مهاجرت پرندگان از شمال اروپا و سیبری به تالابهای گیلان آغاز شد
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان از آغاز فصل مهاجرت و کوچ پرندگان مهاجر از سیبری به سمت تالابهای این استان خبر داد و گفت: این پرندگان برای زمستان گذرانی در تالابها و آبگیرهای گیلان فرود آمدهاند.
ساسان اکبریپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه هر ساله در همین حوالی پرندگان مهاجر از سمت شمال اروپا و سیبری برای زمستانگذرانی به گیلان مهاجرت میکنند اظهار داشت: سالانه چیزی حدود 70 گونه از انواع پرندگان مهاجر به تالابهای مختلف گیلان واقع در مناطق شرقی و غربی استان وارد میشوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان با تأکید بر اینکه پرندگان مهاجر تا اواخر اسفند در تالابهای این استان ماندگار هستند عنوان کرد: تالابهای بینالمللی انزلی، پارک ملی بوجاق، امیرکلایه لاهیجان، استیل عباس آباد آستارا، سرخانکل و سلکه صومعهسرا از جمله تالابهایی در گیلان هستند که از پرندگان مهاجر میزبانی میکنند.
اکبریپور امکان حضور بیش از 200 هزار پرنده آبزی و کنار آبزی مهاجر در گیلان را از قابلیتهای ارزشمند تالابهای این استان خواند و تصریح کرد: خوتکای پرسفید، کاکایی، مرغابی، باکلان، لک لک، غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید و پلیکان از مهمترین پرندگان مهاجری هستند که هرساله به تالابهای گیلان کوچ میکنند.
وی گیلان را به علت دارا بودن زیستگاههای مناسب، دارای پرندگان شکاری بسیار پرارزشی دانست و گفت: در راستای حفظ و حراست از تالاب بینالمللی انزلی و جلوگیری از پدیده تالابخواری که در چند سال اخیر در گیلان شاهد بروز آن هستیم یگان حفاظت محیط زیست استان با تمام توان خود با این پدیده مبارزه میکند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه در یک ماه گذشته تعداد 5 دستگاه بیل میکانیکی در شهرستانهای لنگرود و لاهیجان توقیف و متخلفان به مراجعه قضایی تحویل داده شدند افزود: مبارزه با پدیده تالابخواری در دستور کار محیط زیست قرار دارد و در صورت مشاهده، با مسببان آن به شدت برخورد میشود.
اکبریپور از اقدام یک فرد غیر بومی با هویتی مشخص که با بهرهگیری از افراد بومی و با استفاده از تعطیلات چند روز گذشته قصد تصرف بیش از 2 هزار و 500 متر از اراضی تالاب انزلی را در حوزه روستای آبکنار داشت پرده برداشت و گفت: این شخص با هوشیاری و حضور به موقع تیم ویژه یگان در حین ارتکاب جرم دستگیر شد.
وی با تأکید بر اینکه یگان حفاظت محیط زیست گیلان فرد مذکور را پس از مستندسازی کامل و اخذ دستور از مقام قضایی شهرستان انزلی تحویل نیروی انتظامی داده است خاطرنشان کرد: تنها محیط زیست قادر به برخورد و شناسایی متخلفان و تالابخواران نیست و سایر دستگاهها و نهادها نیز در این امر باید مشارکت فعالی داشته باشند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان با تأکید بر اینکه پدیده تالابخواری کمر به نابودی عرصههای بینظیر و اکوسیستم تالابهای استان بسته است اظهار داشت: بدون همکاری مشترک ارگانهای مرتبط دولتی، نیروی انتظامی، مردم و دوستداران محیط زیست مبارزه با تالابخواران به هیچ عنوان امکانپذیر نیست.
اکبریپور مبارزه بیامان با سوداگران پرندگان شکاری در گیلان را از جمله اهداف یگان حفاظت محیط زیست اعلام کرد و ابراز داشت: تخریب و معدومسازی بیش از 200 تله باز گیری بر روی زمین و درخت از جمله اقداماتی است که در روزهای اخیر و در راستای حراست از ذخایر طبیعت توسط محیطبانان گیلانی انجام شده است.
انتهای پیام/ش