تحصیل ۱۶۰۰ دانش آموز با نیازهای ویژه در خراسان جنوبی

تحصیل 1600 دانش آموز با نیازهای ویژه در خراسان جنوبی

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی گفت: یک هزار و ۶۰۰ دانش آموز با نیازهای ویژه در خراسان جنوبی داریم که در ۴۰ کلاس خاص خدمات دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مرضیه با اطمینان صبح امروز در مراسم گرامیداشت هفته جهانی معلولان با اشاره به اینکه معلولیت یک پدیده شایع است و همه جوامع را در برمی‌گیرد گفت: 10 درصد جمعیت کشور را معلولان و یک درصد جمعیت کشور را دانش آموزان با نیاز ویژه تشکیل می‌دهند.

وی از تحصیل یک هزار و 600 دانش آموز با شرایط ویژه در استان خبر داد و گفت: این دانش‌آموزان در 40 کلاس خاص خدمات دریافت می‌کنند و  250 دانش آموز نیز به عنوان طرح تشویق فراگیر در مدارس عادی تحصیل می‌کنند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی افزود: سالانه یک هزار و 500 تا دو هزار دانش آموز نیز خدمات توانبخشی و یادگیری دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: فراهم ساختن زیرساخت‌های فیزیکی، مناسب سازی اماکن آموزشی و توسعه خدمات آموزشی و توانبخشی از نیاز‌های جدی این دانش آموزان است.

بااطمینان با بیان اینکه از ابتدای مهر تاکنون 2 آموزشگاه برای دانش آموزان با نیاز‌های ویژه در شهرستان‌های بیرجند و فردوس به بهره‌برداری رسیده است افزود: یک واحد آموزشی برای دانش آموزان درمیانی نیز تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی عنوان کرد: برای ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به 4 مرکز شامل مرکز متوسطه پیش حرفه‌ای ویژه دختران، مرکز متوسطه حرفه‌ای ویژه پسران، مرکز تخصصی پیش دبستانی و آمادگی برای مداخله زودهنگام و بهنگام کودکان با نیاز‌های ویژه و مرکز تخصصی ارائه خدمات درمانی توانبخشی و مشاوره‌ای نیاز است که ساخت این مراکز نیازمند کمک خیران و تلاش و مساعدت مسئولان است.

وی افزود: دانش آموزان با نیاز‌های خاص همچنین به فضا‌ها و امکانات ورزشی ویژه خود نیاز دارند که باید در این زمینه نیز پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

با اطمینان اشاره‌ای به تجهیزات مورد نیاز این دانش آموزان کرد و گفت: در یک سال گذشته تجهیزات آموزشی بین این دانش آموزان توزیع شده اما هنوز در بحث تجهیزات توانبخشی شامل تجهیزات کاردرمانی، گفتاردرمانی و بازی درمانی باید بروز شود که خیران در این عرصه می‌توانند یاریگر ما باشند.

عدم مناسب سازی فضای آموزشی برخی مدارس عادی که دانش آموزان طرح تلفیقی فراگیر در آن تحصیلی می‌کنند از دیگر مشکلات دانش آموزان با نیازهای ویژه است که رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان به آن اشاره کرد و گفت: هم اکنون 3 هزار و 14 دانش آموز دیرآموز در مدارس عادی درس می‌خوانند.

بااطمینان تصریح کرد: خدمات پزشکی، دندان پزشکی، توانبخشی، عمل جراحی، کاشت حلزون، خرید واکر، ویلچر و سرویس رفت و آمد  از جمله خدمات حمایتی ارائه شده رایگان به این دانش آموزان است.

وی یادآور شد: هم اکنون 27 آموزشگاه، 40 کلاس خاص و 13 مرکز مشکلات ویژه یادگیری در خراسان جنوبی، خدمات تخصصی آموزشی، پرورشی و توانبخشی به دانش آموزان و کودکان با نیاز‌های خاص ارائه می‌کنند.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این مراسم گفت: روز جهانی معلولین در واقع بهانه‌ای است برای بازبینی توانمندی‌های ذاتی و نهفته دانش آموزان با نیازهای ویژه  استان است که علیرغم معلولیت و محدودیت‌های جسمی با کمک معلمان و مربیان خود گام‌های بلندی در راستای تولید علم و عرصه‌های مختلف برداشته‌اند.

زمانی افزود: 7 گروه دانش آموزان با نیازهای ویژه از خدمات حمایتی آموزش و پرورش استثنایی استان برخوردار شدند که این خدمات شامل ارائه خدمات درمانی، جراحی، کاشت حلزون، توان بخشی، گفتار درمانی و برخورداری از سرویس رایگان ایاب و ذهاب است.

وی بیان کرد: مناسب سازی مدارس استثنایی در خراسان جنوبی در طی سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته اما کافی نیست.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: رویکرد آموزش‌ و پرورش این است که دانش‌آموزان معلول در کنار دانش‌آموزان عادی و در مدارس آن‌ها درس بخوانند.

در این مراسم از 25 نفر از معلمان مدارس استثنایی و دانش آموزان با نیاز‌های ویژه که در آزمون سراسری، مسابقات ورزشی و علمی در کشور رتبه برتر را کسب کردند و همچنین از سه نیکوکار که به مدارس استثنایی کمک کردند تجلیل شد.

انتهای پیام/254/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon