کاندیدای مجلس یازدهم در تبریز: نبود نظارت کافی از سوی نمایندگان مجلس زمینهساز فعالیت مفسدان اقتصادی شده است
کاندیدای مجلس یازدهم در تبریز گفت: اگر مجلسی انقلابی، بصیر و خادم داشتیم قطعاً کار به اینجا نمیرسید که مشکلات کشور روی هم جمع شود و همه از عملکرد دولت و مجلسیان ناراضی باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حسن کربلایی حاجی اوغلی کاندیدای مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر است که از محله منجم تبریز کارهای خود را شروع کرده و دو مدرک دکترای مدیریت استراتژیک و آینده پژوهی و دکترای مدیریت رسانه دارد و هم اکنون با بیش از سه دهه سابقه رسانهای در دانشگاههای تهران مشغول تربیت دانشجویان رشتههای مدیریت است.
خبرنگاران تسنیم تبریز با وی در زمینه مسایل و چالش های روز و برنامه انتخاباتیاش به گفتوگو نشستند که حاصل آن را در ادامه می خوانیم.
* تسنیم: آقای کربلایی؛ ارائه برنامه انتخاباتی توسط نامزدهای انتخاباتی چه ثمرات و فوایدی دارد؟
کربلایی: ارائه برنامه و ایده علمی و تخصصی باعث میشود مردم با افکار و عقاید یک نامزد انتخاباتی بیشتر آشنا شوند و این یعنی دادن فرصت قضاوت و انتخاب به مردم؛ انتخابی کاملاً آگاهانه و هشیارانه و تخصصی. ضمن اینکه برنامهها باعث تقویت وجهه تخصصی انتخابات میشود و قادر است نگاه سطحی برخی علاقهمندان و نامزدها برای حضور در عرصه انتخابات را از صحنه انتخابات و تحولات سیاسی دور کند.
معتقدم ارائه برنامه، به حس و حلاوت رقابت نیز میافزاید و تنور انتخابات را برای رأی به برنامه برتر و بهتر و تخصصیتر گرم میکند و جای شعار و وعدههای توخالی را میگیرد.
* تسنیم: مهمترین ایده شما پس از ورود به مجلس شورای اسلامی برای اصلاح امور و رفع معضلات کنونی چیست؟
کربلایی: این یک پرسش کلی است و نیازمند مجالی بسیار فراخ برای پاسخگویی است، اما به طور خلاصه عرض کنم که بنده در درجه اول اموال، میزان حقوق و درآمدهایم را شفاف به موکلینم میگویم. سپس از مردم حوزه انتخابیهام میخواهم که مشکلات و مطالبات خود را از طریق دفترم به من اعلام کنند. هر دو ماه، کارنامه خود را از طریق رسانهها در اختیار رایدهندگان و موکلینم میگذارم و جایی هم که به هر دلیلی نمیتوان کاری کرد به مردم خواهم گفت.
میخواهم بگویم؛ حل مشکلات مردم تنها در سایه خدمت تصمیمگیران و کارگزاران است و اگر ما خدمت تمامعیار کنیم؛ کلید حل مشکلات فراهم میشود. اگر مردم شما را در حال خدمت ببینند آنها خودشان به سراغ شما میآیند و با کمک همدیگر کارها به پیش خواهد رفت.
*تسنیم: بدون شک مجلس دهم از بُعد تقنینی و از حیث نظارتی دارای مشکلات و معضلاتی بوده است. شما این مشکلات را در چه می بنید و راه حلش چیست؟
کربلایی: شرح و نقد کارنامه نه چندان مطلوب مجلس دهم را باید در نشستی تخصصی بررسی کرد. این اتفاق باید پیشتر میافتاد تا مردم با آگاهی بهتری به استقبال از انتخابات دوم اسفند بروند، اما بدانید که اگر مجلسی انقلابی، بصیر و خادم داشتیم قطعاً کار به اینجا نمیرسید که مشکلات کشور روی هم جمع شود و همه از عملکرد دولت و مجلسیان ناراضی باشند.
هنوز قانون انتخابات ما مشکل دارد، هنوز قوانین حمایتی ما کامل نیست، هنوز دولت از مجلس حساب نمیبرد، خصوصیسازی ما نارس انجام شده است، متاسفانه شاهدیم که بعضا برخی نماینده ها از مفسد اقتصادی حمایت میکنند و تورم سنگین و سنگینتر شده است.
اینها یعنی مجلس کار خود را خوب انجام نداده است. ما نیازمند مجلسی هستیم که در بطن شرایط جنگی کار کند؛ چرا جنگی؟ چون در جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم. دشمن میخواهد از طریق این جنگ ما را زمینگیر کند.
* تسنیم: یکی از راههای غلبه بر مشکلات اقتصادی کشور حمایت از کارآفرینان و همزمان مبارزه با مفاسد اقتصادی است. در این مسیر چه خواهید کرد؟
کربلایی:برنامهای جامع در این زمینه تهیه کردهایم که در صورت ورود به مجلس، برای بررسی به کمیسیون مربوطه ارائه خواهد شد. کارآفرینان را توسط بانکهای خصوصی و دولتی پشتیبانی میکنیم و با وامهای بلندمدت تقویت خواهیم کرد. تسهیلاتی برای ایجاد شغل همراه با تشویقات و بسته حمایتی در اختیارشان قرار میدهیم که البته برای هموار کردن این مسیر، باید با مفاسد اقتصادی مبارزه کرد و این مهم نیز نیازمند وضع قوانین خاص حمایتی برای قوه قضائیه است.
برخی شرکتهای خارجی در دوران تحریم به ما ضرر زدند و علناً با دشمنان قسم خورده مردم ایران همپا شدند. به توصیه برخی صاحبنظران، دولت باید مکلف به لغو همکاری با این شرکتها شود تا به بخش خصوصی و تولیدی ما کمک شود.
* تسنیم: مجلس ابزار لازم برای نظارت را دارد اما متاسفانه مجلس دهم از این ابزار استفاده نکرد. برای فعالسازی این ابزار در مجلس دهم چه میکنید؟
کربلایی: اگر در مجلس ارادهای بر نظارت نباشد؛ یعنی مجلس، انقلابی و خادم نیست. پس باید کمک کنیم نمایندگانی را راهی مجلس کنیم که انقلابی و خادم و غیروامدار نسبت به جناح و گروههای سیاسی باشند.
یک مجلس انقلابی و خادم؛ قطعاً به جناح و منافع جناحی فکر نمیکند و فقط تکلیف خود را به شکل انقلابی انجام میدهد. پس باید مجلسی انقلابی تشکیل شود تا نه تنها نظارت که؛ تقنین درست هم انجام شود. من قطعاً در مجلس به سهم خودم در مسیر نظارت پیش خواهم رفت ولو به تنهایی و تک نفره! مهم ادای واجب و انجام تکلیف است.
* تسنیم: متاسفانه با وجود اسناد بالا دستی مثل سند چشمانداز هنوز نقشه راه فرهنگی تهیه نشده و همین امر موجب خسارت و خسران در کشور شده است. در این زمینه چه خواهید کرد؟
کربلایی: نقشه فرهنگی کشور یعنی اینکه ما در زمینه برپایی و گستراندن سبک ایرانی و اسلامی زندگی و نیز ایجاد تمدن بزرگ اسلامی بدانیم چگونه و در چه جهتی باید قدم برداریم. عناصر سبک زندگی ایرانی و اسلامی و عناصر سازنده تمدن نوین اسلامی مشخص شدهاند اما ترویج و تبلیغ این عناصر نیازمند بهره از هنرهای متنوع است.
در حال حاضر هنری چون سینما یا تئاتر ما یا ادبیات ما هنوز به مفهوم کامل به تراز انقلاب نرسیدهاند و این، نیازمند برنامهریزی یا همان نقشه راه است. تقویت عناصر و هنرمندان مؤمن یک وجه نقشه راه فرهنگی است. با دوستان هنرمند و اهل تفکر و فرهنگ، محفلی را سامان دادهایم که در صورت ورود به خانه ملت این محفل یا اتاق فکر فعال خواهد شد تا نخستین دستاورد آن یعنی نقشه راه فرهنگی، آماده و ارائه شود.
* تسنیم: یک راه کاهش تورم اتکا به نیروی فکر و کار داخلی و رونق تولید داخلی است. در این باب چه برنامهای دارید؟
کربلایی: عرض کردم که ما باید از تولیدکننده داخلی حمایت کنیم و چارهای جز این نداریم. ما نیازمند کالای داخلی هستیم تا تولید رونق گیرد و چرخه اقتصاد کشور به سوی داشتهها و تقویت پول داخلی حرکت کند.
برای رونق تولید داخلی، قوانین مجلس باید از ورود کالاهای دارای مشابه داخلی جلوگیری کند، سرمایهگذاری خارجی جلب نماید، مانع قاچاق کالا شود، واسطهگری را نابود کند، مراکز توریستی و فرهنگی را گسترش دهد، کیفیت اجناس داخلی را با اعطای تسهیلات بالا ببریم و ... که همه اینها قطعاً با اتکال به خداوند و یاری مردم خوب کشورمان حتماً انجام شدنی است.
انتهای پیام /111/ ع