پژویان: مجلس دانش تدوین طرح جدید بانکداری را ندارد/ طرح بانکداری باید جلوی فساد را بگیرد

پژویان: مجلس دانش تدوین طرح جدید بانکداری را ندارد/ طرح بانکداری باید جلوی فساد را بگیرد

یک کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه مجلس دانش کافی برای تدوین طرح بانکداری را ندارد، گفت: باید قوانین به گونه ای طراحی شود که منعی برای ادامه فساد در نظام بانکی باشد.

جمشید پژویان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص طرح بانکداری که در مجلس به تصویب رسیده است، اظهار داشت: تجربه سال‌های گذشته نشان می دهد که مجلس دارای تخصص لازم برای طراحی و تدوین طرح های علمی و تخصصی نیست و باید کارشناسان متخصص و افرادی که دارای سواد تخصصی در اقتصاد خرد هستند، این طرح ها را طراحی کنند.

وی با تأکید بر استفاده از الگوهای موفق بانکداری در کشورهای دیگر در نظام بانکی، گفت: خیلی نیاز به ابداع و اختراع نیست و می توان از روش هایی استفاده کرد که در بسیاری از کشورها استفاده شده و نتیجه هم داده است.

این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به افزایش فساد در نظام بانکی، افزود: فساد در تمام بخش ها وجود دارد اما در نظام بانکی بیشتر است و باید طرح بانکداری به گونه ای باشد که مانع از تشدید فساد بانکی شود.

پژویان با بیان اینکه سیستم بانکی در اقتصاد کشور نقش خون‌رسان را برعهده دارد، عنوان کرد: بانک‌ها باید شفاف و درست وظایف خود را انجام دهند تا خدشه ای در مهمترین وظیفه‌شان که امانت داری سپرده های مردم است، وارد نشود.

وی ضمن اشاره به اینکه باید سیاست های پولی و بانکی به بهبود وضعیت نظام بانکی ختم شود، گفت: بانک‌ها باید طوری از منابع خود استفاده و نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کنند که در نهایت رشد اقتصادی داشته باشیم ولی الان اینطور نیست.

این کارشناس اقتصادی ضمن تأکید بر ضرورت ارزیابی دقیق پروژه های سرمایه گذاری، تصریح کرد: الان بانک ها به جای اعتبار سنجی دقیق فقط روی وثایق تکیه می کنند که این غلط است؛ پرداخت تسهیلات با تکیه بر وثایق تسهیلات گیرندگان ایرادهای بسیاری دارد که مهمترین آن خطاهای متعدد در ارزیابی وثایق است چراکه در بسیاری از پرونده ها، ارزش وثایق بسیار کمتر از تسهیلات دریافتی است.

پژویان ادامه داد: یکی از مشکلات بزرگ نظام بانکی وثایق است؛ بسیاری از وام هایی که در بانک ها پرداخت شده، برنگشته است و بانک هم دست خالی است و جز وثایق نامعتبر چیزی ندارد.

وی پیشنهاد کرد که مانند کشورهای دیگر، از شرکت های بیمه در پرداخت تسهیلات به پروژه های سرمایه گذاری کمک گرفته شود و ادامه داد: در این حالت شرکت بیمه، در صورت عدم پرداخت  تسهیلات از سوی مشتری، مسئولیت بازپرداخت وام را برعهده دارد. بعبارتی تسهیلات پرداختی بانک‌ها بیمه می شود.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه