کمترین سرمایه‌گذاری صنعتی در ایلام صورت گرفته است؛ مسئولان همچنان بی‌توجه

کمترین سرمایه گذاری صنعتی در ایلام صورت گرفته است؛ مسئولان همچنان بی‌توجه

به‌اعتقاد کارشناسان رفع بیکاری با سرمایه‌گذاری صنعتی ممکن است که ایلام در این سرمایه‌گذاری رتبه آخر کشور را به خود اختصاص داده و حل مسئله بیکاری به هیچ شکلی جز سرمایه‌گذاری صنعتی ممکن نیست؛ اما این مهم مورد غفلت مسئولان استانی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ داده‌های اعلام‌شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که بیشترین سرمایه‌گذاری در صنایع استان‌های «تهران، بوشهر، آذربایجان شرقی، اصفهان و کرمان» صورت گرفته است و استان‌های «کهگیلویه و به بویراحمد، ایلام، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و همدان» در رده استان‌هایی قرار گرفته‌اند که کمترین سرمایه‌گذاری صنعتی در آن‌ها صورت گرفته است.

 بر اساس داده‌های اعلام‌شده سرمایه محقق‌شده در استان تهران حدود 49 هزار میلیارد ریال بوده و استان بوشهر نیز به‌دلیل واحد پتروشیمی پردیس در این مدت توانست عنوان دومین استان موفق در اخذ سرمایه را به خود اختصاص دهد، سرمایه محقق‌شده در این استان حدود 19 هزار میلیارد ریال بوده است. استان آذربایجان شرقی نیز به‌عنوان سومین استان موفق در جذب سرمایه در این مدت توانست بیش از 14 هزار میلیارد ریال سرمایه را برای طرح‌های صنعتی به خود اختصاص دهد.

 اما استان اصفهان نیز به‌عنوان یکی دیگر از استان‌های پیشرو در جذب سرمایه در مدت‌زمان موردبررسی موفق به جذب نزدیک به 14 هزار میلیارد ریال سرمایه در بخش صنعت شده است.

سرمایه صرف‌شده برای استان کرمان نیز حدود 11 هزار میلیارد ریال بوده که به‌واسطه آن این استان نیز توانسته در رده استان موفق در جذب سرمایه صنعتی قرار گیرد.

اما در خصوص استان‌هایی که کمترین سرمایه را جذب کرده‌اند نیز استان «کهگیلویه و بویراحمد» قرار دارد که مجموع سرمایه محقق‌شده برای این استان بیش از 410 میلیارد ریال بوده است. برای استان ایلام نیز درمجموع حدود 465 میلیارد ریال سرمایه محقق‌شده، ثبت شده است. برای استان خراسان جنوبینیز 810.5 میلیارد ریال در بخش صنعت سرمایه‌گذاری شده است که این استان را در رده سوم استان‌هایی که کمترین سرمایه صنعتی را به خود اختصاص داده، قرار داده است؛ اما بر اساس داده‌های اعلام‌شده سرمایه محقق‌شده برای استان سیستان و بلوچستان نیز بیش از 884 میلیارد ریال است و برای استان همدان نیز سرمایه بیش از 922 میلیارد ریالی ثبت شده است؛ اما سهم مناطق ویژه و آزاد نیز از سرمایه محقق‌شده در بخش صنعت در مدت‌زمان موردبررسی بیش از 20 هزار میلیارد ریال بوده است.

کدام صنایع سرمایه‌بر هستند؟
کدام صنایع سرمایه‌بر هستند و بیشترین میزان سرمایه‌گذاری محقق‌شده را به خود اختصاص داده‌اند؟ از سوی دیگر کدام صنایع با کمترین سرمایه به سرانجام رسیده‌اند؟ داده‌های اعلام‌شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که میان 30 رشته فعالیت صنعتی ارزیابی‌شده صنایع «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها»،‌ «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «محصولات از لاستیک و پلاستیک»، «ساخت فلزات اساسی» و «سایر محصولات کانی غیرفلزی» میان 5 صنایع سرمایه‌بر در اول فصل پاییز قرار دارند.
صنایعی که بیشترین سرمایه صرف‌شده در مدت‌زمان موردبررسی به آن‌ها اختصاص یافته که در این خصوص می‌توان به این نکته اشاره کرده که تنها «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها» در این دوره 26.9درصد از سرمایه‌گذاری کل کشور را به خود اختصاص داده است، از سوی دیگر، داده‌های اعلام‌شده بیانگر آن است که متوسط سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی یک واحد تولیدی در این گروه برابر با 122.9 میلیارد ریال بوده است.

آمارهای اعلام‌شده نشان‌دهنده آن است که در ابتدای پاییز پروانه‌های بهره‌‌برداری (ایجادی و توسعه‌ای) صادره برابر با 3 هزار و 492 فقره بوده که از این تعداد سهم پروانه‌‌های بهره‌‌برداری ایجادی (شامل پروانه‌‌های بهره‌برداری صادره برای راه‌اندازی واحدهای جدید صنعتی می‌شود) برابر با هزار و 805 فقره و سهم پروانه‌های بهره‌برداری توسعه‌ای (شامل پروانه‌های بهره‌برداری صادره برای توسعه واحدهای فعال می‌شود) نیز برابر با هزار و 687 فقره بوده است. سرمایه محقق‌شده براى پروانه‌‌هاى بهره‌‌بردارى نیز بیش از 227 هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افتى بیش از 37درصدى داشته است؛ اما صنایعی که سرمایه‌بری کمتری داشتند به رشته فعالیت‌های «فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و سایر فعالیت‌های مشابه»، «استخراج زغال‌سنگ و لینیت...»، «رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباط»، «پوشاک و عمل آوردن پوست خز» و «دباغی،‌ چرم، کیف، چمدان و کفش» اختصاص داشته‌اند.

معرفی اولین‌ها
داده‌های اعلام‌شده نشان‌دهنده آن است که میان 30 رشته فعالیت منتخب ارزیابی‌شده گروه «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها» توانست عنوان سرمایه برترین رشته را به خود اختصاص دهد. بر اساس آمار اعلام‌شده سرمایه موردنیاز برای این گروه در مدت‌زمان موردبررسی بیش از 61 هزار میلیارد ریال بوده که با بررسی آمار سرمایه‌گذاری می‌توان گفت سرمایه صرف‌شده برای این گروه حدوداً دو برابر «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» که در رده دوم صنایع سرمایه‌بر قرار دارد بوده است، آمار اعلام‌شده نشان‌دهنده آن است که برای این گروه در مدت‌زمان موردبررسی بیش از 35 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

در رده سوم صنایع سرمایه‌بر نیز «محصولات از لاستیک و پلاستیک» قرار دارند که در دوره زمانی موردبررسی سرمایه‌ای حدود 17 هزار میلیارد ریالی صرف شده است. گروه «ساخت فلزات اساسی» به‌عنوان چهارمین گروه سرمایه‌بر نیز در این مدت سرمایه بیش از 15 هزار میلیارد ریالی را به خود اختصاص داده و به این طریق توانسته میان صنایع با سرمایه بالا قرار گیرد؛ اما پنجمین رشته سرمایه‌بر نیز به گروه «سایر محصولات کانی غیرفلزی» اختصاص داشته که برای این گروه نیز سرمایه 15 هزار میلیارد ریالی صرف شده است.

معرفی آخرین‌ها
داده‌های اعلام‌شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین بیانگر آن است که در مدت‌زمان موردبررسی گروه «فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و سایر فعالیت‌های مشابه» کمترین سرمایه صرف‌شده را به خود اختصاص داده است؛ بر اساس آمار اعلام‌شده مجموع سرمایه صرف‌شده برای این گروه در مدت‌زمان موردبررسی 4.7 میلیارد ریال بوده که برای راه‌اندازی دو واحد «فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و سایر فعالیت‌های مشابه» صرف شده است.

گروه «استخراج زغال‌سنگ و لینیت...» دومین گروهی است که در این مدت با صرف حدود 106 میلیارد ریال سرمایه توانست میان صنایع کم‌سرمایه‌بر قرار گیرد؛ اما سومین رشته فعالیت صنعتی در مدت‌زمان موردبررسی به گروه «رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی» اختصاص داشته که برای راه‌اندازی 28 واحد تولیدی سرمایه بیش از 336 میلیارد ریال صرف شده است. چهارمین گروه نیز به «پوشاک و عمل آوردن پوست خز» اختصاص داشته که برای راه‌اندازی 37 واحد تولیدی در این گروه سرمایه بیش از 447 میلیارد ریالی صرف شده است. گروه «دباغی،‌ چرم، کیف، چمدان، کفش» نیز در این مدت توانست عنوان پنجمین رشته فعالیت در این بخش را به خود اختصاص دهد که سرمایه صرف‌شده برای این گروه بیش از 552 میلیارد ریال بوده است.

اعلام این داده‌ها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان از آن دارد که استان ایلام با صدرنشینی تورم در کشور به صدرنشینی در سرمایه‌گذاری در صنایع استان‌ها نیز نائل شده است.

استانی که بهره‌مندی از ذخایر نفت، گاز و پتروشیمی و مواد معدنی دارای بیشترین ذخایر در کشور است اما در جذب سرمایه‌گذاری صنعتی رده آخر را به خود اختصاص داده است و با دارا بودن بیشترین تورم کشور و احراز نخست مقام در کشور، رتبه نخست کمترین سرمایه‌گذاری در صنعت، مسئولان آن مدعی آن هستند که در فائق آمدن به معضل بیکاری به نرخ رشد 4درصدی رسیده‌اند.

این درحالی است که به‌اعتقاد کارشناسان مسائل اقتصادی رفع بیکاری با سرمایه‌گذاری صنعتی ممکن است که در استان ایلام این سرمایه‌گذاری رتبه آخر کشور را دارا است و موضوع بیکاری جوانان تحصیل‌کرده و جویای کار است و حل این مسئله به هیچ شکلی جز سرمایه‌گذاری صنعتی ممکن نیست که ایلام بر اساس داده‌های رسمی وزارت سمت از این سرمایه‌گذاری محروم است.

بازی با آمار روی‌آورده و انکار آمارهای رسمی سازمان برنامه‌وبودجه کشور

مدیران استانی ایلام به بازی با آمار روی‌آورده و انکار آمارهای رسمی سازمان برنامه‌وبودجه کشور که آمار بیکاری ایلام را 35 درصد اعلام کرده است روی آورده‌اند و ملاک آماری بیکاری در استان ایلام را آنچه خود اعلام می‌کنند درست می‌دانند و جالب‌توجه آنکه قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام خود نیز در نشست‌های خبری اعلام می‌کند: مبنای آمار مرکز آمار ایران است ولی در خصوص آمار بیکاری خود نیز نقد دارم.

از طرفی در واکنش به اعلام نرخ بیکاری 35درصدی توسط سازمان برنامه‌وبودجه اطلاعیه صادر می‌کند و آن را غیرقابل‌قبول می‌داند اما در مقابل صدرنشینی تورم استان در کشور، اعلام عدم سرمایه‌گذاری صنعتی سکوت مطلق پیشه کرده است و حتی یک مورد به دلایل تورم در ایلام اشاره نکرده است.

داده‌های آماری تورم، بیکاری و رتبه نخست عدم سرمایه‌گذاری صنعتی در استان ایلام زنگ خطری است برای مسئولان

داده‌های آماری تورم، بیکاری و رتبه نخست عدم سرمایه‌گذاری صنعتی در استان ایلام زنگ خطری است برای مسئولان استان ایلام که به‌جای انکار و سکوت درصدد چاره‌جویی برای آن برآیند.

چراکه وجود نیروی انسانی دانش‌آموخته و ارزان‌قیمت، وجود مواد معدنی کانی‌های صنعتی غیرفلزی، ذخایر عظیم نفت و گاز، زمین‌های مستعد کشاورزی، برخورداری از فرصت مناسب ترانزیتی و تجاری به‌لحاظ هم‌جواری با کشور عراق و ده‌ها مؤلفه دیگر نیازمند تدبیر مدیرانی برنامه‌ریز و پیگیر است تا مدیرانی حراف و بی‌عمل.

انتهای پیام/891/ز+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon