تهران|کانونهای فرهنگی و هنری نسبت به تغییر ذائقه دانشآموزان اقدام کنند
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران با اشاره به نقش کانونهای فرهنگی و تربیتی در تربیت دانشآموزان گفت: کانونهای فرهنگی و هنری باید برای تغییر ذائقه دانشآموزان براساس ارزشهای نظام اسلامی اقدام کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، محمد صیدلو امروز در نخستین جشنواره استانی دستاوردهای کانونهای فرهنگی و هنری که در کانون فرهنگی و تربیتی سمیه شهرستان ری برگزار شد با بیان اینکه سند تحول بنیادین و آنچه برای آموزش و پرورش تعریف شده در بستر تربیت امکانپذیر است اظهار داشت: در صورتی که آموزش تنها انتقال اطلاعاتی از ذهنی به ذهن دیگر باشد و کار معلم، آموزش و پرورش، مدرسه و تعلیم و تربیت تنها انتقال اطلاعات باشد، آموزش و پرورش به مأموریت خود نپرداخته و متناسب با آن برنامه عمل نکرده است.
وی تصریح کرد: آموزش وقتی مؤثر است که از مرحله دانش عبور کرده و به مرحله تغییر نگرش، باورها و در نهایت تغییر رفتار برسد، در واقع اگر کل آموزش با محوریت تربیت و تغییر انجام نگیرد به جایی نمیرسد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران همچنین افزود: در حوزه تعلیم و تربیت و همچنین آموزش و پرورش واقعیتی به نام مدرسه وجود دارد که قرار است شاهد اتفاقات خوبی در آن باشیم، اما مدرسه به تنهایی نمیتواند فضایی برای ساخته شدن انسانی در تراز جمهوری اسلامی و متناسب با تعریف سند تحول بنیادین ایجاد کند.
صیدلو بیان کرد: ساختن انسانی که به مراحلی از حیات طیبه رسیده باشد بدون ایجاد فضای مناسب امکانپذیر نیست و تربیت تنها در مدرسه اتفاق نمیاُفتد بلکه بخش مهّمی از آن در خانواده به وجود میآید و در این راه مدرسه کمکرسان خانواده است.
وی ادامه داد: ساعت حضور دانشآموز در مدرسه محدود است و بخشی از زندگی دانشآموز در خانواده است که در مدیریت آموزش و پرورش نیست اما با این حال امنترین مکان برای دانشآموز هنوز هم مدرسه است.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران با بیان اینکه اگر بار سنگین تربیت با این امکانات محدود بر دوش مدرسه باشد موفق نخواهد شد گفت: در حال حاضر 14 میلیون خانواده اصرار دارند که حتماً فرزندانشان در مدرسه حضور پیدا کنند لذا اگر عملکرد آموزش و پرورش مورد قبول نبود خانوادهها اصراری برای تربیت دانشآموز در مدرسه نداشتند.
صیدلو با اشاره به اوقات فراغت دانشآموزان تأکید کرد: فاصله بین مدرسه و خانه جامعهای است که مدیریت آن در اختیار آموزش و پرورش نیست و فضای خالی تعریف میشود که به آن اوقات فراغت میگوییم که در این فرصت کانون فرهنگی و تربیتی معنا پیدا میکند.
وی افزود: کانونهای فرهنگی و تربیتی به شرط اینکه خوش سلیقه باشند میتوانند به واسطه مربیان با تجربه و دارای درک صحیح نسبت به موقعیت، اتفاقات پیرامون و تغییر ذائقهها را مدیریت کرده و جذابیتی برای حضور داوطلبانه دانشآموزان در کانونهای فرهنگی و هنری ایجاد کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: در واقع کانونهای فرهنگی و هنری باید تلاش کنند تا نوجوانان و جوانان برای حضور در مکانهای فرهنگی ترغیب شده و ذائقه آنها براساس ارزشهای نظام اسلامی تربیت شود و در نهایت ذائقه شکل یافته آنان نیز تغییر کند.
انتهای پیام/220/ش