بررسی دغدغه خبرنگاران در گفت‌وگو با مجری برنامه "روی خط کرونا"


بررسی دغدغه خبرنگاران در گفت‌وگو با مجری برنامه "روی خط کرونا"

خبرنگاران و فعالان عرصه خبر در تلویزیون و رسانه‌های جمعی مانند سایر مردم دغدغه‌های خاص خودشان را داشتند که در این باره با نرگس‌سادات پناهی، خبرنگار و گوینده خبر تلویزیون گفت‌وگو کردیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بعد از شیوع ویروس کرونا در کنار مسئولان و فعالان حوزه پزشکی، خبرنگاران هم مانند دیگر بحران‌ها، پا به عرصه عمل گذاشتند و با وجود احتمال درگیری مستقیمشان با بحران کرونا، افکار عمومی را از روند درگیری، شرایط مقابله و امید به بهبود بیماری مطلع کردند.

هر خبرنگار و فعال رسانه‌ای نسبت به شرایط متغیر کشور در زمان بحران وظیفه ای را به‌عهده گرفت، عده‌ای بر اطلاع‌رسانی صرف در راستای آگاهی‌بخشی عمومی تمرکز کردند و عده‌ای هم به پاسخ شایعات و محتواسازی‌های دروغین همت گماشتند.

نرگس سادات پناهی، خبرنگار و گوینده خبر صدا و سیما در گفت وگو با خبرنگار تسنیم درباره نگرانی‌های فعالان عرصه خبر در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا گفت: من به عنوان یکی از اهالی رسانه، وظیفه داشتم به مردم آرامش بدهم اما نگرانی‌هایی هم وجود داشت؛ بخشی از این نگرانی به عملکردهای متفاوت در فضای مجازی بر می‌گشت برخی دیگر به دغدغه‌های شخصی و خانوادگی.

مردم نیازمند قوت قلب و القای امید در بحران کرونا بودند

وی افزود: اهالی خبر هم مانند سایر اقشار جامعه نگران اعضای خانواده خود بودند و اینکه با حضور در مراکز آلوده این بیماری را به اعضای خانواده منتقل نکنند! اما با وجود تمام این مشکلات مردم به قوت قلب و القای امید احتیاج داشتند همچنین باید محتواهایی در راستای دعوت به خانه‌نشینی مردم، تولید و عرضه می‌شد؛ این در خانه ماندن هم باید با معرفی فیلم یا سرگرمیهای مختلف مثل کتاب خواندن و آشپزی و ... صورت می‌گرفت.

ویروس کرونا , رسانه , رسانه‌های داخلی ,

این گوینده خبر که در بخش‌های مختلف خبری حضور دارد وظایف اصلی در حوزه رسانه را به دو بخش اصلی تقسیم کرد و گفت: ما به عنوان فعال عرصه خبر در حوزه رسانه دو وظیفه داشتیم؛ نخستین وظیفه اطلاع‌رسانی صحیح و واقع‌بینانه بود تا افکار عمومی را به سمت اخبار درست هدایت کنیم، افکاری که گاه با اخبار جعلی و‌ شایعات مجازی و خبرهای کذبِ دست به دست و منحرف می‌شد، این موضوع کار را برای اهالی رسانه سختتر کرده بود.

وی افزود: دومین وظیفه ما امید دادن و در عین حال جدیِ گرفتن ویروس کرونا بود؛ انجام این دو باهم خیلی سخت بود اما به هر حال رسالت خبر همین است و همه ما از  دبیران خبر و گوینده‌ها تا سردبیر و  مدیران خبر، همه  به عشق مردم و برای سلامتی آنها گام برداشتیم.

نقش تلویزیون مخصوصا خبر به علت موجز بودن آن بسیار پررنگ و تاثیرگذار است

پناهی خاطرنشان کرد: رسانه‌های مختلف و متعهد مخصوصا تلویزیون در راستای رعایت بهداشت و خانه ماندن بسیار دلسوزانه و درست گام برداشتند؛ اواسط نوروز که اعلام شده بود 60 درصدِ مردم پایتخت هنوز این ویروس رو جدی نگرفتند و همچنان در رفت و آمد و خرید و تفریح هستند، رسانه‌های جمعی و به‌خصوص تلویزیون تلاششان را دوچندان کردند تا اینکه در روز طبیعت شاهد بودیم که تمام خیابانها و بوستانها خالی از جمعیت شد و اینجاست که به تاثیر تلویزیون به خصوص خبر می‌توان پی‌برد! خلاصه اینکه نقش تلویزیون مخصوصا خبر به علت موجز بودن آن بسیار پررنگ و تاثیرگذاراست.

ویروس کرونا , رسانه , رسانه‌های داخلی ,

دبیر و گوینده برنامه «روی خط کرونا» درباره این ویژه برنامه هم توضیح داد: درباره برنامه خبریِ روی خط کرونا باید بگویم این برنامه چند روز بعد از انتشار این ویروس به پیشنهاد سردبیر محترم اخبار تهران و موافقت مدیرکل محترم پخش اخبار سیما هر شب در خبر 18:30 روی آنتن رفت؛ خبرها و گزارشهای مختلفی درباره کرونا در سطح استان تهران و همت مردم و گروههای جهادی را به تصویر کشیدیم.

وی یادآور شد: روزهایی که مردم را به خانه ماندن دعوت می‌کردیم، کار من و همکارانم بیشتر از قبل هم شده بود اما همگی در تحریریه خبر 18:30  خستگی‌ناپذیر  و جانانه کار کردیم تا به مدد الهی، سهمی در ریشه کن کردن این ویروس داشته باشیم من به عنوان دبیر خبر و گوینده این بخش از صمیم قلبم آرزو می‌کنم به‌زودی از همین بخش خبری، درباره رخت بربستنِ این ویروس منحوس از کشور صحبت کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon