معاون رئیس جمهور در شهرکرد: ۳۰ درصد روستاها به شهر تبدیل شده است
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد روستاها به شهر تبدیل شده و این یعنی نتوانستیم از ظرفیت روستاها برای ماندگاری آنها در روستا استفاده کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمد امیدی بعدازظهر امروز در همایش تبیین و کاربست اسناد تدسعه روستایی و اشتغالزایی استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در سالهای اخیر 1.5 میلیارد دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به اشتغالزایی روستایی اختصاص یافت که با اضافه شدن منابع بانکی به 18 هزار میلیارد تومان افزایش مییابد و از این مبلغ تاکنون 13.5 میلیارد تومان ابلاغ شده و حدود 11 هزار میلیارد تومان وصول شده است.
وی با بیان اینکه 245 میلیون دلار از این مبلغ باقیمانده افزود: 90 درصد اعتبارات باید ابلاغ تا به تصویب برسد که هفته گذشته مصوب و 245 میلیون دلار نیز آزاد و برای ارائه به افراد پشت نوبت تسهیلات ارائه شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری بیان کرد: در سند توسعه روستایی، توسعه با اشتغال روستایی پیوند خورده که بسیار مبارک است زیرا تا پیش از این در سه دهه انقلاب به بخش زیرساختها پرداخته شد که منابع رسمی داخلی و خارجی نیز به آن اذعان دارند اما به اشتغال روستایی کمتر توجه شده است.
امید بیان کرد: از 62 هزار آبادی کشور 38 هزار را آبادیهایی که میدانیم بالای 20 خانوار جمعیت دارند که بیش از 95 درصد جمعیت روستایی کشور را تشکیل میدهند و 24 هزار روستای دیگر فقط 5 درصد جمعیت روستایی را به خود اختصاص میدهند که اگر 38 هزار روستا توسعه یابد به 95 درصد جمعیت روستایی خدمت.رسانی انجام دادهایم.
وی تصریح کرد: امروز توسعه زیرساختهای بهداشت، آموزش و راهها در بخش شوسه 100 درصد محقق شده و استان چهارمحال و بختیاری در برخی زیرساختها مانند گازرسانی بالاتر از شاخص عمل کرده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در ابتدای انقلاب و اکنون جمعیت روستایی کشور 21 میلیون نفر است که اول انقلاب 75 درصد و اکنون 26 درصد جمعیت روستایی را تشکیل میدهند و بیانگر این است که نتوانستهایم از ظرفیتهای روستا برای ماندگاری اهالی در روستاها استفاده کنیم و مهاجرت به حاشیه شهرها زیاد بوده است.
امید افزود: 30 درصد از روستاها به شهر تبدیل شده که این آمار درنظر گرفته میشود اما باید از ظرفیت و توانمندی روستاییان برای توسعه بهرهمند شویم.
وی گفت: در توسعه روستاها از منابع محل بازپرداخت تسهیلات و ماندگاری اعتبار برای تکرار روند اختصاص اعتبارات برای تسهیلات استفاده و باید براساس سند آمایش تدوین شده از منابع استفاده شود که همین امر شاخص اختصاص اعتبارات در آینده خواهد بود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به توجه مقام معظم رهبری به توسعه روستاها بیان کرد: میزان 1.5 میلیارد دلار در ابتدا یک میلیارد دلار بود که ایشان نیم میلیارد دلار دیگر از صندوق توسعه ملی به آن اضافه کردند.
امید گفت: 374 روستا در چهارمحال و بختیاری شرایطشان برای انجام کار براساس سند مشخص است و بخش قابل توجهی از تسهیلات نیز به آنها اختصاص می یابد و کارآفرینان، سرمایه گذاران، اهالی و بخش خصوصی نیز باید در توسعه روستایی مشارکت کنند.
وی با اشاره به اختصاص مطلوب اعتبارات به چهارمحال و بختیتری تشریح کرد: استان چهارمحال و بختیاری 400 میلیارد تومان از منابع توسعه روستایی تسهیلات گرفته که تاکنون 300 میلیارد تومان از آن را هزینه کرده و جزو چهار استان پیشرو در اختصاص منابع مالی است.
انتهای پیام/ ع