ادامه داستان تکراری و بی‌برنامگی ستاد ساماندهی امور جوانان کردستان


ادامه داستان تکراری و بی‌برنامگی ستاد ساماندهی امور جوانان کردستان

سومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان کردستان در حالی برگزار شد که مسئولان متولی جز برگزاری جلسات تکراری براساس دستورالعمل و رفع تکلیف، هیچ برنامه‌ای برای ساماندهی جوانان نداشتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان کردستان در حالی ظهر امروز با حضور مسئولان در این شهر برگزار شد که با عرض پوزش، مسئولان متولی جز برگزاری جلسات تکراری براساس دستورالعمل و رفع تکلیف، برنامه‌ای برای ساماندهی جوانان نداشتند امریکه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان بر بی‌نتیجه بودن این جلسات صحه گذاشت و با انتقاد از این رویکرد، صراحتاً اعلام کرد که نتیجه کار و فعال بودن از بیان آمار و ارقام و اعلام تعداد سمن‌ها اهمیت بیشتری دارد!

سمن‌های غیرفعال کردستان لغو مجوز می‌شوند

حسین خوش‌اقبال، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در این جلسه خطاب به مسئولان اظهار داشت: فعال بودن و مشارکت انجمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در بخش‌های مختف به مراتب از اعلام آمار، ارقام و تعداد آنها اهمیت بیشتری دارد.

وی افزود: تعداد سمن‌ها در استان آمار بالایی دارد، اما سؤال اینجاست که آیا کارکرد و خروجی آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد و اصلاً فعالیتی دارند یا فقط مجوز گرفته‌اند؟!

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه انجمن‌های مردم نهادی که فقط مجوز دریافت کرده‌ و فعالیتی انجام نمی‌دهند، باید به مرور کنار گذاشته شوند؛ تصریح کرد: سیاسی عمل کردن انجمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد یکی از آسیب‌های این حوزه بوده در حالی‌که هیچ بخشی از قانون چنین مجوزی به سمن‌ها نداده که کار حزبی و سیاسی انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه سمن‌ها به‌جای فعالیت‌های حزبی باید موضوع مطالبه‌گری را در جامعه نهادینه کنند، کرد: درگیر شدن سازمان‌های مردم نهاد با کارهای سیاسی و حزبی عمل‌کردن آنها را از مسیر کمک به جامعه دور می‌کند.

خوش‌اقبال به مدیرانی که عضو ستاد ساماندهی امور جوانان هستند، اما در جلساتش حضور نمی‌یابند، هشدار داد که باید مدیران اجرایی عضو این ستاد، خودشان حضور داشته چرا که عدم حضور آنها قابل پذیرش نیست و با معرفی افراد جایگزین، نمی‌توان تصمیمی عملی گرفت و اجرا کرد.

ضرورت نظارت بر عملکرد سازمان‌های مردم نهاد در کردستان

سرهنگ جمشید آزادی‌پور، معاون هماهنگ‌کننده سپاه بیت‌المقدس استان کردستان نیز در این جلسه نقش سازمان‌های مردم نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی و حل مشکلات اجتماعی را بی‌بدیل دانست و اظهار داشت: باید یک ارزیابی دوباره بر عملکرد سمن‌ها صورت گرفته و سمن‌های فعال و غیر فعال شناسایی شوند.

وی با تاکید بر ضرورت نظارت بر سازمان‌های مردم نهاد و ارتقای تعاملات و ارتباطات و بهره‌گیری از تجربیات سمن‌ها گفت: امروز سازمان‌های مرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌م نهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر برخی از حوزه‌‌های آسیب‌های اجتماعی اقدامات خوبی انجام داده و ما هم مایلیم در پیشبرد برخی از امورات، از اطلاعات و تجربیات سمن‌های استان استفاده کنیم.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه بیت‌المقدس استان کردستان با تاکید بر اینکه سمن‌های استان رتبه‌بندی شوند، خاطرنشان کرد: رتبه‌بندی سمن‌ها به بالا رفتن کیفیت سمن‌ها در جامعه کمک کرده و زمینه‌ای را فراهم آورده تا هر کس براساس ظرفیت موجود، بتواند از توانمندی‌ این مجموعه‌های مردمی در راستای پیشبرد امور استفاده کند.

فرمانداران شهرستان‌های کردستان اعتقادی به ظرفیت جوانان ندارند

حامد جولائی، مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان نیز در این جلسه از صدور مجوز و فعالیت 54 سازمان مردم نهاد در حوزه ورزش و جوانان خبر داد و تاکید کرد که باید این آمار را به میانگین استاندارد کشوری برسانیم.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت ورزش و جوانان باید به ازای هر پنج هزار نفر جوان، یک سمن وجود داشته باشد که هنوز با رسیدن به این تعداد در کردستان فاصله داریم.

جولائی گفت: در حال حاضر تنها 54 سمن در سطح استان داشته که تعدادی از آنها نیز به دلایلی غیرفعال هستند در حالی‌که باید 111 سازمان مردم نهاد در کردستان داشته باشیم.

وی به یکی از مشکلات اساسی در حوزه جوانان شهرستان‌های استان اشاره و اذعان کرد: فرمانداران به تشکیل سمن‌های جوانان اعتقادی نداشته و حتی تاکنون جلسات ستاد ساماندهی جوانان را برگزار نکرده‌اند! در حالی‌که بسیاری از جوانان فعال در این سازمان‌های مردمی تجربیات ارزنده‌ای داشته که بدون هیچ چشم‌داشتی حاضر به در اختیار گذاشتن و انتقال تجارب خود به دیگران هستند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان یادآور شد: باید بر اساس دستورالعمل، سالانه شش جلسه ستاد ساماندهی جوانان در استان برگزار شود که تاکنون سه جلسه آن برگزار شده و تداوم این رویکرد در کاهش فعالیت‌های سمن‌ها تأثیرگذار است.

ثبت 574 سمن در کردستان؛ اینکه چند درصد از سازمان‌های مردم نهاد استان فعال‌ند، جای بحث دارد!

فرانک قدسی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: 574 سازمان مردم نهاد مختلف از طریق چهار دستگاه در استان به ثبت رسیده اما اینکه چه میزان از آنها فعال است، جای بحث دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید دستگاه‌ها در زمان تمدید یا صدور پروانه، فعالیت‌و عملکردهای این سازمان‌های مردم نهاد را مدنظر قرار دهند، افزود: شرط اصلی فعالیت سازمان‌های مردم نهاد غیر سیاسی، غیردولتی و غیرانتفاعی بودن آنهاست و باید سمن‌ها به آنها عمل کنند.

قدسی گفت: سمن‌ها نمی‌توانند تبدیل به یک موسسه یا شرکت انتفاعی و تجاری شوند اما به این معنی هم نیست که کارآفرین نباشند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان تصریح کرد: باید بانک اطلاع‌رسانی سمن‌های مرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌م نهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تشکیل و به‌روز شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تا با این کار، سمن‌های فعال و غیرفعال شناسایی شوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

انتهای پیام/484/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon