اندیشکده| برخلاف ادعای ترامپ، آمریکا هنوز به نفت خاورمیانه محتاج است

اندیشکده| برخلاف ادعای ترامپ، آمریکا هنوز به نفت خاورمیانه محتاج است

یک اقتصاددان برجسته در زمینه انرژی در مقاله‌ای به دلایل مختلفی پرداخته که نشان می‌دهد آمریکا برخلاف ادعای دونالد ترامپ، همچنان به نفت خاورمیانه نیازمند است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نیکلاس لوریس، معاون مدیر موسسه مطالعات اقتصادی «توماس ای. رو» که از موسسات وابسته به اندیشکده آمریکایی «هریتیج» است، در مقاله‌‌ای که در وبسایت این اندیشکده منتشر شد، نوشت: ریچارد نیکسون، رئیس جمهوری اسبق آمریکا در سال 1974 عنوان کرد که اواخر این دهه (هفتاد میلادی) و در سال 1980 ایالات متحده آمریکا برای انرژی مورد نیاز خود متکی به هیچ کشوری نخواهد بود.

به همین ترتیب وقتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی نیز به تازگی گفت "ما مستقل هستیم و نیازی به نفت خاورمیانه نداریم" این سوال مطرح است که آیا او می‌تواند به آنچه که هشتمین رئیس جمهوری قبل از وی قول داده بود، جامه عمل بپوشاند؟

لوریس در ادامه در پاسخ به این سوالات مطرحه، نوشت: نه دقیقاً، بله ما کمتر از آن چه که پیشتر عادت داشتیم از نفت خاورمیانه مستقل شده‌ایم اما هنوز کاملا مستقل نشده‌ایم و در واقع نمی‌توانیم که مستقل شویم.

این اقتصاددان درباره دلایل خود برای این امر تصریح کرد: اول از همه این که نفت یک کالایی است که مورد تجارت جهانی است. صرفنظر از این که آمریکا یک وارد کننده عمده است یا خیر، ما نمی‌توانیم بطور کامل آمریکایی‌ها را از نوسانات قیمت دور نگه داریم ... و مانع از تأثیرگذاری مشکلات عرضه که در دیگر نقاط جهان وجود دارد بر قیمت داخل آمریکا شویم.

اندکی بالارفتن قیمت نفت خام منجر به افزایش نیمی از قیمت هر گالن بنزین می‌شود. عوامل متعددی در سراسر دنیا بر عرضه و تقاضای نفت تأثیر دارند و این عوامل بر قیمتی که آمریکایی‌ها باید در پمپ‌ بنزین‌های خود بپردازند، تأثیر می‌گذارد.

خاورمیانه‌ای که عمده ترین عرضه‌کننده نفت آن عربستان سعودی است هنوز نقش مهمی ایفاء می‌کند. یک سوم از نفت دنیا هر روز از تنگه هرمز عبور می‌کند و هرگونه وقفه عمده در تأمین نفت می‌تواند رنج و مشقتی زیاد بر اقتصاد این کشور و مصرف‌کنندگان آن به همراه آورد.

بخاطر درهم تنیدگی بازار نفت، آمریکا در سال 2018 همچنان حدود 9.9 میلیون بشکه نفت از 90 کشور دنیا وارد می‌کرده است. البته این به خودی خود بد نیست و آمریکایی‌ها از قیمت‌های پایین‌تر سوخت بهره مند شده‌اند و بخاطر بازار نفت جهانی کارآمد، ‌از فعالیت اقتصادی قوی‌تری برخوردار می‌شوند.

در ادامه این گزارش با اشاره به تنوع در کیفیت نفت خام کشورها آمده است که جریان مداوم نفت در بازار جهانی و سازگاری نوع نفت و روند پالایشی به نفع همه خواهد بود.

این گزارش به افزایش تولید نفت آمریکا به 12.5 میلیون بشکه در روز بخاطر اقبال سرمایه‌گذاری در این بخش پرداخته و می‌افزاید: آمریکا اکنون بزرگترین تولید کننده نفت است و تولید داخلی بیشتر و محصولات پالایشی و ورود آن به بازار مانع از شوک قیمتی می‌شود.

 

در ادامه این مطلب به تأثیر مسائل ایران و همچنین برخی از تحولات منطقه از جمله حمله به تأسیسات آرامکو می‌پردازد که منجر به قطع تولید روزانه 5.7 میلیون بشکه نفت عربستان شد. این گزارش همچنین این وقایع را در کنار مسائلی که پیشتر پیش آمده بود یعنی حمله به نفتکش‌های عربستانی در امارات در کنار تحریم‌های نفتی ایران و مشکلات اقتصادی ونزوئلا و وقوع طوفان موسمی در آمریکا قرار می‌دهد که باعث کاهش تامین نفت دنیا شدند.

این کارشناس می‌افزاید: با این حال با این اتفاقات شاهد افزایش بلندمدت قیمت نفت نبودیم اما وضعیت همواره به این صورت نبوده است.

این اقتصاددان در انتهای مطلب خود می‌نویسد: تا زمانی که مصرف‌کنندگان به خودروهای خود بنزین می‌زنند می‌توان گفت که آمریکا از نظر انرژی کاملاً مستقل نشده است و خاورمیانه به احتمال قوی تا سال‌های آینده به عنوان بخش اعظم تامین نفت دنیا باقی خواهد ماند. با این حال بخاطر انقلاب انرژی در آمریکا، این کشور از نظر اقتصادی و جغرافیای سیاسی در وضعیت بهتری از زمان ریچارد نیکسون یعنی 46 سال قبل دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon