گزارش| کرونا در ترکیه٬ افزایش مبتلایان و نگرانی دولت

گزارش| کرونا در ترکیه٬ افزایش مبتلایان و نگرانی دولت

وزیر بهداشت ترکیه به طور صریح اعلام کرده که اگر فاصله اجتماعی رعایت نشود و زنجیره انتقال شکسته نشود٬ کنترل شیوع ویروس کرونا در این کشور ناممکن خواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ شیوع گسترده ویروس کرونا٬ مقامات سیاسی و بهداشتی ترکیه را نگران کرده است. حالا کار به جایی رسیده که میانگین آمار مبتلایان جدید در هر 24 ساعت٬ از عدد 3 هزار نفر نیز فراتر رفته است و در حال حاضر 27 هزار شهروند ترکیه به این ویروس مبتلا شده و 574 نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

اگرچه از حیث تعداد فوت‌شدگان ویروس کرونا٬ ترکیه وضعیت نسبتاً بهتری نسبت به کشورهای دیگر دارد اما افزایش آمار مبتلایان٬ نشان رشد سریع و شتاب گرفتن ابتلا به کرونا در این کشور است.

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه به طور صریح اعلام کرده که اگر فاصله اجتماعی رعایت نشود و زنجیره انتقال شکسته نشود٬ کنترل شیوع ویروس کرونا در این کشور ناممکن خواهد بود.

استانبول٬ همچنان نگران کننده

اگرچه با اعلام ممنوعیت تردد افراد زیر 20 سال٬ استانبول تا حدودی خلوت‌تر شد اما استفاده از اتوبوس برای رفتن به محل کار با توجه به شلوغی و ازدحام اتوبوس‌ها٬ هنوز هم چالشی جدی است.

البته مسافران حق ندارند بدون ماسک سوار اتوبوس شوند. اما مساله اینجاست که امکان توزیع رایگان ماسک در تمام ایستگاه‌ها وجود ندارد  در برخی جاها٬ ماسک‌های ساده به قیمت 5 لیره به فروش می‌رسد.

یکی از قوانین ترکیه برای کارمندان دولتی٬ این است که در محل کار٬ پوشش کت و شلوار و کراوات برای مردان و پوشش ویژه بری زنان در نظر گرفته شده و همه مجبور به رعایت آن هستند. اما حالا دولت اعلام کرده که از امروز٬ چیزی به نام قانون پوشش وجود ندارد و کارمندان٬ با هر لباسی که پوشش٬ شستن و نظافت آن برایشان راحت‌تر است٬ می‌توانند در  محل کار حاضر شوند.

دومین هیات علمی مبارزه با کرونا

پیش‌تر اعلام شده بود که وزیر بهداشت و رئیس جمهور ترکیه٬ یک هیات علمی سطح بالا را به عنوان مهم‌ترین متولی تعیین تکلیف و تعیین سیاست‌های مبارزه با کرونا تعیین کرده‌اند که وظیفه اصلی آنها٬ ارائه پیشنهاد به رئیس جمهور است. اما حالا وزیر بهداشت اعلام کرده که هیات دوم هم معرفی شده و 7 پروفسور حوزه بیماری‌های عفونی و اپیدمی به کمک هیات اول آمده‌اند.

چالشی به نام ماسک رایگان

آن گونه که مقامات ترکیه اعلام کرده‌اند٬ این کشور برای تولید٬ توزیع و حتی صادرات ماسک٬ مشکل خاصی ندارد. اما اعلام تصمیم رئیس جمهور ترکیه مبنی بر ضرورت توزیع ماسک رایگان در مرکز پیشخوان خدمات دولت و دفاتر پستی (PTT) به یک معضل جدی تبدیل شد.

دولت اعلام کرده بود که با توجه به ممنوعیت تردد افراد زیر 20 سال و افراد 65 سال به بالا٬ کلیه شهروندان رده سنی بین 20 تا 65 سال می‌توانند هر هرفته یک بار٬ یک بسته 5 تایی ماسک رایگان از دولت دریافت کنند و این ماسک‌ها توسط شرکت پست و تلگراف٬ به شکل تحویل رایگان به درب منازل برده خواهد شد.

اما حجم بالای سفارشات منجر به آن شد که سیستم پست توان پاسخگویی نداشته باشد و کار را به بخش دولت الکترونیک و پیشخوان دولت حواله کند.

آکشنر هم مبتلا شد

خانم مرال آکشنر رهبر حزب خوب و از مخالفین اردوغان٬ با انتشار بیانیه‌ای رسمی اعلام کرده که پیشخدمت منزل او نیز به کرونا مبتلا شده و از این طریق٬ کرونا وارد منزل رهبر حزب خوب شده است. حالا او ناچار است در کنار همسرش در منزل بماند و امور مربوط به مدیریت حزب را از راه دور انجام دهد.

دستگیری روزنامه‌نگار تحریک‌گر

هاکان آیگون از روزنامه نگاران ترکیه امروز در بودروم دستگیر و پس از بازجویی به دادگاه فرستاده شد. این روزنامه نگار متهم شده که در حساب توییتر و اینستاگرام خود٬ در مورد نحوه مبارزه با کرونا٬ پست‌هایی منتشر کرده که حاوی توهین٬ تحقیر و تشویق مردم به جنگ، درگیری و نفرت‌پراکنی است. این روزنامه‌نگار اعلام کرده که اکانت‌های مورد اشاره پلیس به او تعلق دارد اما آن پست‌ها توسط او نوشته نشده‌اند.

مخالفین کوتاه نمی‌آیند

همچنان که انتظار می‌رفت٬ حتی شیوع گسترده ویروس کرونا و قرار گرفتن ترکیه در لیست 10 کشور اول در معرض خطر٬ به تنش سیاسی بین حزب حاکم و مخالفین٬ پایان نداده است.

کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق اعلام کرده که بر اساس نظرسنجی‌های صورت گرفته در ترکیه٬ 84 درصد از مردم خواهان اعلام قرنطینه عمومی و منع آمد و شد هستند.

او در تفسیر این موضوع افزوده است: 54 درصد شهروندان ما به طور کامل از مردم خواهان اعلام قرنطینه عمومی و منع آمد و شد هستند. اما 30 درصد دیگر نیز ضمن موافقت با ممنوعیت تردد٬ نگرانی‌هایی در مورد آذوقه و زندگی خود دارند.

مهمت ی.ییلماز از تحیل‌گران مخالف اردوغان نوشته است: امروزه٬ مهم‌ترین دغدغه و نگرانی اردوغان٬ این نیست که چگونه مساله حساس مبارزه با کرونا را مدیریت کند. او فقط و فقط به دنبال راهی میگردد که شکست‌های خود را پنهان کند.

از دیگر سو٬ فکرت بیلا از تحلیل‌گران هوادار کمالیست‌ها نوشته است: مقایسه فعالیت شهرداری‌ها نشان می‌دهد که شهرداری‌های تحت امر حزب جمهوری خلق٬ در مبارزه با کرونا موفق هستند اما شهرداری‌های حزب حاکم شکست خورده‌اند.

روزنامه جمهوریت از روزنامه‌های کمالیست‌های مخالف اردوغان امروز در تیتر صفحه نخست نوشت: «آیندگان از شما چنین یاد خواهند کرد: دولت به داد مردم نرسید.»

این روزنامه در گزارش دیگری نیز خواهان تعطیلی عمومی کشور شده و اعلام کرده که مهم‌ترین خواسته و مطالبه امروزی مردم ترکیه٬ تعطیلی کامل و قرنطینه عمومی است.

همچنین ارگین یلدز اوغلو٬ از تحلیل‌گران و ستون‌نویس‌های جمهوریت٬ آکپارتی را مسبب مشکلات ترکیه دانسته و برای متهم کردن دولت اردوغان به ناتوانی در مدیریت مبارزه با کرونا از لفظ رژیم استفاده کرده و نوشته است: رژیم٬ کشور را به سوی فلاکت می‌برد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران