بیانیه مهم حماس در سالگرد انتفاضه سنگ/ تاخیر در پاسخ هنیه به مقامات مصری

بیانیه مهم حماس در سالگرد انتفاضه سنگ/ تاخیر در پاسخ هنیه به مقامات مصری

جنبش حماس در سی و دومین سالگرد انتفاضه نخست یا انتفاضه سنگ، مقاومت مسلحانه راگزینه استراتژیک برای حمایت از مسئله فلسطین و آزادی آن از اشغال صهیونیست‌ها اعلام کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های فلسطینی، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) امروز یکشنبه همزمان با سی و دومین سالگرد انتفاضه نخست یا انتفاضه سنگ تاکید کرد مقاومت حق مشروعی است که تمام آیین‌های آسمانی و مقررات و قوانین بین  المللی آن را تضمین کرده‌اند به ویژه مبارزه مسلحانه‌ که گزینه استراتژیک برای حمایت از مسئله فلسطین و بازپس‌گیری حقوق ملی فلسطین است و هیچ قدرت متجاوز اشغالگر زورگویی نمی‌تواند فلسطینیان را از این حق مورد تضمین بین المللی محروم کند.

در بیانیه حماس آمده است هشتم دسامبر 1987 میلادی در سی و دو سال پیش، یک مرحله تاریخی و سرنوشت ساز و فصل الهام بخشی از فصول رویارویی با اشغالگران صهیونیست تشکیل داد، این تاریخی است که ملت فلسطین در تمام شهرها و اردوگاه‌ها و روستاهای کرانه باختری، قدس و نوار غزه به پا خاست تا مسئله ملی فلسطین را در مقدمه توجهات در سطح جهان قرار دهد و توهمی را از بین ببرد که اشغالگران صهیونیست تلاش کردند پس از تلاش‌های طولانی برای سیطره و تسلیم کردن ملت فلسطین این توهم را که فلسطینیان در برابر امر واقع شده تسلیم شده و دیگر هیچ حالتی از مخالفت با وجود  اشغالگری وجود ندارد، تبلیغ و  ترویج کنند.

حماس خاطر نشان کرد انتفاضه مبارک سنگ با خیزش و حضور گسترده مردمی و قدرت بالا شروع شد تا به تمام دنیا و قبل از همه به اشغالگران این نکته را مورد  تاکید قرار دهد که ملت فلسطین، در سرزمین خود ریشه دوانده و به هویت ملی خود پایبند است و تسلیم و سازش را نمی‌پذیرد و این مسئله در انتفاضه وحدت ملی و وحدت خون میان تمام گروه‌های ملت فلسطین نمایان شد به طوری که تمام گروه‌ها دوشادوش هم جنگیدند،‌ملت فلسطین تسلیم ناپذیر است و تلخی رویارویی و مقابله را به اشغالگران چشاند.

این جنبش در بیانیه خود آورده است امروز مسئله فلسطین در معرض خطرات حذف قرار دارد و باید تلاش‌ها دوچندان شده و تفنگ‌ها در رویارویی با دشمن واحد و مشترک یعنی اشغالگران اسرائیلی به کار گرفته شود، اشغالگرانی که امروز طرح‌های بیشتری از شهرک سازی در کرانه باختری را اعلام می‌کند و الحاق دشت‌ها و اعمال حاکمیت اسرائیل بر آن و شهرک‌های احداث شده در مرزهای 1967 را اعلام می‌کند، اشغالگرانی که به طور پیاپی به مسجدالاقصی حمله می‌کنند تا واقعیت‌های جدیدی را تحمیل کنند و کثیف‌ترین عملیات تحریف تاریخ را از طریق تلاش‌های یهودی سازی و تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی به پیش ببرند.

حماس در بیانیه خود آورده است : در سی و دومین سالگرد انتفاضه سنگ، مسئله فلسطین همچنین دچار  جراحت‌های عمیق ناشی از توافقات موسوم به صلح شده است، توافقاتی که نه تنها زمین بلکه انسان را هم به اشغالگران داد،ملت فلسطین ما امروز در معرض بزرگترین عملیات باج خواهی در زمینه رزق و روزی و معاش و حرکت و تمام ارکان زندگی‌اش روبرو  است و همه اینها از طریق آنچه به ارتباط و هماهنگی موسوم است، صورت می‌گیرد که افسران ارتش صهیونیستی را به حاکمان واقعی کرانه باختری تبدیل کرده است.

این بیانیه خاطر نشان کرد: واقعیت مسئله فلسطین پیش از انتفاضه 1987 بهتر از آنچه امروز است، نبوده است و خطرات کمتر از آنچه امروز هست، نبوده است، ولی ملت فلسطین که از صخره ناامیدی، انتفاضه را ترسیم کرد، به عامل الهام بخشی برای همه انقلابیون در زمین تبدیل شد، امروز کرانه باختری از زیر پای اشغالگران دست به خیزش زده است و طولی نخواهد کشید که بار دیگر انقلاب کند و انفجار جدیدی رخ دهد، و شاهد ابتکار مردم فلسطین در نوار غزه هم در  رویارویی و به چالش کشیدن دشمن از طریق راهپیمایی‌های بزرگ بازگشت هستیم که همان کاری که انتفاضه سنگ انجام داد، آنها انجام داده و مسئله فلسطین را به جایگاه صحیح خود از طریق ایجاد آگاهی بخشی عربی و اسلامی و توجه بین المللی به مسئله فلسطین بازگرداندند.

جنبش حماس بار دیگر بر حمایت کامل خود از راهپیمایی‌های بازگشت و وفاداری به جمعیت‌های انقلابی تاکید کرده و از جانفشانی‌هایی که صورت گرفت، تمجید کرد.

در این بیانیه آمده است دلایلی که منجر به خیزش و انقلاب مردم فلسطین در سال 1987 میلادی شد، همچنان تا امروز به قوت خود پابرجاست و حتی افزایش یافته است و اشغالگران حتی یک لحظه در سرزمین اشغال شده ما آرامش و ثبات نخواهند داشت.

حماس در بیانیه خود آورده است وحدت ملت فلسطین و پایه‌ریزی طرح ملی در راس اولویت‌های جنبش حماس است و رویارویی با اشغالگران و مقابله با طرح اشغالگری ویرانگرش تنها از طریق همکاری و وحدت کامل همه گروه‌ةا و نیروهای مردمی در سطح سیاسی و نظامی و دیپلماتیک ممکن است.

این جنبش بر موضع مثبت خود در قبال انتخابات و ضرورت متوسل شدن به رای و نظر مردم از طریق برگزاری انتخاباتی تاکید کرد که تمام عوامل و شرایط موفقیت آن فراهم و نتایج آن مورد پذیرش قرار گیرد و اینکه انتخابات به صورت همزمان در کرانه باختری، قدس و نوار غزه برگزار شود.

حماس در پایان بیانیه خود تاکید کرده است با تمام اشکال و شیوه‌های عادی سازی روابط(با رژیم صهیونیستی) در این مرحله حساس و خطرناک از عمر امت اسلام که شامل تمام زمینه‌ها و ابعاد زندگی سیاسی،  اقتصادی، فرهنگی و ورزشی می‌شود، مخالف است که این شیوه‌ها با تمایل و اراده ملت‌ها که مخالف هرگونه رابطه با اشغالگران یا پذیرش وجود آنها در فلسطین است، مغایرت دارد.

تاخیر در پاسخ هنیه به مقامات مصری

منابع آگاه مصری گفتند قاهره شاهد دیدارهای فراگیر با رهبران جنبش حماس برای بررسی پرونده امنیت مشترک و دیوار مرزی میان سیناء و نوار غزه و نیز پرونده آتش بس میان نوار غزه و اشغالگران اسرائیلی بود.

این منابع به پایگاه خبری العربی الجدید گفتند پیشرفت زیادی در رایزنی‌های مربوط به پرونده آتش بس به دست آمد، ولی هنیه پاسخ قاطع و نهایی درباره نکاتی که منابع مصری آن را حل نشده خواندند، نداده است. این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، افزودند هنیه دادن پاسخ نهایی درباره این موارد را به بازگشت مجدد خود به قاهره پس از پایان سفر خارجی‌ و دیدار با رهبران حماس در خارج موکول کرده است.

منابع مصری افزودند روزهای آینده تا بازگشت هنیه از سفر خارجی، مصر از برخی گروه‌های فلسطینی در نوار غزه برای پایان اختلافات مربوط به پرونده آتش بس با اشغالگران دعوت خواهد کرد.

این منابع گفتند هنیه قرار است با شخصیت‌های بین المللی و منطقه ای در تریکه دیدار کند. رئیس دفتر سیاسی حماس پس از آن به مالزی خواهد رفت تا در همایش کوالالامپور که در حاشیه نشست اسلامی در روزهای هجدهم تا بیست و یکم دسامبر جاری برگزار می‌شود، شرکت کند، نشستی که با حضور سران مالزی، ترکیه، پاکستان،اندونزی و قطر برگزار می‌شود.

منابع مصری در جریان سفر اخیر هیئت حماس به قاهره به این جنبش گفته بودند که طرح معامله قرن آمریکا با فرمول و ساختار فعلی‌اش ساقط شده و به آنچه شبیه توافق آتش بس طولانی مدت است، تبدیل شده است.

منابع مصری به العربی الجدید گفتند سرلشکر عباس کامل رئیس سازمان اطلاعات مصر به هنیه و دیگر اعضای هیئت حماس که شنبه به مدت حدود چهار ساعت با آنها دیدار کرده بود، گفته بود مانع سفر خارجی هنیه نخواهد شد. مصر بیش از یک سال و نیم بود که با درخواست هنیه برای سفر خارجی مخالفت کرده بود.

جزئیات سفر اخیر اسماعیل هنیه به قاهره

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) جزئیات سفر اخیر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی این جنبش به پایتخت مصر را فاش کرد و افزود در این سفر دیدارهایی با مسئولان مصری و رهبران جهاد اسلامی صورت گرفت.

اسماعیل هنیه امروز یکشنبه در راس هیئتی از رهبران سیاسی حماس وارد ترکیه شده است، وی ریاست هیئت حماس در مذاکرات گسترده با مسئولان مصری در قاهره را هم برعهده داشت.

در بیانیه مطبوعاتی حماس آمده است هنیه دیدارهایی با مسئولان سازمان اطلاعات مصر و در راس آنها عباس کامل رئیس این سازمان انجام داد، همچنین هیئتی مشترک از رهبران حماس و جهاد اسلامی با رئیس سازمان اطلاعات مصر دیدار کردند.

این بیانیه آورده است مذاکرات و رایزنی‌ها بر چند پرونده بود که دو طرف به آن اهتمام داشتند، به طوری که روابط دوجانبه مستحکم میان ملت‌های فلسطین و مصر و راه‌های توسعه این روابط در زمینه‌های مختلف بررسی شد.

بر اساس این بیانیه، رهبران حماس از مصر به خاطر تسهیلاتی که در گذرگاه رفح ارائه می‌شود و تردد فلسطینیان و فعالیت تجاری از مصر به سمت نوار غزه تشکر کرده و ابراز امیدواری کردند که برخی مسائل که در این زمینه در مذاکرات مطرح شد، با توجه به جایگاه مصر و رابطه تاریخی آن با مردم نوار غزه مورد و رسیدگی قرار گیرد.

این بیانیه آورده است برادران مصری وعده دارند تلاش‌های بیشتری به خاطر ملت ما در غزه انجام دهند.

این بیانیه افزود دو طرف همچنین تحولات سیاسی مربوط به مسئله فلسطین را در سایه تصمیمات پرشتابی بررسی کردند که به اصول ملت فلسطین و امت عربی و اسلامی به ویژه در ارتباط با قدس، آوارگان، شهرک سازی و الحاق اراضی(به مناطق اشغالی) و مسئله اسیران خدشه وارد می‌کند.

بر اساس این بیانیه، رهبران حماس در دیدار با مسئولان مصری تاکیدکردند ملت فلسطین این تصمیمات را به رسمیت نمی‌شناسد و مصمم است از حقوق غیر قابل خدشه خود حمایت کند.

این بیانیه آورده است رهبران حماس در دیدار با مسئولان مصری، تفاهمات و راه‌های فعال سازی آن را بررسی و تاکید کردند ضرورت دارد تا اشغالگران به تمام تعهدات خود برای پایان یافتن رنج مردم در نوارغزه و پایان محاصره ظالمانه عمل کنند و طرح‌های انسانی مربوط به زندگی مردم و آزادی آنها اجرا شود به ویژه با توجه به اینکه گروه‌های مردم ما مسئولیت پذیری بالایی نشان دادند و راهپیمایی‌های بازگشت و شکستن محاصره را مدیریت می‌کنند.

بر اساس این بیانیه، رهبران جنبش حماس درباره پیامدهای تعلل و طفره رفتن اشغالگران در عمل به تعهدات خود هشدار داده‌اند.

در خصوص اوضاع داخلی فلسطینی، حماس در بیانیه خود اعلام کرده است مذاکرات با مقامات مصری بر انتخاباتی متمرکز بود که قرار است برگزار شود و این جنبش تمایل خود را برای ادامه گام برداشتن در مسیر برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاست(تشکیلات خودگردان) تا رسیدن به انتخابات مجلس ملی جدید اعلام کرد.

بیانیه حماس آورده است امتیازهایی که جنبش حماس در این پرونده ارائه کرده بیانگر تمایل و مسئولیت پذیری بالا و تمایل و پافشاری بر ساماندهی صفوف فلسطینی و پایه ریزی نظام سیاسی بر اساس پایه‌های دموکراتیک و شراکت واقعی است.

این بیانیه افزود حماس همچنان منتظر است که تا محمود عباس(ابومازن)‌رئیس تشکیلات خودگردان فرمان ریاستی را برای برگزاری انتخابات و دعوت به برگزاری نشست رهبری برای گفت‌وگو به منظور توافق درباره تدابیر ویژه انتخابات و تضمین آزادی و سالم برگزار شدن آن، صادر کند.

بر اساس این بیانیه، حماس اعلام کرد که از برگزاری نشست رهبران فلسطینی به میزبانی مصر استقبال می‌کند.

بیانیه حماس درباره نشست رهبران این جنبش به ریاست هنیه و جنبش جهاد اسلامی به ریاست زیاد النخاله دبیرکل این جنبش آورده است این دیدار شاهد تثبیت پایه‌های مستحکمی بود که بر روابط دو جنبش و ارکان سه گانه آن شامل عقیده، فلسطین و مقاومت حاکم است.

این بیانیه افزود دو جنبش بر تمایل خود برای هماهنگی در بالاترین سطوح و تفاهم برای محافظت از اصول ملت ما و مقابله با طرح‌های اشغالگران و حمایت از منافع ملی و اداره مقاومت به عنوان حق مشروع برای دفاع از سرزمین و مردم ما و در عین حال بستن راه به روی ارتش دشمن و مهار تجاوزگری‌اش تاکید کردند.

این بیانیه آورده است رهبران دو جنبش به سطح هماهنگی و همکاری و ارتباط با تمام گروه‌های ملت فلسطین و گروه‌های پویا از طریق هیئت ملی راهپیمایی‌های بازگشت و اتاق مشترک گروه‌های مقاومت افتخار کردند.

دو جنبش همچنین نقش مصر و قطر و سازمان ملل در حمایت از تفاهمات و کاهش مشکلات ملت به ویژه کمک برادران در دولت قطر را ارج نهادند و در عین حال تاکید کردند ادامه فعالیت بر اساس تفاهمات از سوی ما بستگی به رفتار دشمن در میدان و توقف تجاوزات به شرکت کنندگان در راهپیمایی‌های بازگشت و اجرای تعهداتش دارد.

گروه‌های ملی خواستار استفاده از عبرت‌های انتفاضه بزرگ برای رویارویی با اشغالگران قدس شدند. کمیته پیگیری گروه‌های ملی و اسلامی در نوار غزه در بیانیه‌ای به مناسبت سالروز انتفاضه نخست فلسطین موسوم به انتفاضه سنگ به قشرهای مختلف مردم فلسطین که شراره نخست انتفاضه بزرگ فلسطین را در هشتم دسامبر سال 1987 میلادی برافروختند، و بر مخالفت خود با اشغالگران تاکید کرده و آزادی و استقلال خود را فریاد زدند، درود فرستادند.

این گروه‌ها خواستار استفاده از عبرت‌های انتفاضه بزرگ در  ادامه مقاومت بر ضد اشغالگری و شهرک سازی و تقویت ایستادگی ملت فلسطین در سرزمین خود و برافراشتن پرچم مبارزه ملی در رویارویی با توطئه‌هایی شدند که علیه ملت فلسطین طراحی می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon