قدمهایی برای حمایت از صنعت چای؛ زمان پرداخت تسهیلات بهزراعی تمدید شد
رئیس سازمان چای کشور از تمدید زمان پرداخت تسهیلات بهزراعی باغات چای خبر داد و گفت: دولت تاکنون قدمهای خوبی برای حمایت از صنعت چای ایرانی برداشته که توسعه آبیاری تحت فشار باغات چای تنها یک نمونه آن است.
حبیب جهانساز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه حمایتهای دولت در قالب توسعه آبیاری تحت فشار و استفاده از سیستمهای تحت فشار در سطح باغات چای تاکنون نتایج بسیار مثبتی به همراه داشته است اظهار داشت: با توجه به وضعیت کنونی دو استان گیلان و مازندران زمان پرداخت تسهیلات بهزراعی تمدید شد.
رئیس سازمان چای کشور منطبق شدن فعالیتهای سازمانها و دستگاهها بر طبق دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: سازمان چای نیز در راستای پیشگیری از ترددهای مردمی به ویژه چایکاران در سطح ادارات تابعه مهلت پرداخت تسهیلات بهزراعی و بهسازی را به سال بعد موکول کرد.
جهانساز با اشاره به اینکه با تمدید زمان پرداخت تسهیلات فعالان صنعت چای کشور در راستای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا اقدامات خوبی انجام میشود تصریح کرد: پیشتر از اینها قرار بود تا 15 اسفند نسبت به پرداخت تسهیلات به چایکاران و صاحبان کارخانجات چایسازی اقدام شود که با توجه به شریط فعلی زمان این کار تغییر کرد.
وی پایان فروردین 99 را مهلت جدید تعیین شده جهت پرداخت تسهیلات به چایکاران و صاحبان کارخانجات فرآوری چای اعلام کرد و ابراز داشت: با توجه به اینکه به زمان یاد شده مدت بسیار زیادی باقی مانده است از کلیه کشاورزان مشمول و کارخانهداران تقاضا داریم برای دریافت تسهیلات مورد تقاضایشان عجله به خرج ندهند.
رئیس سازمان چای کشور از پرداخت بیش از 54 میلیارد تومان تسهیلات کمبهره جهت بهزراعی و بهسازی باغات چای و کارخانجات به حدود 11 هزار نفر از چایکاران و کارخانهداران شمال کشور خبر داد و اظهار داشت: بدون شک در اختیار قرار دادن این منابع به توسعه هر چه بیشتر صنعت چای کشور چه در داخل و چه در خارج کشور کمک میکند.
جهانساز وجود 25 هزار هکتار باغ چای و 60 هزار خانوار چایکار در دو استان گیلان و مازندران را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: در راستای حفظ ذخایر ارزشمند و پایداری صنعت چای کشور، هرگونه اقدام جهت تغییر کاربری اراضی چایکاری در استان گیلان کاملاً رصد میشود بنابراین از انجام آن جلوگیری به عمل میآید.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه این سازمان روی بحث تغییر کاربری اراضی چایکاری استان گیلان حساس است عنوان کرد: از مدیران ادارات چای شمال انتظار داریم درصورت مشاهده تغییر کاربری اراضی چایکاری مراتب آن را حتماً به مدیریت جهاد کشاورزی مستقر در هر کدام از شهرستانها گزارش دهند.
جهانساز توجه به بحث کمی وکیفی تولید چای و نظارت بر آن را از تکالیف و وظایف متولی چای کشور اعلام کرد و افزود: امسال با توجه به رضایتمندی چایکاران دو استان گیلان و مازندران بسیاری از آنها متقاضی آبیاری تحت فشار، بهزراعی باغات، احیاء باغات رها شده و خرید ماشینآلات کشاورزی هستند.
رئیس سازمان چای کشور استقبال مصرفکنندگان داخلی و گرایش آنها نسبت به مصرف چای ایرانی را در سال مزین به شعار رونق تولید مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با حمایتهایی که دولت بهویژه در چند ساله اخیر از صنعت چای داخلی داشته انگیزه کشاورزان چایکار برای ورود به باغاتشان و احیاء آنها افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام/614/ ت