کارآفرینان خراسان رضوی | کارآفرین گنابادی: با ۱۵ میلیون تومان کارم را شروع کردم
واقعیت این است که کارآفرینی را میتوان حتی با دست خالی اما با برنامهریزی دقیق شروع کرد؛ کاری که امروز جوان خوشذوق و بابرنامه گنابادی انجام داده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، «حمایت از کارآفرین» همیشه از نکات کلیدی بوده که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتهاند و بارها در دیدار با اعضای دولت و یا قشرهای دیگر بر تسهیل مسیر کارآفرینان توجه داشته و دارند.
بیکاری از معضلات امروزی جامعه ما است و کمتر خانهای را میتوان پیدا کرد که درگیر این موضوع نباشد؛ اما خود فرد نیز نقش بسزایی در کارآفرینی و کمک به جامعه میتواند داشته باشد و همیشه نباید استخدام شد یا سرمایه میلیاردی داشت.
محسن زیبا یکی از همین جوانان گنابادی است که میتوانست استخدام شود. اما با این نگاه که بتواند برای خودش و چند جوان دیگر شغلی ایجاد کند وارد کار در حوزه پنجرههای دوجداره شد.
شاید همه فکر کنند برای شروع این کار باید حداقل چند صد میلیون سرمایه داشت، اما محسن زیبا کارش را با سرمایه 50 هزار تومانی و یک وام 15 میلیون تومانی از صندوق کارآفرینی امید آغاز کرد.
این کار آفرین گناباد در زمینه شروع به کارش به عنوان یک جوان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد میگوید: سال 88 از سربازی برگشتم و مانند همه جوانان دیگر به دنبال کار بودم و در چندین آزمون استخدامی شرکت کردم و در مترو قبول شدم اما با خودم گفتم میتوانم با کمی همت و پشتکار جدای ایجاد کار برای خودم، لقمه نانی در سفره دیگران هم بگذارم.
زیبا ادامه میدهد: برای دریافت تسهیلات تا مجلس هم رفتم؛ حتی از نماینده وقت مردم گناباد نامهای جهت دریافت 100 میلیون تسهیلات گرفتم که استانداری آن را قبول نکرد اما ناامید نشدم و با همان سرمایه اندک استارت کارم را زدم.
وی خاطرنشان میکند: آغاز بکار من با پروژه مسکن مهر همزمان شد که با برنامهریزی توانستم در این حوزه ورود پیدا کنم و برای آنها پنجره تولید داشته باشم، اما نخستین کار من هزینه آن 11 میلیون تومان بود.
این کارآفرین گنابادی با همان پشتکاری که در روز اول داشته از روزهای شروع به کار میگوید، جایی که 15 میلیون تومان را دستگاه خرید و سولهای اجاره کرد و در 6 ماه اول مشتری نداشت اما به کاری که میخواست ایمان داشت و ایستادگی کرد؛ بعد از این مدت رونق کار او شروع میشود و امروز یک کارآفرین موفق است.
زیبا امروز خودش در کارگاه همانند تمامی نیروها کار میکند در صورتی که میتوانست در دفتر کار باشد و نیروها کار کنند؛ اعتقاد دارد باید هم پای کارگر کار کند تا بدانند آنها چه مشکلاتی دارند و از سویی کیفیت کارش را بالا ببرد.
کارآفرین گنابادی توانسته امروز 25 نفر را به صورت مستفیم و حدود 40 نفر را به صورت غیرمستقیم درگیر کار کند اما در زمینه نیروی کار میگوید: مشکل اصلی در حوزه بیکاری در کشور نگرش اشتباه جوانان به کار است؛ کار هست ولی متاسفانه جوان ما به دنبال کاری است که اذیت نشود و حقوق بالا هم دریافت کند.
وی ادامه میدهد: نیروی کاری باید قدم قدم جلو برود تا به موفقیت برسد و هیچ ثروتی بدست نمیآید مگر با رنج و زحمت کشیدن و اگر امروز کار فرهنگی صورت بگیرد که نگرش جوان ما به کار عوض شود بخش زیادی از مشکلات بیکاری کشور حل خواهد شد.
این کارآفرین بیان میکند: دوست دارم کارم را گسترش بدهم اما ترس از نبود نیروی کار مناسب و از سویی مبلغ بالای حق بیمه من را از این کار باز میدارد؛ به عنوان مثال نیروی در این جا کار میکند و به هر دلیلی از مجموعه میرود؛ این شخص در اداره کار به جایی این که دو طرف در نظر گرفته شوند آموزش میبیند به چه شکلی بیمه بیکاری دریافت کند که این درست نیست.
زیبا دریافت مجوزها را یکی دیگر از مشکلات پیش پای کارآفرین میداند و بیان میکند: کارآفرین سرمایه خود را به میدان آورده است پس دستگاههای دیگر باید حمایت خود را از او به میدان بیاورند اما متاسفانه برخی بوروکراسیهای اداری کار را برای کارآفرین سخت میکنند تاجایی که استارت کار را نزده پشیمان میشود.
وی با اشاره به افزابش تورم و کمبود سرمایه درگردش میگوید: کارآفرین هیچ وقت چیزی به صورت رایگان و بلاعوض نخواسته و روی پای خودش بلند میشود اما وقتی تورم به این شکل تغییر میکند پرداخت تسهیلات مناسب جهت سرمایه در گردش باید سریع در دستور کار باشد تا کارآفرین عقب نماند.ورود به بازارهای کشورهای دیگر یکی از بهترین حمایتها از کارآفرین است اما این ورود زمینه آن را چه کسی فراهم کند؟ اگر تصمیم گیرندگان کمی قوانین را به سمتی ببرند که من تولید کنند بتوانم در کشورهای دیگر محصولم را بفروشم در قبال آن شغل و ارزآوری خواهم داشت.
وی در توصیه به جوانان میگوید: از کار نترسید و فقط در کاری که میخواهید انجام دهید پشتکار و استمرار داشته باشید و اگر رقابت سالمی را ایجاد کنید به موفقیت میرسید.
کارآفرین گنابادی امروز توانسته با جوانان همکارش از مرزهای استان خراسان رضوی خارج شود و در استانهای دیگر محصولش را به فروش برساند و اگر توجه ویژه ای به این قشر شود خواهند توانست میزان اشتغال بیشتری داشته باشند.
گفتوگو از یاسرسالاری گناباد
انتهای پیام/281/ز