۷ درصد از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال کهگیلویه و بویراحمد بی سواد‌ هستند

7 درصد از جمعیت 10 تا 49 سال کهگیلویه و بویراحمد بی سواد‌ هستند

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون ۷ درصد از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال این استان سواد ندارند در حالی قبل انقلاب این میزان ۷۰ درصد بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، هادی زارع‌پور ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سرشماری گروه هدف سوادآموزی یعنی افراد 10 تا 49 سال در سال 55 در این استان میزان باسوادی 28.86 درصد بوده که این میزان در سرشماری سال 95 به 92.7 درصد رسید و البته هم اکنون بیش از 93 درصد است.

وی رشد باسوادی در گروه هدف سوادآموزی را 64 درصد اعلام کرد در حالی میانگین کشوری 49 درصد است، افزود: در سرشماری سال 95 جمعیت باسواد مردان 10 تا 49 سال 96.1 درصد و زنان 89.4 درصد بوده که با این شرایط رشد باسوادی مردان در گروه هدف در 40 سال اخیر 55 درصد و زنان 74 درصد رشد داشته است.

زارع‌پور دوره‌های سواداموزی را شامل 3 دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال دانست و ابراز کرد: امسال حجم ابلاغی استان در دوره سوادآموزی 2 هزار و 22 نفر، دوره انتقال یک هزار و 169 نفر و در دوره تحکیم یک هزار و 373 نفر بوده که تاکنون 83.5 درصد تحت پوشش قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: 18 مرکز یادگیری محلی در شهرستان‌ها و مناطق مختلف استان فعالیت دارند که از این تعداد که دو مرکز دولتی، 15 مرکز غیر دولتی و یک مورد مشارکتی مستقر در زندان یاسوج است و در مجموع هم اکنون یک هزار و 910 نفر در این مراکز مشغول تحصیل هستند.

زارع‌پور بیان کرد: مخاطب مراکز یادگیری محلی افراد بی سواد و کم سواد غیر موثر بالای 10 سال بوده که با هدف توانمندسازی و ایجاد فرصت یادگیری مادام العمر برای افراد بی‌سواد و کم سواد راه اندازی شده و در واقع 40 نوع مهارت از جمله مهارت‌های اساسی زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی و شغلی ارائه می‌شود.

وی با تشریح فعالیت‌های انجام شده در حوزه فعالیت‌های مکمل سواد آموزی تصریح کرد: طرح خواندن با خانواده برای یک هزار نفر در دوره سوادآموزی و یک هزار و 169 نفر در دوره انتقال اجرایی می‌شود.

زارع‌پور با اشاره به اجرایی شدن طرح حلقه‌های کتابخوانی برای یک هزار و 373 نفر از سواد آموزان در دوره تحکیم ادامه داد: طرح «آموزش عملی نماز کلید بهشت است» با مشارکت ستاد اقامه نماز در دستور کار بوده که در 3 سال اخیر 4 هزار و 654 نفر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

وی خاطرنشان کرد: امسال 350 نفر توسط 63 آموزش دهنده تحت پوشش طرح توسعه سواد زنان دختران عشایری و 230 نفر دیگر نیز تحت پوشش طرح آموزش مهارت‌ رایانه قرار گرفتند.

انتهای پیام/541/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon