تعطیلی نماد صادرات کهگیلویه و بویراحمد؛ «مُهر» بی مهری بر معدن «سلستین بهمئی» نقش بست

تعطیلی نماد صادرات کهگیلویه و بویراحمد؛ «مُهر» بی مهری بر معدن «سلستین بهمئی» نقش بست

بیش از یکسال از تعطیلی معدن سلستین قصر قیصر شهرستان بهمئی به عنوان نماد صادرات در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌گذرد تا مهر بی مهری بر این واحد نقش ببندد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهمئی، واحد معدنی سلستین قصر قیصر شهرستان بهمئی در سال 67 راه اندازی و بعد از مدتی اولین محموله صادرات کهگیلویه و بویراحمد با عنوان «سلستین بهمئی» از طریق بنادر جنوبی صادر شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بنا به دلایلی از جمله اختلاف سرمایه گذار بر سر قسمتی از مسیر دسترسی و جاده ارتباطی با راه و شهرسازی بیش از یکسال از تعطیلی نماد صادرات این استان و بیکار شدن بیش از 15 نفر می‌گذرد ولی اراده‌ای مصمم برای بازگرداندن این واحد قدیمی به چرخه تولید وجود ندارد.

تاکنون بیش از یک میلیارد و 500 هزار تن ذخیره مواد معدنی در استان شناسایی شده ولی بنا به هر دلیلی تاکنون سهم خاصی در اقتصاد و اشتغال جوانان بیکار این دیار نداشته تا جایی که در ردیف‌های اول استان‌های بیکار کشور جا خوش کرده است.

هنوز خبری از تدوین طرح جامع ذخایر معدنی نیست و از  72 پروانه معادن صادر شده که تنها 50 واحد فعال بوده که عمده این واحدهای معدنی فعال کارخانه‌های مسئله‌دار شن و ماسه در حاشیه رودخانه‌ها و کوه‌های این دیار است.

مُهر تایید صنعت بر تعطیلی نماد صادرات

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با تایید تعطیلی بیش از یکسال سلستین قصر قیصر بهمئی گفت: این واحد معدنی مشکل جاده دسترسی دارد که موضوع در نشست شورای حل و اختلاف معادن ماده 24 مکرر، بررسی و بزودی استخراج انجام می‌شود.

سالار حسین‌پور دلیل تعطیلی را اختلاف سرمایه گذار با راه و شهرسازی بر سر موضوع جاده دسترسی عنوان کرد و افزود: بخشی از اراضی مسیر دسترسی این معدن متعلق به مسکن و شهرسازی قدیم و راه و شهرسازی جدید است.

وی با اشاره به اینکه اولین صادرات این استان تولید همین واحد معدنی بوده است، خاطرنشان کرد: سلستین در این واحد به صورت خام استخراج و از طریق بندر عباس صادر می‌شود

حسین‌پور کارگران بیکار شده این معدن به صورت مستقیم را 15 نفر عنوان کرد و ادامه داد: مصوبات شورای حل و اختلاف معادن ماده 24 مکرر، لازم اجرا بوده و امیدوارم بزودی با تعامل سرمایه گذار و راه و شهرسازی مشکل برطرف شود.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: طرح احیای معادن در قالب طرح‌های اقتصاد مقاومتی و با هدف شناسایی، استخراج و بهرداری از آنها در دستور شورای معادن استان قرار گرفته است.

حسین‌پور شناسایی ذخایر معدنی استان، استخراج، استحصال و واگذاری به بخش خصوصی و سرمایه گذار برای فرآوری و ارزش افزوده را جزو برنامه‌های جدی استان دانست و گفت: بدون شک بهره‌برداری از معادن استان با رعایت شرایط زیست محیطی انجام می‌شود.

 وی میزان ذخیره معادن این استان را حدود یک میلیارد و 500 میلیون تن و میزان استخراج سالانه آنها نیز حدود 2 میلیون و 400 هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: فعالان حوزه معادن استان 795 نفر بوده و عمده مشکلات معادن بالا بودن هزینه‌های استخراج، فرسودگی تجهیزات و به روز نبودن روش‌های اکتشاف است.

انتهای پیام/541/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon