در جلسه امروز شورای شهر تبریز چه گذشت؟

در جلسه امروز شورای شهر تبریز چه گذشت؟

صدو پنجاه و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، ایرج شهین باهر ظهر امروز در صد و پنجاه و ششمین جلسه علنی شورای شهر تبریز با ارائه گزارش عملکرد پروژه‌های عمرانی شهرداری تبریز،اظهار داشت: طی دو سال گذشته ما حدود 900 پرونده مسئله دار عمرانی داشتیم که با صرف زمان زیاد مشکل حدود 800 پرونده حل شده و بقیه پرونده‌ها را نیز در حال پیگیری هستیم تا از طریق مراجع قضایی حل شود.

شهردار تبریز افزود: اصلی‌ترین پروژه سال 98، پروژه مترو تبریز است که به تنهایی بیش از یک‌هزارمیلیاردتومان برای آن هزینه شده است که  به اندازه دو و نیم برابر کل بودجه عمرانی استان است.

وی ادامه داد: در موضوع فضای سبز که بحث توسعه آن مطرح است، اگر شورای محترم مجوز لازم را صادر کند، برای تعدادی از مجتمع‌ها که جمعیت آنها رنج خاصی دارند، کاشت فضای سبز انجام می‌دهیم. در این خصوص البته مشارکت مردمی را بایدافزایش بدهیم تا خود مردم درخت بکارند. همه شهروندان وظیفه دارند به موضوع فضای سبز ورود کنند و تا زمانی که اینگونه نباشد و فقط به کارگران فضای سبز اتکا کنیم، مشکل فضای سبز حل نخواهد شد.

شهین باهر پارک بزرگ تبریز را بزرگترین پروژه شهرداری تبریز در تمام سال‌های اخیر دانست و گفت: پس از حدود 50 سال تکلیف پارک بزرگ مشخص شد و طی آن قراردادی منعقد شد که در سال 99 احداث شود.

وی به افزایش کیفیت و توزیع آسفالت خیابان‌ها و معابر تبریز در سال 98 اشاره کرد و افزود: کیفیت و وضعیت آسفالت تبریز به گونه‌ای بود که بر خلاف تمامی شهرها که هر سال معمولاً 15 درصد تخریب آسفالت ایجاد می‌شود، این تخریب بالای 40 درصد بود که به این موضوع نیز توجه جدی شد. ما کارخانه تمام اتوماتیک آسفالت را احداث کردیم که آسفالت با کیفیتی را تولید و پخش کنیم.

شهین باهر اظهار کرد: بحث هدایت آب‌های سطحی معمولاً در مواقع بارش و جاری شدن سیل به یاد می افتد شهرداری با ایجاد کانال‌ها و مسیل‌ها، این موضوع را جمع بندی و ساماندهی کرده  که حتی در بارش‌های عید نوروز هم خوشبختانه شاهد وقوع سیلاب در تبریز نبودیم.

وی توانمندسازی بافت حاشیه نشین را از دیگر اقدامات سال 98 شهرداری تبریز دانست و گفت: برای اولین بار کوچه‌های شیب دار مناطق حاشیه نشین که قابل دسترسی نبود، بیش از پنج کیلومتر پله گذاری شد و از طرف دیگر به دنبال توانمندسازی و ایجاد پارک در این مناطق هستیم.

شهردار تبریز یادآور شد: در مجموع در پروژه‌های عمرانی سال 98 حدود 70 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی ، 50 تا 60 درصد پیشرفت اعتباری و 30 درصد افزایش کار عمرانی نسبت به سال گذشته داشتیم.

وی افزود: البته در کنار این موارد، در جهت حذف فضای ایجاد فساد موضوع ترک تشریفات را کنار گذاشته و با لحاظ کردن این مورد پروژه‌ها را ادامه می‌دهیم. 40 درصد مناقصه‌های شهرداری به دلیل وضعیت اقتصادی  و اوضاع  قیمت بالای مصالح و دستمزد،  پیمانکاران علاقه مند به کار نبوده و نیستند. ترک تشریفات یک چالش برای شهرداری است و اکنون از وضعیت مطلوب سیستم عمرانی برخوردار نیستیم چون فضای اقتصادی کشور باعث شده تا پیمانکاران پای کار نیایند.

شهردار تبریز با اشاره به برنامه‌های سال آینده، عنوان کرد: برای سال 99 فضای سبز را به شکل جدی پیگیر هستیم و تلاش می‌کنیم خط 1 مترو را تا پایان سال به آخرین ایستگاه برسانیم. کارهای خط 2 را نیز به شکل جدی پیگیر هستیم تا فاز 1 خط 2 را تا پایان شورای پنجم از محله قراملک به بازار متصل کنیم که این اتفاق کمک زیادی به حمل و نقل عمومی خواهد کرد.

وی ادامه داد: موضوع آسفالت را هم در سال آینده ادامه می‌دهیم. هدایت آب‌های سطحی و توانمندسازی بافت‌های حاشیه نشینی نیز از دیگر برنامه‌های سال 99 شهرداری تبریز است. در خصوص رفع حاشیه نشینی، هنوز از وزارت راه و شهرسازی زمینی دریافت نکرده‌ایم و با این حال برای سال 99 پیش بینی کرده‌ایم که در این مناطق ساخت و ساز انجام دهیم.

 شهین باهر به لزوم برطرف سازی مشکلات محله‌ای تاکید کرد و گفت: از اعضای محترم شورا می‌خواهیم با همراهی خود ما را یاری کنند تا در محورهای اصلی پروژه‌های عمرانی و تعدادی از پروژه‌های ترافیکی با ایجاد چند تقاطع غیرهمسطح معضلات سطح شهر به‌خصوص مشکلات محله‌ای را حل کنیم.

وی افزود: پروژه‌های ویترینی مشکلات شهروندان را چندان حل نمی‌کند و باید مسائل و مشکلات محله‌ای و پیاده رو سازی و آسفالت را برطرف کنیم تا رضایت شهروندان را به دست آوریم.

محمد باقر بهشتی  نیز در این جلسه اظهار داشت: خوشبختانه احکام برنامه پنج ساله در 10 دی ماه به تصویب رسید و پیشنهاد می‌کنم 10 دی ماه در تقویم شهرداری به عنوان روز تدوین برنامه پنجم نام گذاری شود.

وی اضافه کرد: 112سال است که شهرداری تأسیس شده و این برنامه برای نخستین بار در طول تاریخ شهرداری نوشته شده است.

عضو شورای شهر تبریز افزود: شیوه تهیه برنامه در تبریز متفاوت‌تر از دیگر شهرها است و ما در این برنامه شیوه جدیدی برای برنامه ریزی اتخاذ کرده‌ایم.

بهشتی گفت: سعی شده در این برنامه از نیروهای شهرداری و ایده‌های آنها استفاده شود.

عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه این برنامه با کم‌ترین هزینه تهیه شده است، تصریح کرد: برنامه پنجم شورا در 144ماده تدوین شد و با تصویب اعضای شورا این برنامه به 155ماده تبدیل شده و 10تصویب نامه دارد.

انتهای پیام/115/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon