چگونه اقتصاد را قوی کنیم؟|رزاقی: مسئولان یک‌بار برای همیشه دفاع از اشرافی‌گری، خام‌‎فروشی و واردات‌چی‌ها را کنار بگذارند

چگونه اقتصاد را قوی کنیم؟|رزاقی: مسئولان یکبار برای همیشه دفاع از اشرافی‌گری، خام‌‎فروشی و واردات‌چی‌ها را کنار بگذارند

استاد اقتصاد ایران گفت: اقتصاد ما وقتی قوی می‌شود که مسئولان یک‌بار برای همیشه دفاع از نظام سرمایه‌داری، اشرافی‌گری، خام‎فروشی و واردات‌چی‌ها و مفسدان را کنار بگذارند.

ابراهیم رزاقی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره راه‌های قوی شدن اقتصاد ایران، با طرح این پرسش که "مگر ما از ابتدای انقلاب اسلامی مقابل آسیب‌ها مقاوم بودیم؟"، اظهار داشت: در آن مقطع با مشکلات بسیار متعددی روبه‌رو شدیم که با توکل بر خدا و روحیه جهادی توانستیم تمام این مشکلات را پشت‌سر بگذاریم، حتی در دوره جنگ تحمیلی ما با تمام قدرت مقابل تمام دشمنان ایستادیم و انقلاب خود را بیمه کردیم.

وی با اعلام اینکه "ما هر تکنولوژی و صنعت و هر نوع ایده فکری را توانسته‌ایم کسب کنیم"، افزود: نمونه این موضوع را می‌توان در صنایع دفاعی و هسته‌ای مشاهده کرد، مگر کشورهای غربی حاضر به ارائه تکنولوژی خود به ایران بودند؟ این متخصصان و جوانان ایرانی بودند که با تکیه بر توانمندی خود توانسته‌اند امروز در صنایع دفاعی کشور حرف مهمی برای گفتن داشته باشند. اما سؤال اینجاست چه بر سر ما آمد که از آن روحیه جهادی امروز به‌سمت مصرف‌گرایی حرکت کرده‌ایم.

این کارشناس اقتصادی با بیان این سؤال "مگر امروز مدیران اعتقادی به حرکت‌های جهادی و منافع ملی ندارند؟"، گفت: در پاسخ باید گفت نه، متأسفانه تفکر جهادی در کشور جای خود را به سرمایه‌داری داده است، امروز منافع سرمایه‌دار حرف اول را می‌زند درحالی که قرار بود مردم و رفع مشکلات آنها در صدر تصمیمات مسئولان دولتی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در تفکر سرمایه‌داری خام‌فروشی کالا قرار دارد، تصریح کرد: در تفکر سرمایه‌داری وارداتی کشورهای مختلف می‌گویند "مواد خام خود را اگر صادر نکنید متلاشی خواهید شد، از آن طرف ما نیز اگر کالاهای خود را نفروشیم با مشکلات روبه‌رو خواهیم شد"، در این شرایط برای حفظ منافع دو طرف خام‌فروشی و واردات کالا در دستور کار مسئولین کشور قرار می‌گیرد.

رزاقی با گلایه از اینکه مسئولین نباید با اتخاذ سیاست‌هایی در جهت انباشت سرمایه خود اقدام کنند و روحیه اشرافی‌گری را در کشور توسعه دهند، گفت: ما متأسفانه برای خارجی‌ها اشتغال به‌وجود آورده‌ایم اما سؤال اینجاست؛ چرا با وجود شناخت مشکلات در طول این سال‌ها اقدامی برای اصلاح آنها صورت نگرفته است؟ عدم اصلاح مشکلات عمدی است چرا که در صورت تکرار اشتباهات عقل حکم می‌کند که مانع تکرار آنها شد اما در طول این سال‌ها مدام اشتباهات از سوی مسئولین تکرار می‌شود.

وی اضافه کرد: به نام تولیدکننده ارز ارزان در اختیار وارداتچی قرار می‌گیرد تا مواد را با قیمت مناسب وارد کند و در اختیار تولیدکنندگان قرار بدهد، اما چرا آنها مواد اولیه را با قیمت بسیار بالا در اختیار تولیدکننده قرار می‌دهند؟ در این شرایط مسلم است که تولیدکننده امکان خرید و یا حتی تولید محصول را ندارد. آن دسته از تولیدکنندگان نیز که محصول تولید می‌کنند با افزایش قیمت تمام‌شده روبه‌رو هستند که در نهایت آن محصول توان رقابت با کالاهای وارداتی را در سطح بازار ندارد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در شرایط فعلی که صحبت از انتخابات مجلس است هر کس از اقدامات خود در راه‌سازی در شهرهای مختلف سخن می‌گوید اما باید گفت؛ این راه‌سازی به‌نفع تولید بوده یا فقط تسهیل کننده واردات است؟ به‌اعتقاد بنده این‌گونه تصمیمات نه‌تنها برای اقتصاد مفید نیست بلکه تخریب کننده است. بانک باید امروز به درد تولیدکننده برسد اما بیشتر حامی پولدارهاست. به تولیدکننده‌ای که با هزار مشقت فعالیت می‌کند وامی تعلق نمی‌گیرد اما یک سرمایه‌دار رقمهای بسیار بالا وام دریافت می‌کند، این در کدام منطق اقتصادی می‌گنجد؟

وی با اشاره به اینکه برای مقاوم‌سازی اقتصاد آن هم با توجه به وضعیت فعلی جامعه باید نسبت به اصلاح قانون و ساختارها توجه جدی صورت گیرد، اظهار داشت: البته اصلاح قانون و ساختارها در یک طرف قضیه و مدیریت جهادی در یک طرف دیگر قرار دارد. ما در دوره دفاع مقدس از مدیران بسیار جهادی برخوردار بودیم که جان خود را برای منافع کشور خود فدا می‌کردند. امروز این مدیران جهادی در کشور نیستند. در این زمینه باید اقدامات اساسی را برای حضور بیشتر مدیران متعهد در بخش اقتصادی کشور فراهم کنیم.

رزاقی با اعلام اینکه در دوره ریاست آقای روحانی تاکنون 300 میلیارد دلار کالا وارد کشور شده است، گفت: اگر این 300 میلیارد صرف اشتغال می‌شد ما الآن 15 تا 30 میلیون شغل  در کشور ایجاد کرده بودیم اما سرمایه ما بیشتر صرف واردات شده و خبری از اشتغال در کشور نیست. آمارها می‌گوید با وجود این حجم واردات فقط 900 هزار شغل در کشور ایجاد شده است و در مقابل حجم زیادی از نیروی اشتغال ما بیکار هم شده‌اند.

وی با اعلام اینکه "متأسفانه مدیران ما تمام سیاستها و اقدامات خود را خلاف مقررات انجام می‌دهند" گفت: رفتار مدیران فعلی کشور خلاف منافع ملی، عدالت و قانون اساسی و حتی حس انسانی است. امروز سرمایه‌دار در کشور خود را برنده حساب می‌کند و خبری از روی کار آمدن مدیران جهادی در کشور نیست، اولویت را بر صادرات مواد خام قرار داده‌ایم و حتی توجهی به تولید داخل نداریم، درحالی که اگر تولید داخلی مورد حمایت قرار می‌گرفت امروز اقتصاد کشور بیمه بود. با توجه به دارایی کشور ما نیازی به صادرات مواد خام نداریم اما نمی دانم چه دستهای پشت پرده است که نمی گذارد تولید در کشور جان بگیرد و همچنان نگاه وارداتی در کشور حاکم است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: به اعتقاد بنده باید مالیات به نحو احسن در کشور گرفته شود وقتی صاحب سرمایه بداند که سود بالای او بیشتر از تولید بوده و باید مالیات بیشتری پرداخت کند به طور حتم تمرکز خود را بر فعالیت خود کاهش خواهد داد امروز سود کارهای غیرتولیدی بسیار بالاست که این موضوع آسیب جدی را به واحدهای تولیدی وارد کرده است.

رزاقی با اعلام اینکه مدیری که فاسد باشد زیردستان خود را نیز فاسد خواهد کرد، تصریح کرد: در شرایط فعلی که قوه قضاییه برخورد جدی را با متخلفین آغاز کرده است باید مجازات‌های سنگینی را برای مسئولین متخلف اعمال کند مسئول باید بداند که نباید در جایگاه خود از منافع ملی سوءاستفاده کرده و منافع شخصی خود را ملاک تصمیم گیری‌ها قرار دهند. امروز جامعه اعتماد کافی نسبت به مجازات مسئول متخلف ندارد که در این رابطه باید ضمن اطلاع‌رسانی به مردم برخورد سختی با متخلفین انجام شود.

وی اضافه کرد: وقتی ایران پایگاه آمریکا را در عراق مورد اثابت موشک‌ها قرار می‌دهد جلوه تمام قد توانمندی خود را در حوزه نظامی به رخ کشورهای می‌کشد اما باید پرسید این کار را دولت کرد، به‌طور حتم کار او نبود بلکه این نیروهای جان برکف نظامی کشور بودند که توانستند سربلندی را برای ایران در این بخش بوجود آورند. چرا دولت مقاومت می‌کند و از این مدیران جهادی در بخش‌های دیگر استفاده نمی‌کند.

 

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon