ابتکار: سند توسعه زنان متناسب با اطلس هر استان تدوین می‌شود

ابتکار: سند توسعه زنان متناسب با اطلس هر استان تدوین می‌شود

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به رونمایی پانزدهمین سند توسعه زنان در استان تهران گفت: در سطح ملی و برای هر استان سند ارتقا وضعیت زنان مبتنی بر اطلس هر استان و نیازهای خاص آن‌ها پیگیری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، معصومه ابتکار عصر امروز در مراسم رونمایی از سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده استان تهران با اشاره به شرایط معیشتی و محدودیت‌ها و تحریم‌های اقتصادی دشمنان اظهار داشت:  شرایط جنگ اقتصادی و روانی کنونی ایجاب می‌کند با دقت و مدیریت بیشتر وظایف و تکالیف خود را انجام دهیم تا بتوان از این دوران سخت عبور کرد.

وی با تأکید بر برقراری عدالت جنسیتی در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بیان کرد: به لحاظ شاخص‌های پیشرفت زنان در کشور به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب گزارشی از روند شاخص‌ها تهیه شد که در برخی زمینه‌ها شاهد پیشرفت و در برخی دیگر شاهد عقب‌ماندگی جدی هستیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده افزود: در بسیاری از قوانین از جمله در قانون اساسی توجه جدی به موضوع عدالت جنسیتی شده است اما به لحاظ موضوعی با اهداف متعالی فاصله داریم که برای رفع این مشکل در سطح ملی و برای هر استان سند ارتقا وضعیت زنان مبتنی بر اطلس هر استان و نیازهای خاص آن‌ها پیگیری می‌شود که این سند در 30 استان نهایی شده و امروز نیز در استان تهران به عنوان پانزدهمین استان این سند تصویب می‌شود.

ابتکار ضمن مقایسه سند زنان با سایر سندها تصریح کرد: تفاوت این سند در این است که مبتنی بر آمار و اطلاعات به تفکیک جنسیت‌هاست که در این زمینه راهگشا می‌باشد و درخواست می‌شود که همه دستگاه‌ها نیز چنین آماری را لحاظ کنند.

مشکلات اجرایی مانع از تحقق عدالت جنسیتی است

وی ادامه داد: شاخص‌های عدالت جنسیتی در 8 محور و 176 شاخص تخصصی ارائه شده که همه دستگاه‌ها را در برمی‌گیرد و شامل شاخص‌های بهداشتی، آموزشی، مشارکت سیاسی و غیره با هدف‌گذاری‌ها مشخص است  و شناسنامه شاخص‌ها با کمک سازمان آمار تهیه می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به رویکرد فراجنسیتی قانون گفت: با وجود تدابیر قانونی اما متأسفانه در عمل شاهد وجود برخی عقب‌ماندگی‌ها هستیم که با برنامه‌ریزی‌های ویژه باید متناسب با آرمان‌ها حرکت کنیم.

برخورداری بانوان در شهرستان‌های تهران از امکانات ورزشی بسیار اندک است

ابتکار تصریح کرد: در حوزه ورزش علی‌رغم اقدامات شاخص، برخورداری دختران و زنان در شهرستان‌های استان تهران از امکانات ورزشی بسیار اندک است و باید تلاش بیشتری داشت چرا که ورزش با سلامت جسم و روان زنان و مادران آینده ارتباط دارد.

وی ادامه داد: در مدارس تهران به سبب بلندمرتبه ‌سازی، امکان ورزش و تفریح راحت برای دختران وجود ندارند که مناسب‌سازی این امر ضروری است و قطعاً به سواد حرکتی دانش‌آموزان کمک می‌کند.

پارک بانوان در استان تهران پاسخگوی جمعیت آن نیست

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده همچنین با اشاره به اقدامات ویژه فرهنگی برای بانوان افزود: در تهران و برخی شهرستان‌های آن چند پارک بانوان وجود دارد اما پاسخگوی جمعیت بانوان آن نیست.

ابتکار سپس با اشاره به تسهیل در ایجاد اشتغال فارغ‌التحصیلان دختر بیان کرد: دختران فارع‌التحصیل انتظار اشتغال مناسب دارند و دولت اقدامات جدی در پیش گرفته که مهّم‌ترین اقدام در این زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی بوده که بانوان روستایی 40 درصد این تسهیلات در سال 97 را دریافت کرده‌اند.

12 هزار نفر در کشور با مشاغل نوین خانگی آشنا می‌شوند

وی در ادامه با اشاره به دو طرح بزرگ با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و وزارت کشور گفت: در قالب این دو طرح در استان تهران 3 هزار و 700  نفر با مشاغل نوین خانگی آشنا می‌شوند و در سراسر کشور نیز 12 هزار نفر آموزش می‌بینند.

توان‌افزایی سازمان‌های مردمی از رویکردهای‌ مهّم دولت است

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده همچنین با اشاره به اجرای طرح تاب‌آوری اجتماعی در استان تهران تصریح کرد: این امر می‌تواند جامعه را در برابر مخاطرات مقاوم کرده و در مواجهه صحیح با مشکلات راهکار مناسب ارائه دهد که در این راستا تسهیلگرانی تربیت شدند که می‌توانند این کار را ادامه دهند.

ابتکار با بیان اینکه توان‌افزایی سازمان‌های مردمی از رویکردهای‌ مهّم دولت است افزود: استان تهران سرمایه اجتماعی مطلوبی در این زمینه دارد که زنان در این حوزه‌ها بسیار فعال هستند و این دوره‌ها در استان تهران برای سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار شده است.

استان تهران در زمینه مهارت‌های ارتباطی اعضای خانواده بسیار آسیب‌پذیر است

وی ادامه داد: در زمینه خانواده که از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و جهت‌گیری‌های رئیس‌جمهور است طرح گفت‌وگوی ملی خانواده در مرحله نخست در کل کشور و همچنین استان تهران اجرایی شده است چرا که مهم‌ترین آسیب در شرایط فعلی خانواده و مهارت‌های ارتباطی اعضای خانواده است که به دلایل مختلف امکان مفاهمه کاهش یافته است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده عنوان کرد: استان تهران در زمینه مهارت‌های ارتباطی اعضای خانواده بسیار آسیب‌پذیر است و با توجه به اینکه این طرح در مرحله اجرا می‌باشد تقاضا دارم با هم‌افزایی بین دستگاه‌ها بتوان بخشی از آسیب‌های خانواده ایرانی را کاهش داد.

استان تهران رتبه نهم در انتصاب بانوان در پست‌های مدیریتی را دارد

ابتکار در پایان با اشاره به انتصاب 30 درصدی بانوان در پست‌های مدیریتی خاطرنشان کرد: استان تهران رتبه نهم را در انتصاب بانوان در پست‌های مدیریتی با 13.8 درصد دارد  و طبق بخشنامه شورای عالی اداری در سال 96 باید 30 درصد پست‌های مدیریتی تا پایان دولت در اختیار بانوان قرار گیرد که اکنون 61 نفر از بانوان در دولت معاون ‌وزیر و همطراز معاون ‌وزیر هستند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon