نایب رئیس اتاق اصناف در رشت: اصناف بازوی محرکه تحقق شعار «جهش تولید» هستند


نایب رئیس اتاق اصناف در رشت: اصناف بازوی محرکه تحقق شعار «جهش تولید» هستند

نایب رئیس اتاق اصناف ایران ارائه بسته حمایتی برای بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی کوچک با همکاری دولت، وزارت صمت و اصناف را مورد تأکید قرار داد و گفت: اصناف بازوی محرکه تحقق شعار جهش تولید هستند.

جلال‌الدین محمد شکریه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، از نقش اصناف به‌ویژه در بخش نظام عرضه و برقراری ارتباط معنادار بین تولیدکننده و مصرف‌کننده سخن گفت و اظهار داشت: اصناف بازوی محرکه تحقق شعار جهش تولید هستند بنابراین دولت باید با کمک وزارت صمت و اصناف به عنوان بخش‌خصوصی یک بسته حمایتی برای آنان تعریف کند.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران جهت‌گیری شعارهای سال انتخاب شده توسط مقام معظم رهبری را حاکی از اهمیت و جایگاه بالای اقتصاد دانست و عنوان کرد: یکی از راه‌های برون رفت از تحریم‌ها و مشکلات موجود، نگاه به توان داخلی، حمایت از بنگاه‌ها و کسب و کارهای کوچک است که باید توسط دولت مدنظر قرار گیرد.

شکریه یکی از رموز پیشرفت کشورهای توسعه‌یافته آسیایی یا اروپایی را توجه آنان به بنگاه‌های اقتصادی کوچک تلقی کرد و ابراز داشت: وقتی بحث جهش تولید به‌عنوان یک راهبرد مطرح می‌شود باید نظام عرضه را به‌عنوان یکی از پیش‌نیازهای ضروری آن مورد بررسی قرار دهیم زیرا بدون کنکاش در این حوزه برنامه‌ها عملیاتی نمی‌شود.

رئیس اتاق اصناف استان گیلان با بیان اینکه هم‌اینک نظام عرضه چه در بخش تولیدات صنفی و چه در بخش تولیدات صنعتی به میزان 99 درصد توسط واحدهای توزیعی اصناف انجام می‌شود تصریح کرد: نظام توزیعی در حقیقت تولید را در ریل عرضه قرار می‌دهد حتی با توجه به آشنایی با ذائقه مصرف‌کننده می‌تواند حلقه واسط خوبی بین تولید و مصرف باشد.

وی برقراری ارتباط معنادار و هدفمند بین تولید و مصرف را از ویژگی‌های ذاتی واحدهای صنفی فعال در حوزه نظام عرضه اعلام کرد و گفت: نمی‌توان این دو مقوله مهم را از هم منفک کرد از طرفی حمایت از بنگاه‌های کوچک اقتصادی کاهش خروج ارز از کشور را عملیاتی کرده و در این وانفسای اقتصادی کمک بسیار زیادی به دولت می‌شود.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران با تأکید بر اینکه ماشین‌آلات بنگاه‌های اقتصادی کوچک بیشتر داخلی بوده و ارز چندانی برای خرید ماشین‌آلات خارجی این بخش از کشور خارج نمی‌شود افزود: اشتغال متوازن، پایدار و دارای ثبات لازم در کشور از دیگر مزیت‌هایی است که با گسترده شدن چتر حمایتی دولت روی بنگاه‌های اقتصادی محقق می‌شود.

شکریه برنامه‌ریزی دقیق دولت برای تحقق شعار جهش اقتصادی را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه در حال حاضر بنگاه‌های کوچک اقتصادی از کمک‌های دولت بی‌بهره‌اند خاطرنشان کرد: زمینه‌ها و استعدادهای تولید در کشور وجود داشته و فراوان است اما تولیدکنندگان به علت افزایش قیمت بنزین و نوسانات ارزی متحمل آسیب‌های زیادی شده‌اند.

رئیس اتاق اصناف استان گیلان از تقلیل پیدا کردن سرمایه واحدهای صنفی به یک پنجم و حتی یک ششم به علت افزایش قیمت ارز در سال 97 و 98 سخن گفت و اظهار داشت: به اعتقاد بنده دولت بلافاصله بعد از تعطیلات باید با نگاهی هماهنگ‌کننده یک بسته حمایتی را با کمک وزارت صمت و اتاق اصناف برای بنگاه‌های اقتصادی کوچک ارائه دهد.

وی با تأکید بر اینکه اتاق اصناف کشور بسته حمایتی از بنگاه‌های اقتصادی کوچک را تهیه و تدوین کرده و آن را در برنامه ششم توسعه هم ارائه داده بود ابراز داشت: یک قسمت‌هایی از این بسته که حاوی موارد بسیار خوب بود و مورد تأکید ما هم قرار داشت عملیاتی نشد، از طرفی انتظار داریم دولت اینبار توجه بیشتری به آن داشته باشد.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران مشخص شدن جایگاه تولید و عرضه، نقش دولت و اینکه در چه جاهایی قرار است به واحدهای صنفی و بنگاه‌های اقتصادی سوبسید داده شود را بسترساز تحقق شعار جهش تولید ذکر کرد و افزود: برای موفقیت در این راهبرد باید نحوه حمایت دولت در نظام تأمین اجتماعی، قانون کار و نظام بانکی کاملاً مشخص باشد.

شکریه آسیب‌دیدن سرمایه واحدهای صنفی و بنگاه‌های اقتصادی کوچک در دو چالش بزرگ نوسانات نرخ ارز و شیوع بیماری کرونا را متذکر شد و تصریح کرد: اینکه تولیدکننده چگونه می‌تواند مجدداً خود را بازیابی کرده و در ریل قرار بگیرد از جمله موارد مهمی است که انتظار داریم دولت برای برون رفت از شرایط فعلی برای آن برنامه‌ریزی کند.

انتهای پیام/614/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon