کردستان| روایت تسنیم از خاطرات یکی از پیشمرگان مسلمان کُرد در دوران دفاع مقدس

کردستان| روایت تسنیم از خاطرات یکی از پیشمرگان مسلمان کُرد در دوران دفاع مقدس

«عبدالله جعفری» یکی از رزمندگان پیشمرگ مسلمان کُرد به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس پرداخت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در 31 شهریور سال 59 در حالی که تنها 19 ماه از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود، رژیم بعث با حمله هوایی و تعرض زمینی به شهرهای غرب و جنوب ایران، جنگ 8 ساله تحمیلی را علیه کشورمان آغاز کرد و مردم ایران دوشادوش هم و با جان و خون خود در برابر این ظلم ایستادند تا ذره‌ای از خاک کشور به دست دشمنان چپاول نشود و در حال حاضر نیز عزت و احترام مردم ایران در دنیا مرهون فداکاری‌های شهداء، جانبازان و ایثارگران و تجربه گرانقدر دوران دفاع مقدس است.

باید ارزش‌های دفاع مقدس برای نسل جوان تبیین شود چراکه دوران دفاع مقدس به‌عنوان یکی از ماندگارترین دوران انقلاب اسلامی به ثبت رسیده و درس‌های بسیاری از استقامت و از خودگذشتگی مردم سراسر کشور بخصوص شهرهای غربی و جنوبی کشور که بیشتر درگیر جنگ بودند، دارد.

استان کردستان با وجود 200 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، در دوران جنگ، آسیب‌های بیشتری را نسبت به سایر استان‌های کشور متحمل شد اما با این حال نیز مردمان غیور کُردزبان با تمام توان در برابر دشمن متجاوز ایستادند و از جان و مال خود گذشتند تا از خاک ایران دفاع کنند و امنیت امروز ایران اسلامی مرهون از خودگذشتگی‌های شهدا و مرزداران کُرد است.

ضرورت ترویج ارزش‌های دفاع مقدس

«عبدالله جعفری» یکی از رزمندگان پیشمرگ مسلمان کُرد دوران دفاع مقدس با یادآوری یکی از خاطرات خود در زمان حضور در جنگ گفت: قبل از انقلاب تکنیسین اتاق عمل بودم که بعد از پیروزی جمهوری اسلامی به سپاه پاسداران پیوستم.

وی افزود: فروردین سال 62 از سوی فرمانده سپاه بوکان برای پاک‌سازی جاده بوکان-مهاباد و همچنین رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگاه این روستاها به منطقه اعزام شدم که در یکی از آن روزها ماشینم به‌وسیله مین‌های کار شده توسط دشمن منفجر و من نیز دچار آسیب‌دیدگی و خونریزی شدیدی و توسط اهالی روستا نجات یافته و به بیمارستان اعزام شدم.

پیشمرگ مسلمان کُرد تصریح کرد: مسئولان باید در راستای حفظ ارزش‌های دفاع مقدس فعالیت‌های فرهنگی خود را ارتقاء دهند تا نسل جوان از رشادت‌های این دوران آگاه شود.

وی خاطرنشان کرد: ایثار و جانفشانی رزمندگان دوران دفاع مقدس در تاریخ بی‌نظیر بود و صدها هزار نفر نثار ارزش‌ها و آرمان‌های بلند اسلام و انقلاب اسلامی شد، تا امنیت در این کشور برقرار شود.

به گفته این رزمنده کردستانی، در زمان حاضر نشر و ترویج ارزش‌های دفاع مقدس از مهم‌ترین ضروریات جامعه در مقابله با جنگ نرم دشمن به شمار می‌رود و باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا فرهنگ ایثار و شهادت بیش از گذشته در بین نسل امروز نهادینه و والدین نیز مراقب فرزندان خود در برابر جنگ نرم و فضای مجازی باشند.

حضور پررنگ مردم کردستان در جبهه‌های جنگ

سرهنگ «علی حیدر پناهی» فرمانده توپخانه لشگر 28 استان کردستان در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جنگ تحمیلی به وسیله استکبار جهانی جهانی، علل‌الخصوص آمریکا علیه ایران طراحی شد چراکه انقلاب اسلامی در راستای منافع استکبار جهانی نبود.

وی افزود: دشمنان از همان ابتدا اقدامات مختلفی را برای از بین بردن نظام به‌کار گرفتند و جنگ داخلی در سراسر کشور یکی از این اقدامات بود و در مقابل مردم نیز با رهبری حضرت امام(ره)، توطئه‌های استکبار جهانی را خنثی کرده و محاسبات آنها را بهم ریختند.

پناهی گفت: امروزه وظیفه مردم در قبال رزمندگان، قدردانی و پاسداشت رشادت‌ها، دلاوری‌ها و خون شهدایی است که گرانبهاترین دارایی یعنی جان خود را در راستایی اهداف و حمایت از انقلاب تقدیم کرده و در برابر دشمنان استادند.

فرمانده توپخانه لشگر 28 استان کردستان در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: تکریم خانواده شهدا و رزمندگان نیز همواره باید مورد توجه قرار گیرد چراکه امروزه امنیت، پیشرفت و ترقی ایران اسلامی و نیروهای مسلح حاصل مجاهدت امت رزمنده و خون 240 هزار شهید در جبهه‌های جنگ بوده و این پیشرفت همواره زبانزد کل عالم است.

وی تاکید کرد: باید پاسداشت شهدا، رزمندگان و خانوادهای آنان در طول سال تداوم داشته و تنها به یک روز ختم نشود چراکه تداعی یاد و خاطره شهدا باعث می‌شود جوانان راه آنها را ادامه دهند.

پناهی در خصوص رزمندگان کُرد و کردستان در دوران جنگ تحمیلی گفت: به علت وجود برخی از ناآرامی‌های داخل استان کردستان در زمان حمله صدام به کشور، دسترسی به مرزها مقدور نبود بنابراین 8 ماه پس از شروع جنگ تحمیلی سربازان به مرزهای مشترک استان با عراق رسیدند و در این مدت نیروهای عراقی کل ارتفاعات و مرزهای کردستان را که از نظر نظامی اهمیت بسیار بالایی داشت، تصرف کرده بودند.

وی یادآور شد: مردم و جوانان کردستانی مظلومانه بی‌صبرانه و پابه پای مسئولان و جوانان ایران در تمامی جبهه‌های جنگ حضور پررنگی داشته و نام کردستان را به اوج رساندند به‌طوری‌که مقام معظم رهبری در سفر پر خیر و برکت خود به استان، کردستان را استان فرهنگی، سرزمین مجاهدت‌های خاموش و فداکاری‌های بزرگ نامیدند.

اجرای 500 برنامه در راستای تکریم شهدا در کردستان

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کردستان با تشریح عملکرد این نهاد در راستای تکریم و یادواره شهدای دفاع مقدس گفت: امسال با شعار «ما پیروز هستیم» در هفته دفاع مقدس، 500 برنامه جهت بزرگداشت این هفته در سطح استان برنامه‌ریزی و اجرا شد.

سردار ذبیح‌الله مالکی افزود: دیدار اعضای ستاد بزرگداشت این هفته و جمعی از فرماندهان با نماینده ولی فقیه در استان، رژه نیروهای مسلح، حضور در گلزار شهدا و عطرافشانی مزار شهدای دفاع مقدس، دیدار با خانواده شهدا و حضور فرماندهان در نماز جمعه و سخنرانی آنها پیش از خطبه‌های نماز جمعه از جمله برنامه‌های این هفته بود.

وی اظهار کرد: امسال 50 عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس به چاپ رسیده که در قالب نمایشگاهی در سراسر استان در اختیار مردم قرار گرفت.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کردستان یادواره شهدای روستای نشور و تجلیل از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس را از دیگر برنامه‌های بزرگداشت این هفته عنوان کرد و گفت: شش هزار و 725 پیشکسوت دوران دفاع مقدس در استان زندگی می‌کنند که بیشترین تعداد آنها با دو هزار و 900 نفر در شهرستان سنندج ساکن هستند و علاوه‌بر آن 34 شهید گمنام در کردستان وجود دارد.

مالکی با اشاره به باغ موزه دفاع مقدس در استان گفت: زمین موردنیاز برای این مجموعه فراهم شده که انتظار داریم در ردیف بودجه ملی قرار گیرد و کار احداث آن آغاز شود.

به گزارش تسنیم؛ هشت سال دفاع مقدس تنها یک جنگ قهرمانانه و یا یک دفاع جانانه نیست بلکه فرهنگ ایثار، مجاهدت، مقاومت، صبر، اتحاد و همدلی در میان اقوام مختلف ایرانی است و کُردها نیز به‌عنوان مرزداران غیور دوشادوش برادران خود از خاک و ناموس خود دفاع کردند و این عشق به وطن و نظام در میان کُردها بر کسی پوشیده نیست، بنابراین نباید تجلیل و قدردانی از افرادی که برای صیانت از اسلام و تمامیت ارضی کشور بدون هیچ چشم‌داشتی با نثار جان و مالشان در جبهه‌های حق علیه باطل شرکت کردند، محدود به زمان خاصی شود بلکه باید در طول سال به‌صورت مستمر ادامه داشته باشد چراکه یادآوری دوران دفاع مقدس به نسل جوان می‌آموزد که برای رسیدن به اهداف متعالی، باید کمر همت بسته و با تمام سختی‌ها و فتنه‌ها مبارزه کرد و در حال حاضر نیز هر چند به ظاهر جنگ به پایان رسیده، ولی مبارزه با کفر و دشمنان اسلام کماکان ادامه دارد.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon