنیم.

وی ادامه داد: درباره این مشکل از طرفی حق را به ناشنوایان می‌دهیم و از طرف دیگر به مترجم، چون مترجم فرصتی نداشته تا اخبار را خلاصه کرده و به زبان اشاره طبیعی و محاوره‌ای برای ناشنوایان ترجمه کند.

عضو هیئت امنای انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان نیز در این نشست خبری گفت: فضای شهرها برای معلولان جسمی و حرکتی مناسب نیست و این اشخاص به محض خارج شدن از منزل با موانع بسیاری مواجه می‌شوند و به همین دلیل کمتر کسی را می‌بینیم که با ویلچر در شهر تردد کند.

منصور گلناری افزود: ناشنوایان نیز از این موضوع مستثنی نیستند و از طرفی چون مردم در نگاه نخست معلولیت آنها را تشخیص نمی‌دهند مراقبتی نیز از آنها انجام نداده و این افراد در معرض خطرات جانی بسیاری هستند، در حالی که یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشورها این است که معلولان بتوانند به راحتی در آن جامعه زندگی کنند.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره رسانه‌ای معلولان برای دومین بار در آبان ماه امسال، در زمینه پیشگیری از بالا رفتن آمار تولد نوزادان ناشنوا تصریح کرد: ایران در زمینه پیشگیری از ناشنوایی جزو کشورهای توسعه‌یافته است و آمار تولد ناشنوایان ژنتیکی رو به کاهش است که جای خرسندی دارد، اما مسئولان باید بیش از پیش به مناسب‌سازی معابر و فضای شهری برای معلولان و همچنین بسترسازی فرهنگی در این زمینه توجه کنند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon