آغاز خرید برگ سبز چای از اردیبهشت ماه / ۳۰ درصد چای مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود
گروه استانها ـ رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه خرید برگ سبز چای طبق برنامه از اردیبهشت قطعاً انجام میشود گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد چای مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود.
حبیب جهانساز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، شیوع ویروس کرونا در کشور و اختلالاتی که این مشکل در روند انجام بسیاری از فعالیتها ایجاد کرده است را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با وجود تمام این بحثها خرید برگ سبز چای با رعایت دستورالعملهای بهداشتی طبق برنامه از اردیبهشت قطعاً انجام میشود.
رئیس سازمان چای کشور نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه کشور به تولیدات بخش کشاورزی و چای در این شرایط نیاز مبرم دارد عنوان کرد: حدود 30 درصد نیاز چای کشور در داخل تولید میشود از طرفی، چای 80 درصد درآمد شهرستانهای چایخیز را تأمین میکند.
جهانساز با اشاره به اینکه چیزی حدود 50 تا 60 هزار چایکار و 180 کارخانه به شغل و درآمد ناشی از فعالیت برداشت و فرآوری برگ سبز چای نیازمند هستند تصریح کرد: چای ایرانی عاری از هرگونه آلودگی و سموم شیمیایی است و طبق مطالعات علمی و آزمایشگاهی جزء محصولات ارگانیک و طبیعی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ویروس از طریق برگ سبز چای، در فرآیند چایسازی و در مراحل سرو آن منتقل نمیشود خاطرنشان کرد: چای ایرانی دارای یکسری موادی است که به عنوان یک دمنوش مؤثر باعث تحرک ترکیباتی میشود که ارتقاء ایمنی بدن را فراهم میسازد و نوشیدن آن برای پیشگیری و تسکین بیماریهای ویروسی مفید است.
رئیس سازمان چای کشور رعایت توصیههای بهداشتی در فرآیندهای مختلف تولید چای و لزوم مدیریت تجمع افراد در برخی از مراحل را که دستورالعمل آن نیز در حال تدوین است لازم و ضروری خواند و ابراز داشت: قیمت خرید برگ سبز چای به زودی اعلام میشود از طرفی قیمت پیشنهادی امسال هم قیمت نسبتاً خوبی است.
جهانساز با تأکید بر اینکه کشاورزان چایکار امسال از هر سال دیگری برای برداشت به موقع برگ سبز چای آمادهتر هستند اظهار داشت: مطمئناً با ادامه برنامهها و سیاستهای حمایتی دولت، پرداخت تسهیلات کمبهره و افزایش سطح مکانیراسیون، صنعت چای ایرانی به جایگاه واقعی خود میرسد و امیدواریم این امر مهم تحقق پیدا کند.
رئیس سازمان چای کشور خرید ماشینآلات چایسازی، تعمیر و بازسازی ماشینآلات، بهداشتی کردن فضای کارخانجات و مواردی نظیر این را از جمله اهداف پرداخت تسهیلات به کارخانجات چایسازی اعلام کرد و گفت: با توجه به رویکردها و سیاستهای حمایتی موجود تسهیلاتی با نرخ سود بسیار اندک به این واحدها تعلق گرفته است.
جهانساز دنبال کردن بحثهای آموزشی و برگزاری کلاسهای ویژه بازآموزی برای چایکاران گیلان و مازندران را از اهداف سازمان چای اعلام کرد و ابراز داشت: در سالهای گذشته آموزش به چایکاران کمرنگ شده بود اما سازمان چای بهویژه در سالهای اخیر تلاش بسیار خوبی برای ارتقای سطح آگاهی چایکاران انجام داده است.
وی حمایتهای همه جانبه دولت و مدیریت اعمال شده از سوی سازمان چای کشور را از صنعت چای داخلی متذکر شد و خاطرنشان کرد: با توجه به انجام عملیات بهزراعی و مکانیزاسیون در سطح باغات چای، تجهیز و نوسازی کارخانجات چایسازی در سال گذشته چای استحصالی داخل کشور از کیفیت بسیار مناسبی برخوردار بود.
انتهای پیام/614/ش